RYDZU 12.06.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Witajcie drodzy forumowicze! Niniejszym radośnie oświadczam, że zakończyłem definitywnie okres nielegalnego mieszkania na budowie zwanego przez niektórych pilnowaniem budowy Dzierżę właśnie w ręce Potwierdzenie Zgłoszenia do Użytkowania Obiektu Budowlanego :) Ponieważ jestem jedyną stroną w postępowaniu więc decyzja jest praktycznie prawomocna - ja sprzeciwu wnosił nie będę Pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 12.06.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Gratulacje! Niech się zatem dobrze mieszka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 12.06.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Gratuluję i przy okazji pytanie: długo się załatwia to wszystko i oczekuje się na ten papierek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 12.06.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Rydzu ...i co teraz bedziesz robił ??? ...biedaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 12.06.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Rydzu, gratuluję i ja A żebyś nie wyszedł z wprawy - może opisz po krótce formalności, jakie przeszedłeś: odbiory, ich kolejność, urzędasków, itp - pewnie nie mi jednemu taki opis bardzo się przyda... W końcu wszyscy ku temu suniemy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Leppiej 12.06.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Rydzu ...i co teraz bedziesz robił ??? ...biedaku Moze zapiszesz sie do Samoobrony Gratulacje RYDZU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fugo79 12.06.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 12.06.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Eeeeeee ... ja bym bym wniósł, przecież zawsze można coś ulepszyć. Gratulki, Domowniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 12.06.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Rydzu, a ja myślałam, że ty już dawno po jesteś. A tu widzę uprawiałeś jakieś nielegalne działania... No, ale już masz z głowy. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 12.06.2006 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Dzięki wszystkim! W dzienniku budowy opisałem jakie papiery składałem do PINBU by to załatwić. Nurni - jednak pozostanę przy swoim i nie będe protestował Mam co robić "w obejściu" na najbliższe kilka lat :D:D Dominikams - nie chwaliłem się za bardzo tym pilnowaniem budowy bo jestem cały czas w sporze z wykonawcą. On wie że ja tu sobie piszę, więc wolałem siedzieć cicho żebym nie musiał jakiejś kary urzędowej płacić . Własnie byłem przed domem i zdemontowałem z garażu tablicę informacyjną :D:D. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 12.06.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Własnie byłem przed domem i zdemontowałem z garażu tablicę informacyjną :D:D. Amen, domowniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.06.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Najlepszego Rydzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 12.06.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Rydzu, mam nadzieję, że nie przestaniesz pisać dziennika, bo czyta się go świetnie. Powodzenia w nowej roli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 12.06.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 ...Niniejszym radośnie oświadczam, że zakończyłem definitywnie okres nielegalnego mieszkania na budowie zwanego przez niektórych pilnowaniem budowy ... No to jesteśmy prawie rówieśnikami. Ja swoje zawiadomienie z klauzulą: ..." Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego nie wnosi zastrzeżeń do przyjętego zgłoszenia o zakończeniu budowy"... odebrałem 7 czerwca a budowę pilnuję już od 31 grudnia 2005r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 13.06.2006 05:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Ja swoje zawiadomienie z klauzulą: ..." Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego nie wnosi zastrzeżeń do przyjętego zgłoszenia o zakończeniu budowy"... odebrałem 7 czerwca a budowę pilnuję już od 31 grudnia 2005r. Ja mam nieco lepszy wynik bo mieszkamy od września 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 13.06.2006 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Rydzu, mam nadzieję, że nie przestaniesz pisać dziennika, bo czyta się go świetnie. Powodzenia w nowej roli! Uspokajam - nie przestanę pisać - jeszcze sporo roboty dookoła domu przede mną. Do zrobienia dwie bramy wjazdowe na działkę, drewutnia, może jakaś altana, brukowanie dookoła domu, taras, po postach adama_mk myslę o samodzielnym zrobienu rekuperatora i gwc, studnia chłonna do deszczówki, skromna wykończeniówka cześci warsztatowej...... O rany!!!....... jest jeszcze co robić więc i będzie o czym pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 13.06.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Szczęściarz... Farciarz... ...i wogóle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 13.06.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 JA też tak chcę!!!!!!!!!!!! Wszystkiego dobrego RYDZU w nowym domu (bo to już dom a nie budowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinek21 13.06.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Rydzu, ale jak ty mieszkałeś na budowie, to jak się miał tam wprowadzić ??? Nie będziesz miał kogo wygonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 13.06.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Gratulacje! Czy powyzszy temat i Twoj wpis jest jednoznaczny z zaproszeniem na parapetowke dla forumowiczow? Pewne tak ale nie dla wszystkich moze sie to okazac jasne wiec wole tak formalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts