Fin 12.06.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Cześć, martwi mnie sprawa utrzymania drogi dojazdowej, do drogi gminnej, która w moim przypadku jest własnością osoby sprzedającej działki budowlane. Jest to jedyna droga dojazdowa do tych działek. Gmina wydała już kilka pozwoleń na budowę i wkrótce kilka domów zostanie zamieszkanych. Oczywiście jest na tej drodze służebność przejazdu i przechodu. Pytanie:Jakie obowiązki ciążą na Właścicielu tej drogi ? Czy musi on dbać o jej przejezdność (choćby po to, aby mogła tam dojechać pomoc w razie wypadku) ? Gdzie mógłbym znaleźć regulacje prawne dot. tego tematu ? dziękuję i pozdrawiamFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 12.06.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Kilka wątków niżej masz chyba wszystko co trzeba wiedzieć: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=44375Nie mówię, że przed zadaniem pytania trzeba zawsze przeglądać całe Forum, ale pewne minimum nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 12.06.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 My mamy rowniez taka droge,z ta tylko roznica ze wlasciciele dzialek lezacych przy niej (osmiu) wykupili po kawalku tej drogi od wlasciciela. Droga ta jest slepa,a na koncu mieszka wlascicel.Plan jest taki, ze po zakonczeniu budow przy tej dzialce zamkniemy ja i utworzymy strefe zamknieta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fin 12.06.2006 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Kilka wątków niżej masz chyba wszystko co trzeba wiedzieć: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=44375 Nie mówię, że przed zadaniem pytania trzeba zawsze przeglądać całe Forum, ale pewne minimum nie zaszkodzi. Słusznie, przeczytałem wątki o przekazaniu dróg do gminy, a ten wątek przeoczyłem .. Dzięki Fin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 12.06.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 My mamy rowniez taka droge,z ta tylko roznica ze wlasciciele dzialek lezacych przy niej (osmiu) wykupili po kawalku tej drogi od wlasciciela. Droga ta jest slepa,a na koncu mieszka wlascicel.Plan jest taki, ze po zakonczeniu budow przy tej dzialce zamkniemy ja i utworzymy strefe zamknieta. przed tym właścicielem, czy włączycie go do enklawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 12.06.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Wlaczymy,wlaczymy,tez sie dolozyl.Przeciez nikt nie bedzie wstawal w nocy zeby mu szlaban podniesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts