emol7 13.11.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Witam, zauwazylem ciekawy patent na montaz okien, ktos podpowiedzial czy gdzie podpatrzone?? Liczyles moze ile to poprawi izoacyjnosc montazu?? Pozdrawiam Miloszenko nigdzie tego nie podpatrzyłem ale poprzez rozmowę o możliwościach budowania ścian z jednym inżynierem(zastanawiałem się nad klockami thermodom-tam jest mostek automatyczniewyeliminowany) sam wpadłem na taki pomysł. Poprzez to wyeliminowałem mostek termiczny ,który występuje przy oknach większości budów w Polsce. Jeżeli to nie problem to proszę podaj mi swój nr telefonu chciałem trochę popytać odnośnie twojego domu. nr mój jest parę wpisów wyżej albo prześlij mi na [email protected]. widzę ,że jesteś z Krakowa mam paru znajomych w Krakowie o okolicach. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alleksandra 14.11.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 U mnie też wszystko robiły firmy:yes: ale ja osobiście pilnowałem jakości prac dzień po dniu- no wiesz pańskie oko konia tuczy:D. Bardzo trafne określenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luckystar 15.11.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 mój mąż się kompletnie nie zna jeśli chodzi o kwestie budownictwa i tak też musieliśmy zaufać firmie która nam dom stawia.Mamy zamiar za rok może dwa zrobić całe poddasze ,bo brakuje mi typowego pomieszczenia na suszenie ciuchów.I nie wiem jak ze schodami czy da się je umieścić gdzieś indziej ,bo póki co wg projektu wypadają w garażu a to kiepsko wygląda.Mam za to pytanie do emola ,ile mniej więcej wydałeś na wyposażenie?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela i Krzyś 15.11.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Witam.U nas też troszeczkę podnieśliśmy kąt nachylenia dachu 23stopni. Dodaliśmy też ściankę kolankową na jednego pustaka. Poddasze nieużytkowe, będzie suszarnia i rupieciarnia. Chyba, że w przyszłości będzie potrzeba powiększenia domu:D:D:D Emol7 mam pytanie:1. Ile cm dałeś styropianu wokół okien, my też zamierzamy tak zrobić?2. Czy na podłodze u siebie w domu masz granit i jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela i Krzyś 15.11.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Mój dom po przykryciu papą. Na ten rok już koniec. W tym tygodniu zabijamy okna deskami i czekamy wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emol7 15.11.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 mój mąż się kompletnie nie zna jeśli chodzi o kwestie budownictwa i tak też musieliśmy zaufać firmie która nam dom stawia.Mamy zamiar za rok może dwa zrobić całe poddasze ,bo brakuje mi typowego pomieszczenia na suszenie ciuchów.I nie wiem jak ze schodami czy da się je umieścić gdzieś indziej ,bo póki co wg projektu wypadają w garażu a to kiepsko wygląda.Mam za to pytanie do emola ,ile mniej więcej wydałeś na wyposażenie?. Co konkretnie masz na myśli wyposażenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emol7 15.11.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Witam. U nas też troszeczkę podnieśliśmy kąt nachylenia dachu 23stopni. Dodaliśmy też ściankę kolankową na jednego pustaka. Poddasze nieużytkowe, będzie suszarnia i rupieciarnia. Chyba, że w przyszłości będzie potrzeba powiększenia domu:D:D:D Emol7 mam pytanie: 1. Ile cm dałeś styropianu wokół okien, my też zamierzamy tak zrobić? 2. Czy na podłodze u siebie w domu masz granit i jaki? Witam na około okien dałem 5 cm twardego styropianu można dać też normalny biały ale będzie gorszy współczynnik. Jeżeli chodzi o podłogi to cały dom jest w granicie -kolor szary. Granit to materiał najtrwalszy i ponadczasowy takie jest moje zdanie. W starym domu mieliśmy deski i to było też wspaniałe ale dużo pracy przy tym było co parę lat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alleksandra 15.11.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Witam na około okien dałem 5 cm twardego styropianu można dać też normalny biały ale będzie gorszy współczynnik. Jeżeli chodzi o podłogi to cały dom jest w granicie -kolor szary. Granit to materiał najtrwalszy i ponadczasowy takie jest moje zdanie. W starym domu mieliśmy deski i to było też wspaniałe ale dużo pracy przy tym było co parę lat. Pozdrawiam Zadam głupie pytanie Granit w całym domu znaczy że w CAŁYM domu ??? Powiem tak Ważne żeby się Tobie podobało ale ja bym sobie granitu nie zrobiła w całym domu Trwałość trwałością ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emol7 15.11.2011 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Ale sie temat ożywił w kwestii, która mnie interesuje - izolacje/ogrzewanie. My daliśmy na strop terive 24cm+22 styropaniu+wylewka 5cm na ściany poszedł Solbet "600" + styropian 20cm + tynk ozdobny, posadzki na piwnicach 10cm+5 jastrychu. Ogrzewanie cały dom to 160m2, podłogówka 80m2, reszta grzejniki pod niskie temperatury (kocił kondensat) + kominke z DGP połączoną w hybrydę w wentylacją mechaniczną. Myślałem, że to już szczyt "rozpasania" ale widze, że są lepsi - i tak trzymać . Czekam na relacje jak u Was wyjdzie zima, u mnie sie okaże bo teraz wchodzimy na jesień mieszkać. Pozdr. konrad konrad przeglądałem stare posty i napisz o co chodzi z tym kominkiem z DGP połączoną w hybrydę w wentylacją mechaniczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela i Krzyś 16.11.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Witam na około okien dałem 5 cm twardego styropianu można dać też normalny biały ale będzie gorszy współczynnik. Jeżeli chodzi o podłogi to cały dom jest w granicie -kolor szary. Granit to materiał najtrwalszy i ponadczasowy takie jest moje zdanie. W starym domu mieliśmy deski i to było też wspaniałe ale dużo pracy przy tym było co parę lat. Pozdrawiam Dzięki. Ja też uważam, że granit jest najtrwalszy, tylko boję się żeby nie było zbyt kościółkowo w domu, ale jak widzę efekt jest super. Myślę o położeniu granitu w kolorze beżu, ale jest mały wybór. W marmurze jest więcej opcji, ale jest już mniej trwalszy i bardzie trzeba o niego dbać. Kamień tylko na ogrzewanie podłogowe, w pozostałych pokojach deski. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alleksandra 28.11.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Widzę że sezon budowlany zamknięty i tu też jakby ciszej A u nas praca wre i panowie mimo zimna i wiatru kładą dach Co do granitu... Fakt jest trwały, ale w dzisiejszych czasach robi się remont średnio co 10 lat Lubie szarości ale jakby mi przyszło codziennie patrzeć na szary granit w całym domu to chyba by mi się to szybko znudziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konisko 03.12.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 konrad przeglądałem stare posty i napisz o co chodzi z tym kominkiem z DGP połączoną w hybrydę w wentylacją mechaniczną? Witaj ! Idzie o to w skrócie, że połączyłem nawiew gorącego powietrza przez turbinę z kanałami do WM. U mnie to działa fajnie, jak narazie zima lekka ale grzejemy tylko kominkiem nasze 160m2. W salonie i kuchni mamy bardzo cieplo a reszta pokoi tyle ile trzeba jest. Jak interesują Cię szczegóły to daj na priv email podrzuce Ci fotki i jakies plany bo sam to wykonywalem. Kiedyś miałem trochę więcej czasu, teraz marnie z nim bardzo . Pozdr. konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konisko 03.12.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 no wiesz pańskie oko konia tuczy koń jaki jest każdy widzi, byle nie tuczyli na ubój. Żeby całkiem OT nie było to pozdrawiam budujących C114 i inne hybrydy. konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alleksandra 17.12.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 wszem i wobec zawiadamiam że stan surowy-otwarty zakończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrczak_ntt 17.12.2011 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 ja mam stan surowu zamknięty,czyli okna ,drzwi,brama garażowan plus blachodachówka.Teraz finalizuję kredyt i w lutym-marcu otwieram sezon elektryką z tynkami.Fotkami slużę poprzez maila podanego wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama33 18.12.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Alleksandra -- czym macie kryty dom i jakie koszty poniesliscie do tej pory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alleksandra 18.12.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 qrczak gratuluje stanu zamkniętego My aktualnie czekamy na okna Jeżeli pogoda dopisze to okna zostaną założone styczeń luty Elektryka i hydraulików też mamy nagranych. kama Kryliśmy Creatonem Premion w kolorze grafitu Dachówki przyszły z macierzystej fabryki w Guttau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrczak_ntt 18.12.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 aleksandra-my też wrzuciliśmy okna dachowe ,po jedym z przodu i z tyłu(na górze na razie będzie strych ,ale chyba na sam koniec budowy jak środki będą pozwalały to zrobimy jak u Ciebie czyli po dwie sztuki z przodu i z tyłu bo te pojedyńcze okna nie wychodzą idealnie na środku a tak to będą symetrycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrczak_ntt 18.12.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 wrzucam foto,pochwalę się swoją krwawicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alleksandra 18.12.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 My planujemy kiedyś zaadaptować poddasze Jak będe miała chwilę czasu to wrzucę pare zdjęć jak to wygląda Co do okien to właśnie ze względu na podział na pomieszczenia i ich doświetlenie mamy dwa od strony południowej (nad salonem) jedno od strony zachodniej i od północnej wyłaz dachowy który będzie pełnił rolę również okna w kiedysiejszej małej łazience A zastanawiamy się jeszcze nad oknem w rupieciarni do której wejście będzie z garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts