Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 322
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...

cześć, mnie też bardzo zainteresował projekt C114 Znany.

Czy to jest nowy projekt muratora? Jedyne braki, które zauważyłam i przy wykorzystaniu projektu usunę to :

1. brak spiżarni, ale to da się naprawić

2. miejsce pomieszczenia gospodarczego przy kuchni, aż prosi się o wykorzystanie na jadalnie (żeby się zmieściła trzeba by trochę zmniejszyć kuchnię i zrobić coś z wyjściem na taras, albo przesunąć albo wyrzucić), ale wtedy niespełna 2 m pomieszczenie gosp. to za mało, wiec trzeba cos pokombinowac

3. za mały garaż, na razie nie wiem co z tym fantem

pozdrawiam

p.s. a już myślałam że mój dom będzie według projektu D24 z wykuszami

[/url]

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam. Przyznam, że bardzo interesujący jest projekt C 114. Szukamy również opinii od osób, które budują ( bądź zbudowały) ten dom. Rozważając ten projekt, zastanawialiśmy się nad tym, by pomieszczenie gospodarcze przekwalifikować na pralnie i suszarnię (likwidując drzwi na zewnątrz) Szukamy natomiast pomysłu na spiżarnię ( zastanawialiśmy się nad zamkniętymi półkami w garażu). Może macie jakieś inne pomysły?

Pozdrawiamy. BiA

• 3 weeks później...

Bardzo podoba mi się projekt C114 ze względu na 4 sypialnie, w tym jedną połączoną z łazienką, a przy tym o umiarkowanie dużej -- bo 130 m.kw. -- powierzchni. Martwi mnie jedynie mnóstwo przestrzeni zmarnowanej na garaż, który wystarczyłby mi na jeden samochód (lub wręcz bez garażu, za to z dodatkowym sporym pomieszczeniem gospodarczym na opony zimowe etc).

Co możnaby zrobić z takim garażem, aby odzyskać przynajmniej jego część na powierzchnię mieszkalną.

Swoją drogą, kupiłem już 7 katalogów i we wszystkich razem jest bardzo mało projektów domów parterowych o czterech sypialniach, dlaczego większość to domy z poddaszem użytkowym? :-)

Link do projektu: http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=371

(A jeszcze parę dni temu wydawało mi się, że bez trudu znajdę pasujący mi gotowy projekt :-) )

a moze wystarczy zrobic wezsza brame garazowa, tak na jeden samochod, a z drugirj czesci tego garazu zrobic pom. gospodarcze, np z wyjsciem na prawo- na zewnatrz, tak mi sie nasunelo, ale moze cos wiecej podpowie Ci jakis architekt, dla nich takie przerobki to pecha!!!!

Trochę się obawiam, że węższa brama garażowa zepsuje bryłę budynku. I tak chcę już zrezygnować z okładziny klinkierowej (oszczędności), malutkie drzwi do garażu nie polepszą sprawy :-)

zostaw ten garaż

myślę że z czasem bardzo sie przyda

no bo gdzie trzymać -rowery -kosiarkę- jakieś narzędzia

gdzie zrobić jakis kącik warsztatowy

w domu potrzeba tyle rzeczy których nie potrzeba w blokach że obawiam sie czy ten garaż nie okaze sie jesczcze za mały

gdzieś trzeba schowac meble ogrodowe na zimę, węże do podlewania ogrodu i tysiące innych rzeczy

a tak na marginesie anglicy robili badania z których wynikało ze w zabudowie miejskiej prawie 2/3 garaży słuzy jako przydomowe pomieszczenia gospodarcze a nie jako garaże bo w domach brakuje miejsca na trzymanie tych wszystkich rzeczy

• 4 weeks później...
czy ktoś kupił c114 lub już go wybudował?poważnie zastanawiam się nad kupnem tego projektu ale ktoś powiedział mi ,że jest zbyt niski i źle wygląda na nim dach(jak czapa). :D

Niestety jeszcze nie wybudowaliśmy ale zamówiliśmy ten projekt.

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

witaj!

My z mężem właśnie na dniach będziemy kupować ten projekt i w wakacje ruszamy z budową. Wybraliśmy wersję większą - wariant I w lustrzanym odbiciu. Budujemy w okolicach Otwocka.

Na razie załatwiamy papierki i planujemy przygotowania działki, bo na razie rośnie nam mały las:)

pozdrawiam