skorpionka73 15.01.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam,my z mężem również przymierzamy się do budowy znanego w lubelskim. Na chwilę obecna jesteśmy na etapie adaptacji i projektów m.in. wentylacji z rekuperatorem. Zastanawiamy się nad grzewcza płyta fundamentowa(leggalet) by pozbyć się grzejników i całego zamieszania z kotłownią. Mamy umówiony wstepny termin na rozpoczęcie budowy na czerwiec tego roku. Plany planami a budowa budową. Co rusz to niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magaa 28.01.2010 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 zamówiliśmy wczoraj większą wersję znanego - c114a Będę więc częstym gościem na tym forum i miejmy nadzieję, że się tu ożywi. Prosimy o zdjęcia! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 08.02.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 te drzwi do kuchni jakoś tak w rogu?widzę, że wolicie mieć kuchnie zamkniętą, ale czy nie wolelibyście wejścia z salonu - np. przez szerokie przesuwne drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magaa 08.02.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witaj, ciekawe pomysły:) Czy poszerzenie garażu w ten sposób jest bardzo skomplikowane? nie narusza konstrukcji budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 09.02.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 tylko jak to bedzie wygladac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miszi 09.02.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Witam, jako że także jestem zainteresowany budową ZNANEGO to mógłby ktoś przesłać na emaila skan z projektu rzutu parteru z wymiarami pomieszczeń, bądź może ktoś to posiada w wersji elektronicznej (autocad)? z góry dziękuję i pozdrawiam[email protected]aha a czy ktoś w woj. mazowieckim buduje Znanego? Siedlce i okolice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konisko 11.02.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Witam, jako że także jestem zainteresowany budową ZNANEGO to mógłby ktoś przesłać na emaila skan z projektu rzutu parteru z wymiarami pomieszczeń, bądź może ktoś to posiada w wersji elektronicznej (autocad)? z góry dziękuję i pozdrawiam [email protected] aha a czy ktoś w woj. mazowieckim buduje Znanego? Siedlce i okolice Witam budujących i planujących ! Ja wybudowałem coś podobnego do c114, projekt sam wykonałem. Czerpałem inspiracje z tego projektu, ale u mnie jest na rogu dodatkowy pokój oraz mam piwnice pod całym domem wiec przestrzeń jest potężna, zrobiłem także na 4 poziomach wszystko 1. piwnice na -1,4, garaz +0,3, parter +1,5, strych +4,4 - orinetacyjne wymiary z głowy. Ja jestem z podkarpacia. http://images42.fotosik.pl/171/5ddfc6cdb095ee97.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konisko 11.02.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Witam ! Wrzucam jeszcze widok na parter.Dla zainteresowanych wymianą doświadczeń jestem otwarty.Ja już na finiszu, plan na jesień wejść, obecnie wykończeniówka idzie. Pozdr. http://images48.fotosik.pl/259/00762567519323eamed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miszi 13.02.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Konisko wrzuć więcej z zewnątrz albo prześlij na email [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monik22 15.02.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Wrzućcie proszę zdjęcia Waszych wykończonych "znanch".Inreresuje mnie elewacja, czy robiliście tak jak w projekcie jest chyba klinkier na elewacji, czy inaczeJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monik22 15.02.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Wrzućcie proszę zdjęcia Waszych wykończonych "znanch".Inreresuje mnie elewacja, czy robiliście tak jak w projekcie jest chyba klinkier na elewacji, czy inaczeJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrczak_ntt 25.02.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 witam,jestem w trakcie zakupu projektu "ZNANY" wersja mniejsza.Planuje z pokoju 7 zrobić łazienkę,z łazienki 11 robię kotłownię z wyjsciem na ogród, a z pomieszczenia gospodarczego 4 zrobie albo spiżarke albo powiększę kuchnie.mam zamiar podnieść dach do 30stopnii i zrobic na razie poprostu strych bez wykańczania,planuje zamontować gotowe schody i jakoś odciąć górę(drzwi,jakaś klapa albo coś podobnego).Jeżeli ma ktoś fotki z zewnątrz i z wewnątrz to prosiłbym o przesłanie na mój adres [email protected] Bardzo ladny domek już gotowy jest w galerii pod projektem na stronie muratora.jedyne co bym zmienił jeszcze w nim to toszczeczke podniósł fundament.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek40lodz 28.02.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 http://www.muratordom.pl/galerie_panel.htm?akcja=modyfikuj_galerie&galeria=1351 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konisko 15.03.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Witam ! Jeśli interesuje kogoś większa wersja c114a z piwnicami to zapraszam do mojego dziennika budowy (link w stopce). Sukcesywnie dodaje fotki przy czasie. U mnie domek już prawie skończony, w środku wykończeniówka na maj powinna być na tip-top. Na wakacjach plan wjechać mieszkać.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miszi79 18.03.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Zwracam się z ogromną prośbą do osób które, posiadają projekt Znanego ale w wersji podstawowej (http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=371). Chodzi mi konkretnie o to czy byłaby możliwość zrobienia xero lub skanu ze wszystkich rysunków oprócz planu zagospodarowania terenu i przesłania mi na e-mail ([email protected]) lub pod wskazany adres (wyślę na e-mail, opłaty za xero i przesyłkę po mojej stronie). Jest mi to niezbędne, gdyż na mojej działce (ML/Z) mogę wybudować dom który musi nazywać się letniskowy. I w związku z powyższym muszę zlecić wykonanie projektu indywidualnego i chciałbym się wzorować na znanym. Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama33 28.04.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Witam Widzę, że kilka osób budowało lub buduje "znanego". Bardzo proszę o zdjęcia, zwłaszcza wnętrz Interesują mnie też w miarę dokładne wymiary pomieszczeń i zmiany jakie zrobiliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magaa 29.04.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 My będziemy budować większą wersję Znanego, projekt już zakupiony i załatwiamy teraz całą papierkologię budowlaną (końca nie widać:/)Wprowadzamy kilka zmian, m.in pomieszczenie nr 15 przy garażu dzielimy w poprzek ścianką działową, będzie tam pom.gospodarcze z drzwiami od zewnątrz zamiast okna oraz garderoba (od wewnątrz). W sypialni drzwi tarasowe i mini-taras ze stolikiem na poranną kawę w planach:)W salonie wszystkie okna będą do podłogiW kotłowni okno zamiast drzwi, natomiast okno na bocznej elewacji zlikwidujemy. I jeszcze kilka zmian drobniejszych w planach i w głowach.. Czekamy na relacje innych fanów Znanego. No i ZDJĘCIA! POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama33 03.05.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 WitamKonisko -- gdzie dokładniej w podkarpackim budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konisko 08.05.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Ropczyce dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama33 09.05.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Ropczyce dokładnie OOO, to rzut beretem ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts