dorotkowo 31.07.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 czy w tym jest tez cena więźby? ocieplenia fundamentów, wykopy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiwona 03.08.2006 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Za mój dom 120 m2 bez dachu ale z pełnym podpiwniczeniem i ze ściankami dzialowymi (piwnice, parter, poddasze) + komin 15 tys. Witam, jeżeli możesz podaj z jakiej części Wlkp. jesteś - ja będę budować w pod Poznaniem,gm. Komorniki i szukam właśnie sprawdzonej i oczywiśe nie drogiej ekipy. Może możesz swoja polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raru1 04.08.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Witam. Za stan surowy 120m2 dom i wolnostojący garaż 25m2 wychodzi 26000.Ściany jednowarstwowe porotherm 44 ,dwa kominy ,chudziak,ścianki działowe.Porównując Wasze oferty to mam wrażenie że przepłacam jakieś 5000.Nie wspomne już o dachu -290m2 za 11600 (po 40.-).Za całość z materiałem wyjdzie jakieś 120000 -projekt mam indywidualny -to miał być tani dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 05.08.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 stan surowy ze stropem teriva dom LUNA archipelag, 175m2, robocizna 28tyś, bez tarasu z tyłu domu (taras około 100m2 !!!! - zostaje na później). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 09.08.2006 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam Moje 313m2 wtym 250m2 to dom reszta garaz i pom. gospodarcze nad ktorymi nie ma stropu. Fundamenty 20tysPowyzej chudziaka wszystko 35 bez dachu oczywiscie. To chyba wersja dosc droga ? Teraz czekam na tanisza oferte mam miec jutro niby ze lacznie z dachem ma byc 50tys zl i to juz bardziej jakos domnie przemawia. pozdr. Zender Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda76 14.08.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Nieustanne jestem w szoku, jak czytam ile płacicie za budowę. My za 117 uzytk. + garaż (do więźbywłącznie, z tarasami i ściankami działowymi) zapłaciliśmy 27.800 i NIE DAŁO RADY znaleźć taniej!! Buduję pod Olsztynem (zagłębie bezrobocia) i trafia mnie już szlag na te nasze ceny!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aieksandra 14.08.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Mi wyjdzie 35 tyś. już budują. Dom 150 mkw. powierzchni użytkowej, z poddaszem ( dwa balkony), na parterze wykusz i garaż, jeszcze ścianki działowe, schody na zewnątrz, mały taras. Dach wielospadowy? 270 mkw. dwa kominy, folia, dachówka ceramiczna i rynny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 16.08.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Witam Moje 313m2 wtym 250m2 to dom reszta garaz i pom. gospodarcze nad ktorymi nie ma stropu. Fundamenty 20tys Powyzej chudziaka wszystko 35 bez dachu oczywiscie. To chyba wersja dosc droga ? Teraz czekam na tanisza oferte mam miec jutro niby ze lacznie z dachem ma byc 50tys zl i to juz bardziej jakos domnie przemawia. pozdr. Zender up date : zatem zdecydowalem sie na tanisza opcjie (czyt nie najtanisza) na papierze zamiast 50 tys wyszlo 57tys tak ze sadze ze 60 tys z tego bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 18.08.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Witam wszystkich!!! Podłączę się do tematu, bo jestem w trakcie gaworzenia z budowlańcami. Dom konstrukcyjnie prosty jak budowa cepa. Kształt prostokątny, dach dwuspadowy. Ściany - gazobeton, strop z gotowych płyt żelbetowych. Szukam ekipy do stanu surowego otwartego. Zakres robót: Wykopy Wylewki pod fundamenty Fundamenty z ociepleniem Ściany zew (jedna warstwa, siporex 24) Wieniec stropowy Wieniec pionowy i pod murłaty Komin Ściany działowe dół i góra Ścianki kolankowe i szczytowe Zasypanie fundamentów Wylewka parter Konstrukcja dachowa - będzie robił kto inny. Ekipa nr 1 - kilku kolesi pracujących w firmie budowlanej. Chcą wziąźć urlop i w tym czasie postawić mi te mury. Bez zbytniego przyglądnia się rysunkom zawołali 15 tausenów Ja muszę organizować wykopy, materiał i wszystkie duperele. Cieniutko to widzę i generalnie jakoś im nie ufam Ekipa nr 2 - wycena dzisiaj, brygada bardziej samodzielna i mobilna, szef pracuje razem z nimi. Zrobili dobre wrażenie, zobaczymy jakie będzie wrażenie jak walną cenę EDITjest wycena: 12,5 kPLN do małej negocjacji Ekipa nr 3 - wycena dzisiaj, kilku kolesi z rozpadającą się osobówką z przyczepką EDIT ich cena to 15 kPLN, też do małej negocjacji Ekipa nr 4 - cdn Ekipa nr 5 - cdn EDIT doszła Ekipa nr 6 - cdn Jestem też ciekaw jak wyglądają ceny za konstrukcję dachową. Dach j.w. pisałem dwuspadowy, kilka okien połaciowych, podcień z przodu i z tyłu budynku. Powierzchnia dachu ok 106 m2. Zamieszczam kilka szkiców, nie wiem jak będzie z widocznością. http://img88.imageshack.us/img88/5353/elewxh7.jpg http://img216.imageshack.us/img216/2766/parterat1.jpg http://img205.imageshack.us/img205/1868/poddaszefj5.jpg Czekam na opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radas77 21.08.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 marzin chętnie pozna wyniki Twoich negocjaci i trafność wyboru. Sam jestem na etapie planowania i też będe szukał taniej ale solidnej ekipy. Bede wdzięczny za wszelkie DOBRE namiary. cena 15 tys za stan surowy otwarty to w normie. Ile szacujesz koszt stanu surowego zamkniętego wraz z materiałem? Jeśli to nie tajemnica oczywiście. pozdro dla ziomala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 21.08.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 marzin chętnie pozna wyniki Twoich negocjaci i trafność wyboru. Sam jestem na etapie planowania i też będe szukał taniej ale solidnej ekipy. Bede wdzięczny za wszelkie DOBRE namiary. W tym tygodniu powinno się wszystko rozstrzygnąć. cena 15 tys za stan surowy otwarty to w normie. Tak myślisz Zobaczymy jakie ceny podadzą inni fachowcy. Nie mam żadnego punktu odniesienia. Generalnie dom jest bardzo prosty. Ile szacujesz koszt stanu surowego zamkniętego wraz z materiałem? Jeśli to nie tajemnica oczywiście. Nie mam pojęcia, jeszcze tego nie liczyłem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jdb 22.08.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Witam Wszystkie i WszystkichCzytam Wasze wypowiedzi prawie z"wytrzeszczem oczu",bo nie umiem uwierzyć.Jesteśmy z mężem na etapie poszukiwania wykonawcy;jak dotąd skontaktowaliśmy się tylko z jednym-za to polecanym przez znajomych (wybudowli dom kilka lat temu) jako rzetelny ,terminowy no i w ogole w porządku(choć nie najtańszy).Budowa na terenie woj. śląskiego,ściana jednowarstwowa, dom z użytkowym poddaszem:177m2 pow użytkowej+dość duża piwnica:71m2+garaż19,3m2.Nie jest to dom maly ,ale jednoczesnie nie jest zbyt skomplikowany.Jego cena za robocizne do stanu surowego otwartego włacznie z więzbą:60-65 tys!!Za same fundamenty z piwnica ok 20tys.Czy jest to mozliwe?Założylismy z góry ,że nie poszukujemy ekipy najtańszej,bo stawiamy na fachowość,ale oczywiscie ,jak wiekszość inwestorów,nie chcemy przepłacać.Czy mogłabym prosić o informacje na temat średnich =normalnych stawek na terenie woj śląskiego?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 22.08.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Czy jest to mozliwe? No, trochę drogawo. Przejrzyj listę wykonawców ze swojego woj. Znajdź firmę z najbliższej okolicy i daj projekt do wyceny. Opieranie się tylko na jednym budowlańcu nie jest dobrym rozwiązaniem. Trzeba popróbowac tu i tam.... jak to w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuks 22.08.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Wstępnie robociznę na około 120 m.kw. od wykopania fundamentów po ściany szczytowe i działowe (parterówka z dwuspadowym dachem) wyceniono na 10 000 PLN.Głównego murarza znam od około 10 lat. Stawiał domy znajomym. Mi robił remonty w starym kilka razy. Bez problemów. Drobiazgi czsami rzeba było korygować. FUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cancer 22.08.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Gratuluję wszystkim, którzy budują się poza Szczecinem. Z tego wynika, że u nas ceny sa najwyższe. Ja za swój dom (146m2) Za stan surowy otwarty, razm z dachem, bez piwnic, zapłaciłem 40 tys. Jest to cena jedna z niższych w tym regionie.Jeżeli macie lepsze oferty, to nie zastanawiajcie się dłużej i budujcie, bo te ceny dosięgną niedługo także wasze regiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 23.08.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 uff a Ja wczoraj podpisalem umowe na 58 tys ) zaliczke dalem i juz mam ekpie na 2007 na kwiecie zarezerwowana. uf kolejny problem z glowy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bidon79 23.08.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Witam wszystkich jestesmy z zona na etapie wyboru ekipy budowlanejzastanawamy sie nad cena na jaka mozemy sie zgodzic zeby nie przeplacicDom w okolicach Olsztyna (warminsko-mazurskie)Zakres robot dla ekipy to stan surowy otwarty sciana jednowarsywowa z gazobetonu (potem przyjdzie ociplenie), scianki dzialowepodpiwniczeni pelne z cegly silikatowej+jzolacja(przeciw wilgociowa i termiczna), drenazstropy zelbetowedach 4 sparowy+2spadowy nad garazem deskowanie i papa (pokrycie i okna polaciowe potem) powieszchnia 220m2dom 129m2W sobote rozmowa z pierwszym wykonawcapamozcie chodzi o cene za robocizne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 23.08.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Mi szef ekipy powiedzial dzisiaj 12400 zl. jeszcze do negocjacji za dom parterowy, suporeks 24, cena obejmuje 116 metrow pow. uzytkowej bez stropow wylewanych (mamy drewniane). I wydaje mi sie to troche drogo. No ale teraz budowlancy sie cenia, bo jest bum budowlany, a robic nie ma komu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 23.08.2006 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Gratuluję wszystkim, którzy budują się poza Szczecinem. Z tego wynika, że u nas ceny sa najwyższe. Ja za swój dom (146m2) Za stan surowy otwarty, razm z dachem, bez piwnic, zapłaciłem 40 tys. Jest to cena jedna z niższych w tym regionie. Jeżeli macie lepsze oferty, to nie zastanawiajcie się dłużej i budujcie, bo te ceny dosięgną niedługo także wasze regiony. A ja za swoje 146m2 zapłaciłem 22tyś. 30km od Szczecina I faktycznie, gdy szukałem ekipy, to te co były ze Szczecina podawały ceny z kosmosu (w przedziale 40-75tyś) pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda76 24.08.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Witam wszystkich jestesmy z zona na etapie wyboru ekipy budowlanej zastanawamy sie nad cena na jaka mozemy sie zgodzic zeby nie przeplacic Dom w okolicach Olsztyna (warminsko-mazurskie) Zakres robot dla ekipy to stan surowy otwarty sciana jednowarsywowa z gazobetonu (potem przyjdzie ociplenie), scianki dzialowe podpiwniczeni pelne z cegly silikatowej+jzolacja(przeciw wilgociowa i termiczna), drenaz stropy zelbetowe dach 4 sparowy+2spadowy nad garazem deskowanie i papa (pokrycie i okna polaciowe potem) powieszchnia 220m2 dom 129m2 W sobote rozmowa z pierwszym wykonawca pamozcie chodzi o cene za robocizne Witaj, ja też pod Olsztynem buduję, co prawda ceny negocjowaliśmy na początku roku, ale ceny w porównaniu z forumowymi były kosmiczne (pisałam wyżej ile płaciliśmy). Ekipa w porządku, jeśli chcesz dam namiary ale nie jestem pewna czy obecnie mają czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts