arcobaleno 12.06.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Witam !!Mam mały problem i gorącą prośbę do forumowiczów. Na dole mamy mały wc-cik (1,2m x 1,3m),w którym ma być tylko miska podwieszana i mała umywalka z szafeczką pod spodem. Podobają mi się płytki w rozmiarze 25x35, ale mąż mówi, że będą źle wyglądać w tak małym pomieszczeniu...Dodam, że płytki mają być jasne z paskiem ciemniejszych(ale tylko trochę - czyli w sumie też jasnych) płytek w poprzek ściany(żeby dodatkowo nie wydłużać pomieszczenia). Myślałam o kolekcji matta z opoczna lub trawertino z cersanitu.Czy moglibyście wklejać tu zdjęcia swoich małych toalet, żebym mogłą podpatrzeć jakie rozwiązania wybraliście u siebie i jak to w efekcie końcowym wygląda?? Pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 12.06.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 arcobaleno.Ja mam takie właśnie WC. Małe, za to z dużymi płytkami 30 x 60. W kolorze kremowym ze wstawkami w kolorze wenge.Płytki są położone poziomo. Ciemne (wąskie na 3 cm) wstawki to linie pionowe idące od drzwi na podłodze dochodzące do ściany gdzie jest umywalka, idące dalej do góry, a nad umywalką między tymi listawami jest wstawione duże lustro. Efekt dla mnie - rewelacja. To moja najładniejsza łazienka (WC).Fotek teraz nie mam, ale jak mój ślubny wróci to postaram się coś zrobić i pokazać.Płytki to: Uchi Crema 30x59; listy to pocięte płytki Espacios Wengue.na podłodze są płytki Uchi crema 30x30. Wszystkie produkcji Saloni.do tego taka mała umywalka:http://lazienki.pl/technik/img/produkty_big/258947808477_1.jpgPozdrawiam,gaga2[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 13.06.2006 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Arcobaleno, mam toaletę 2x1,3 a w niej płytki o wymiarach 33x45 na ścianie, na podłodze 40x40. Wszyscy próbowali mnie przekonać, że to za duże kafle do tak małej łazienki a teraz mówią, że miałam rację i wizualnie pomieszczenie wydaje się większe. Nie wiem czy na zdjęciu będzie to widać... http://images2.fotosik.pl/84/42b5c47c6973d8b9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 14.06.2006 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 joola super ta łazienka jakie to kafle? i jak się sprawują, nie są kłoptliwe w utrzymaniu czystości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 14.06.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Monka, dziękuję , ta łazienka to moja duma, choć zdjęcia nie oddają jej uroku. Hi, hi u mnie z łazienkami to jest tak: Mała robi wrażenie na gościach z powodu kafli a dokładnie dekorków, natomiast duża robi wrażenie, bo jest...duża . Jeśli chodzi o kafle, to są firmy Naxos czy jakoś tak. Kiedyś wklejałam zdjęcia w mimi wątku... Sprawują się idealnie, zero kłopotu, ściereczką i po krzyku. A łazienka jest na parterze i dosyć intensywnie użytkowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 14.06.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 joolu dzięki za informacje muszę poszukać takich kafli i zobaczyć jak się prezentują w realu...no jaką mają cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 14.06.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 joola a do jakiej wysokości masz kafle?? Potem widze cos innego tynk strukturalny czu malowanie ?? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 14.06.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Monka, poszukaj poszukaj. Kafle nie należą do najtańszych(ok. 120zł za m) ale te podstawowe kupowałam w drugim gatunku za pół ceny. Za to dekorki mnie wykończyły, na dodatek można je było kupić tylko po 12szt i chyba z pięć mi zostało. Ale co tam raz się żyje a efekt wynagrodził wszystko Sebo8877, kafle mam generalnie położone na wys. jakieś 1,90 ale tam gdzie kabina do 2,10 i jeszcze tam gdzie lustro ciut wyżej niż 1,90 bo chciałam podłużne lustro. Nad kaflami mam położony...tynk elewacyjny bo miałam kupione wiaderko na próbę koloru i tak mi się ostało Tynk jest przemalowany na szaro i maźnięty taką srebrno złotą farbą, która się mieni(nie pamiętam jaką, ale kupowałam w Castoramie na dziale dekoracji), bo pasuje mi do wstawek w dekorkach. Jak na razie to rozwiązanie jest super, bo tynk "oddycha" i można go szorować do woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 14.06.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 senks twz tak che zrobić Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts