kama33 18.05.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 jeszcze troszkę zostało: -podłogi: płytki+panele -ściany: płytki + malowanie -łazienka: umywalki+wanna+prysznic -kuchnia: cała zabudowa -szafy wnękowe -garderoba -kominek -piec co+grzejniki -podbitka -całość oświetlenia+osprzęt elektryczny (gniazda,włączniki) -tarasy+podjazd -zagospodarowanie deszczówki -zagospodarowanie ogrodu To wszystko to rozumiem Ale to już chyba typowe wykończenie wewnątrz i zależy od tego, co tam chcemy mieć Czy robiliście coś sami czy wszystko firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_krzys 18.05.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 praktycznie wszystko zlecane firmom, ale nie kompleksowo. każdy etap osobno innej ekipie. na naszej głowie są papierki, urzędy i zakup materiałów budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama33 18.05.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 aga_krzys -- wielkie dzięki za cierpliwe odpowiadanie na moje pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek40lodz 21.05.2010 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 praktycznie wszystko zlecane firmom, ale nie kompleksowo. każdy etap osobno innej ekipie. na naszej głowie są papierki, urzędy i zakup materiałów budowlanych a gdzie wybudowaliście "znanego" ( dziennik super) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_krzys 24.05.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 jeszcze nie wybudowaliśmy, cały czas budujemy , są to okolice Gniezna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek40lodz 24.05.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 jeszcze nie wybudowaliśmy, cały czas budujemy , są to okolice Gniezna szkoda,ale i tak życzę wam powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magaa 06.07.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 coś tu ucichło... A tymczasem u nas kopary wjechały na działkę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konisko 08.07.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 coś tu ucichło... A tymczasem u nas kopary wjechały na działkę:) No to powodzenia ! W razie czego u mnie w dzienniku tez mozesz polookac na relacje z prac. My juz przy finale, dzis niby blaty do kuchni maja sie pokazac. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emol7 24.07.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Witam właśnie się zalogowałem. Też będę budował znanego za kilkanaście dni tj.15.08.2010 wchodzi wykonawca. Mam pytanie do ludzi ,którzy już wybudowali ile dawaliście ocieplenia na ściany ,strop i w podłogę. Jestem ciekawy ponieważ ja zamierzam wybudować dom niskoenergetyczny.Czekam na odpowiedź i ewentualne sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konisko 24.07.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Witam właśnie się zalogowałem. Też będę budował znanego za kilkanaście dni tj.15.08.2010 wchodzi wykonawca. Mam pytanie do ludzi ,którzy już wybudowali ile dawaliście ocieplenia na ściany ,strop i w podłogę. Jestem ciekawy ponieważ ja zamierzam wybudować dom niskoenergetyczny.Czekam na odpowiedź i ewentualne sugestie. Zapraszam do dziennika - stopka. Pozdr. konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emol7 24.07.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Zapraszam do dziennika - stopka. Pozdr. konrad co to znaczy stopka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konisko 25.07.2010 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 co to znaczy stopka? Na dole wiadomosci jest link do dziennika budowy, tam znajdziesz wiecej szczegółów o naszej budowie - dom na bazie C114a. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_krzys 26.07.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Witam właśnie się zalogowałem. Też będę budował znanego za kilkanaście dni tj.15.08.2010 wchodzi wykonawca. Mam pytanie do ludzi ,którzy już wybudowali ile dawaliście ocieplenia na ściany ,strop i w podłogę. Jestem ciekawy ponieważ ja zamierzam wybudować dom niskoenergetyczny.Czekam na odpowiedź i ewentualne sugestie. my dawaliśmy na ścdiany 15cm, podłlogi+strych po 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacmi 11.08.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Witam, my zalozylismy bloga http://znanyc114.bloog.pl/ zainteresowanych zapraszam na strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwasilewski 16.08.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Witam,Na wstępie pozdrawiam wszystkich "Znanych". Ja też z żoną przymierzamy się do znanego, chociaż w lustrzanej wersji. Projekt w sam raz dla nas.Oczywiście nie odbędzie się bez zmian w projekcie. W związku z tym, czy ktoś przenosił kominek w miejsce sofy zaraz przy przejściu? Zastanawiam się czy nie będzie kolizji w krokwiach czy jętkach. Rozpatrywaliście kotłownie na paliwo stałe? Rozważam piec na biomasę (granpal) i tak myślę czy tam się wszystko zmieści. W sumie to nie za dużo miejsca oferuje standardowa kotłownia. aga_krzys, można was odwiedzić na budowie? Puściłem w tej sprawie wiadomość na priv Pozdr/Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_krzys 17.08.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 my nastawialismy sie na kocioł gazowy; miała iść nitka gazowa koło nas. niestety inwestycja się opóźniła o 2-3lata, więc chcąc - nie chcąc zdecydowaliśmy se na kocioł na eko-groszek. faktycznie w kotłowni miejsca nie ma za wiele, ale jakoś wcisnęlismy tam kocioł z podajnikiem i wymiennikiem CWU, a dodatkowo stojak na 3 worki do segregacji odpadów. w końcu nie będę tam spędzał wolnego czasu. mankamet tego jest taki, że przy z kotłowni ulokowanej przy kuchni słychać odgłosy pracy kotła np.podawania paliwa. teraz jakbym wiedział że tak będzie kotłownie przeniósłbym do garażu.co do udostępniania do oglądania naszego domu, to nie obraź się, ale jest problem, bo jest juz zamieszkany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emol7 18.08.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 my dawaliśmy na ścdiany 15cm, podłlogi+strych po 10cm Oj to cieniutko ja daję 30cm w podłogę,40 strop (lekki) sciany 35 lub 40cm styropianu.przed chwilą odebrałem audyt który sobie kazałem zrobić bo nie mogłem się zdecydować na ogrzewanie .No i przy tych parametrach wyszło zapotrzebowanie na ciepło 3700watt. Niezła jazda co .? Mało brakuje do domu pasywnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emol7 18.08.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 jakbyś mógł i miał ochotę to zapodaj proszę twój numer kom.na mojego maila.chciałbym pogadać .Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_krzys 18.08.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 (edytowane) no to poszalałeś. a ściany z czego stawiasz - jakie grube? bo jak wstawisz okna , to będziesz miał spore wnęki z obu stron. drugi problem : to jakimi kołkami to przymocujesz? masz możliwość kupienia takich długich?wg mnie 15cm styropian + porotherm wystarczy zupełnie. do tego oczywiście odpowiednie drzwi i okna. głębokość przemarzania styropianu to około 6cm. Edytowane 18 Sierpnia 2010 przez aga_krzys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emol7 18.08.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 no to poszalałeś. a ściany z czego stawiasz - jakie grube? bo jak wstawisz okna , to będziesz miał spore wnęki z obu stron. drugi problem : to jakimi kołkami to przymocujesz? masz możliwość kupienia takich długich? wg mnie 15cm styropian + porotherm wystarczy zupełnie. do tego oczywiście odpowiednie drzwi i okna. głębokość przemarzania styropianu to około 6cm. ściany będą z Porotherm 25, okna będą w strefie ciepłej osadzone aby wyeliminować mostki,jeżel zaś chodzi o grubość ścian no to coś za coś. Kołki natomiast nie są potrzebne w budynku parterowym i wiem co myślisz (40cm) jak to się utrzyma. Otóż pod styropianem będzię taka jakby ława. Na styropian jeszcze przyjdze płytka klinkierowa.okna będą 3 komorowe współczynnik ramy i szyby U0,7-0,8. Powiedz jak ci się mieszka w tym domku i lie wydałeś na ogrzewanie albo jakie zapotrzebowanie masz na ciepło przy twoich parametrach. Aha mur fundamentowy zakończę jedną warstwą bloczkami ISOMUR. Narka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts