Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniec mieszkania na budowie! :)

RYDZU

Recommended Posts

Witajcie drodzy forumowicze!

Niniejszym radośnie oświadczam, że zakończyłem definitywnie okres nielegalnego mieszkania

na budowie zwanego przez niektórych pilnowaniem budowy :)

Dzierżę właśnie w ręce Potwierdzenie Zgłoszenia do Użytkowania Obiektu Budowlanego :):):)

Ponieważ jestem jedyną stroną w postępowaniu więc decyzja jest praktycznie prawomocna

- ja sprzeciwu wnosił nie będę ;)

Pozdrawiam budujących :)

Dzięki wszystkim!

W dzienniku budowy opisałem jakie papiery składałem do PINBU by to załatwić.

Nurni - jednak pozostanę przy swoim i nie będe protestował :) Mam co robić "w obejściu" na najbliższe kilka lat :D:D:D

Dominikams - nie chwaliłem się za bardzo tym pilnowaniem budowy bo jestem cały czas

w sporze z wykonawcą. On wie że ja tu sobie piszę, więc wolałem siedzieć cicho żebym nie musiał jakiejś

kary urzędowej płacić :evil: .

Własnie byłem przed domem i zdemontowałem z garażu tablicę informacyjną :D:D:D.

Pozdrawiam

...Niniejszym radośnie oświadczam, że zakończyłem definitywnie okres nielegalnego mieszkania

na budowie zwanego przez niektórych pilnowaniem budowy :)...

:D No to jesteśmy prawie rówieśnikami. Ja swoje zawiadomienie z klauzulą: ..." Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego nie wnosi zastrzeżeń do przyjętego zgłoszenia o zakończeniu budowy"... odebrałem 7 czerwca a budowę pilnuję już od 31 grudnia 2005r.

Rydzu, mam nadzieję, że nie przestaniesz pisać dziennika, bo czyta się go świetnie. Powodzenia w nowej roli!

Uspokajam :) - nie przestanę pisać - jeszcze sporo roboty dookoła domu przede mną. Do zrobienia dwie bramy wjazdowe na działkę, drewutnia, może jakaś altana, brukowanie dookoła domu, taras, po postach adama_mk myslę o samodzielnym zrobienu rekuperatora i gwc, studnia chłonna do deszczówki, skromna wykończeniówka cześci warsztatowej...... :o O rany!!!....... jest jeszcze co robić więc i będzie o czym pisać :D