aga_krzys 09.03.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 dysponuje budżetem ok 400 - 450 tys na budowę znanego. czy myślicie czy w tej kwocie zmieszcze się do momentu wprowadzenia się - łącznie z elewacjami, ogrodzeniem, meblami, i całym wyposażeniem w średnim standardzie? zmieścisz się, jak za bardzo nie poszalejsz na zakupach. ja się zmieściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol26 09.03.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 DZIĘKI ŚLICZNE ZA ODPOWIEDZI.PONAWIAM PROŚBĘ O SKANY RZUTÓW EWENTUALNIE O WYMIARY GABINETU 13 ORAZ KUCHNI.pOZDRAWIAMMACIE MOZE JAKIEŚ STR INTERENTOWE - BLOGI ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_krzys 09.03.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 http://znanyc114.bloog.pl/?ticaid=6beab http://znanyc114budowa.bloog.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol26 09.03.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 dziękuje za linki - domek śliczny utwierdziłam sie że chcę go budować mam pytanie - czy myślicie że mogłabym go tam zmodyfikować jak na załaczonym zdjeciu? czy jest mozliwe zrobienie sypialni w pokoju gabinecie nr 13? ponawiam prośbę o wymiary tego pokoju Pozdrawiam serdecznie!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_krzys 09.03.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 (edytowane) wszystko jest możliwe, my również nie mamy gabinetu. w tym miejscu zrobiliśmy łazienkę (a właściwie salon łazienkowy), garderobę mamy tak gdzie Wy planujecie, ale po całości (nie wydzielaliśmy tam łazienki); mamy dużą garderobę; tam gdzie planujecie WC - my mamy szafę wnękową, a tam gdzie łazienkę pralnię.generalnie wszystko mozna zmienic i zaadaptować zgodnie z własnymi potrzebami.powodzenia Edytowane 9 Marca 2011 przez aga_krzys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł B 10.03.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 dziękuje za linki - domek śliczny utwierdziłam sie że chcę go budować mam pytanie - czy myślicie że mogłabym go tam zmodyfikować jak na załaczonym zdjeciu? czy jest mozliwe zrobienie sypialni w pokoju gabinecie nr 13? ponawiam prośbę o wymiary tego pokoju Pozdrawiam serdecznie!!!!!!!! Zgodnie ze staropolską zasadą: „Wolnoć Tomku w swoim domku”, wszystko jest możliwe ale widząc waszą wizulaizację zmieniacie zupełnie bryłę budynku. Zwiększacie powierzchnię użytkową domu do ok 140 m2. Konsekwetnie za tą zmianą musi nastąpić korekta planów branzowych i konstrukcyjnych aby zatwierdzic projekt w urzędzie. Poza tym na elewacji tył okna z powinny być umieszczone w równym odstępie inaczej nastąpi dysproporcja. O gustach się nie dyskutuje ale ja bym tak nie zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol26 10.03.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 chciałabym w szczególności zeby dzieci miały w miarę duże pokoje i to taki wstępny zarys pewnie jeszcze będzie mnóstwo zmian. jak ktoś mi udostępni skany rzutów to wtedy moge szczegółowo popatrzeć a na razie to tylko bazgranie w paincie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol26 11.03.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 dzieki uprzejmości aga_krzyś ( WIELKIE DZIEKI!!!) mam już rzuty i bawiłam się troche w projektowanie . wymyśłiłam coś takiego - myślicie że może być - nie ma większych zmian. jedyne co mnie martwi to że jeden z pokoi dziecięcych będzie mały no ale trudno nie można mieć wszystkiego i łazienka bo jednak jest bardzo mała... ( wyszło mi 325 na 181 - mąż chce prysznic jeszcze i mówi żeby okroić garderobę ale ja nie chce bo garderoba musi być bo w domu w sumie nie ma miejsca na jakąś większą szafę wnękową .. co myślicie o tym pomyśle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_krzys 11.03.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 na pierwszym korytarzu masz miejsce na szafę wnękową, my tam mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol26 12.03.2011 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 wymyśliłam w końcu coś innego - myślę ze pomysł jest dobry - a więc łazienka powiększona kosztem pokoju gościnnego ( zwężony) w łazience wanna pralka itp, i znów dzieki okrojeniu pokoju gościnnego ( w którym mimo wszystko zmiesci się kanapa biurko jakas szafa regał itp - wydzieliłam wc z miejscem na prysznic. a i okroiłam trochę garderobę ale jednak jeszcze ciut miejsca zostanie jeszcze raz dziekuję za rzuty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama33 12.03.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 sol26 - ja byłam kiedyś zdecydowana na znanego, ale tak jak Ty kombinowałam z różnymi zmianami. Wydawało mi sie, ze takie przestawianie scianek to pikuś. Do czasu kiedy poszłam do architekta, potem do drugiego, trzeciego. Powiedzieli, ze te zmiany to sporo ponad 1000 zł beda mnie u nich kosztować. Zrezygnowałam, a z gotowym rysunkiem poszłam do projektanta, który kończy mi właśnie projekt indywidualny. Cenowo wychodzi praktycznie to samo, a mam w końcu to, co chciałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol26 12.03.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 kama33 - właśnie dokładnie o tym samym dzisiaj rozmawiałam z mężem - i doszliśmy do wniosku ze chyba jednak lepiej będzie zrobić projekt indywidualny:-) Tylko bałam się że to wyjdzie ok 10 tys zł ale jak piszesz ze koszta w miarę to jednak zdecyduje się na projekt indywidualny na podstawie znanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama33 13.03.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 U mnie różnica w kosztach między projektem gotowym (bez kosztów zmian) a projektem indywidualnym wynosi 600zł. Zmiany. które chcieliśmy zrobić to koszt ponad 1000 zł. Widać z tego, że indywidualny wyjdzie nas taniej Oczywiście wszystko zależy od cen u was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milan1919 18.03.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 witam ponownie jakis czas temu pisalem w tym temacie i teraz znowu powracam zeby podzielic sie wiadomosciami co do znanego. A wiec ja tez robilem sobie takie przeprojektowania w paint-cie ale jak pojechalem do projektantki to powiedziala ze przerobienie wchodzi w gre lecz ingerencja z ich strony to koszt ok 1000zl a moze i trosze wiecej w zależności od ilosci zmian itp. natomiast poinformowala mnie ze gotowy projekt u niej bedzie kosztowac 2700zl wiec stwierdzilem ze nie ma sensu przerabiac na sile znanego tylko rozrysowac sobie wlasny pomysl na dom i udac sie z nim do architekta jest to i tansze i za razem mam wszystko czego chce ( pralnio-suszarnia, spiżarnia, garderoba, itp.) czekam na wasze zdania tylko prosze nie piszcie w stylu ze ja wszystko wiem i to jest do dupy i nikt nie wie lepiej niz ja. Lubie czytac dane techniczne rozwiazania budynkow, zdjecia ogladac, blogi a nie przepychac sie kto jest gora. wszyscy tu jestesmy by sie czegos dowiedziec tych lepszych pomyslow i gorszych to nam jest dane wybrac ktore nam sie podobaja! pozdrawiam i bede dalej odwiedzac to forum bo czytam je od poczatku i bardzo mnie ciekawi a tak ze zawsze mozna sie czegos dowiedziec! acha co do ceny projektu to projektant jest z okolic kalisza w wlkp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka1972 22.03.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Witam już dawno nikt nie napisal może pochwalicie sie ile was kosztował opał na zime?? mam zamiar na wiosne zaczac sie budowac i chyba to bedzie "znany" jednak moja wersja byla by taka nie wiem czy da sie to zrobic od strony technicznej ale narazie sobie to tak wyrysowalem! piszcie co z tym opalem:p My wbraliśmy drugi projekt z serii Znany114. Budowaliśmy z ytonga +wełna mineralna (wszystko opisane na naszej stronie) mamy kominek z płaszczem wodnym i jest super. Temperatura w domu około 21-22 stopnie a bez ogrzewania przez jakies 3-4 dni 17-19 stopni. Salon nie jest kotłownią - zapewniam. Zmieniliśmy trochę projekt. Pozbyliśmy się załamań w bryle domu, okna od salonu są od południa a od północy nie ma okien, wejście do domu od wschodu, sypialnie od zachodu. Wspomagamy ogrzewanie wody 5 kolektorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RY 07.04.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 witamczy można dostać namiary na tego projektanta... ja mieszkam w Gorzowie indywidualny projekt zaczyna się od 10000,00 więc Twoja cena to dla mnie szok!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konisko 19.05.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Witam !Długo nie pisałem ale tak to jest jak sie człowiek cieszy z mieszkania.Obiecałem napisać o kosztach ogrzewania i innych:- od 1.12-15.04 za gaz 2100, piec konensat Junkers, podlogowka 80m2, grzejniki Kermi (ogrzewanie 21st., ciepla woda - 4 osoby, gotowanie),- prąd średnio 250/2 miesiace (rekuperator DC350 Jangaz, oświetlenie LED cały dom, inne jak w kazdym domu - lodoowa, pralka 4-5/tydzien, zmywara 3-4/tydzien).Ocieplenie domu sciany 20cm, strop 22cm+strop ceram.Piwnice pod calym domem ale nie grzane. Mieszkamy 7 miesiecy i jest bosko.Zycze powodzenia budujacym i szybkiej wprowadzki.Pozdr.konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrczak_ntt 19.06.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Ja jestem właśnie w trakcie budowy(mury).Mi za zmiany projektant krzyknął 1600zł ze zmianą kąta dachu do 28 stopni.Inni chcieli jeszcze więcej.Ja z gabinetu zrobiłem kotłownię i wyjscie zniej na zewnątrz.oczywiście tez drzi z tej zrobionej kotłowni do garażu.Dwie łazienki połączyłem w jedną dużą i zlikwidowałem wejscie do łazienki z pokoju.Mała kotłownia koło kuchni została zlikwidowana i przez to będzie większa kuchnia.Z dużych okien zostały tylko dwa w salnie na scianie bocznej.Zlikwidowałem jeden komin między oknami w salonie.Kominek przesunąłem na scianę dzielącą salon z kuchnią(kuchnia będzie zamknięta) przez co jeden komin będzie obsługiwał kuchnię i kominem(zawsze to redukcja kosztó a i sredni mi się podobał kominek między oknami),po podniesieniu dachu do 28 stopni na górze powstanie około 45 m2 bez skosów.Na razie będzie to jako strych ,schodu kupuję gotowe drewniane lub metalowe nie zajmują dużo miejsca więc spokojnie się zmieszczą w korytarzu z którego usunę ściankę od szafu wnękowej.W razie pytań [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konisko 23.06.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Ja jestem właśnie w trakcie budowy(mury). Powodzenia !, zapodawaj efekty na forum. Ja robie ogrodzenie i droge dojazdowa w kostce. Pozdr. konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrczak_ntt 01.07.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 ja kończę mury ,teraz na dniach idzie strop,jakbyś mogł wysłałbyś jakieś foto na mojego maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts