Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

my z mężem również przymierzamy się do budowy znanego w lubelskim. Na chwilę obecna jesteśmy na etapie adaptacji i projektów m.in. wentylacji z rekuperatorem. Zastanawiamy się nad grzewcza płyta fundamentowa(leggalet) by pozbyć się grzejników i całego zamieszania z kotłownią. Mamy umówiony wstepny termin na rozpoczęcie budowy na czerwiec tego roku. Plany planami a budowa budową. Co rusz to niespodzianka.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 322
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Witam, jako że także jestem zainteresowany budową ZNANEGO to mógłby ktoś przesłać na emaila skan z projektu rzutu parteru z wymiarami pomieszczeń, bądź może ktoś to posiada w wersji elektronicznej (autocad)? z góry dziękuję i pozdrawiam

[email protected]

aha a czy ktoś w woj. mazowieckim buduje Znanego? Siedlce i okolice

Witam, jako że także jestem zainteresowany budową ZNANEGO to mógłby ktoś przesłać na emaila skan z projektu rzutu parteru z wymiarami pomieszczeń, bądź może ktoś to posiada w wersji elektronicznej (autocad)? z góry dziękuję i pozdrawiam

[email protected]

aha a czy ktoś w woj. mazowieckim buduje Znanego? Siedlce i okolice

Witam budujących i planujących !

Ja wybudowałem coś podobnego do c114, projekt sam wykonałem.

Czerpałem inspiracje z tego projektu, ale u mnie jest na rogu dodatkowy pokój oraz mam piwnice pod całym domem wiec przestrzeń jest potężna, zrobiłem także na 4 poziomach wszystko 1. piwnice na -1,4, garaz +0,3, parter +1,5, strych +4,4 - orinetacyjne wymiary z głowy. Ja jestem z podkarpacia.

http://images42.fotosik.pl/171/5ddfc6cdb095ee97.jpg

• 2 weeks później...
witam,jestem w trakcie zakupu projektu "ZNANY" wersja mniejsza.Planuje z pokoju 7 zrobić łazienkę,z łazienki 11 robię kotłownię z wyjsciem na ogród, a z pomieszczenia gospodarczego 4 zrobie albo spiżarke albo powiększę kuchnie.mam zamiar podnieść dach do 30stopnii i zrobic na razie poprostu strych bez wykańczania,planuje zamontować gotowe schody i jakoś odciąć górę(drzwi,jakaś klapa albo coś podobnego).Jeżeli ma ktoś fotki z zewnątrz i z wewnątrz to prosiłbym o przesłanie na mój adres [email protected] Bardzo ladny domek już gotowy jest w galerii pod projektem na stronie muratora.jedyne co bym zmienił jeszcze w nim to toszczeczke podniósł fundament.pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witam !

Jeśli interesuje kogoś większa wersja c114a z piwnicami to zapraszam do mojego dziennika budowy (link w stopce). Sukcesywnie dodaje fotki przy czasie. U mnie domek już prawie skończony, w środku wykończeniówka na maj powinna być na tip-top. Na wakacjach plan wjechać mieszkać.

Pozdr.

Zwracam się z ogromną prośbą do osób które, posiadają projekt Znanego ale w wersji podstawowej (http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=371). Chodzi mi konkretnie o to czy byłaby możliwość zrobienia xero lub skanu ze wszystkich rysunków oprócz planu zagospodarowania terenu i przesłania mi na e-mail ([email protected]) lub pod wskazany adres (wyślę na e-mail, opłaty za xero i przesyłkę po mojej stronie).

Jest mi to niezbędne, gdyż na mojej działce (ML/Z) mogę wybudować dom który musi nazywać się letniskowy. I w związku z powyższym muszę zlecić wykonanie projektu indywidualnego i chciałbym się wzorować na znanym. Z góry dziękuję i pozdrawiam

• 1 month później...

My będziemy budować większą wersję Znanego, projekt już zakupiony i załatwiamy teraz całą papierkologię budowlaną (końca nie widać:/)

Wprowadzamy kilka zmian, m.in pomieszczenie nr 15 przy garażu dzielimy w poprzek ścianką działową, będzie tam pom.gospodarcze z drzwiami od zewnątrz zamiast okna oraz garderoba (od wewnątrz).

W sypialni drzwi tarasowe i mini-taras ze stolikiem na poranną kawę w planach:)

W salonie wszystkie okna będą do podłogi

W kotłowni okno zamiast drzwi, natomiast okno na bocznej elewacji zlikwidujemy.

I jeszcze kilka zmian drobniejszych w planach i w głowach..

Czekamy na relacje innych fanów Znanego. No i ZDJĘCIA!

POZDRAWIAM