kamionkal 03.05.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 dzialke mam 4000m2 o wymiarach 58x70m tak wiec nie mam na razie jakis więszych ograniczen. A to pozazdrościć Możesz spojrzeć w ostatni numer (5/07) magazynu zbuduj dom (on-line jest darmowa wersja), jest tam artykul o domach o powierzchni 130-150m2 i jest kilka przykładowych projektow. Nawet jak Ci sie nie spodobają, to może podejrzysz jakiś fajny patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marełek 03.05.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Mnie osobiście projekt się bardzo podoba, ale tylko pozostaje mi pozazdrościć Tobie tej działki, bo moja ma szerokość tylko 16,5m i niestety musiałem polubić domy z użytkowym poddaszem. Faktem jest, że nie sposób wiele zaoszczędzić przy budowie dachu , no, ale na wszystkim i tak nie sposób oszczędzać a jest to według mnie jedyny mankament kosztowy tego projektu. Nie zgadzam się, co do stropu, bo z tego, co ja widzę to tu zastosowano jedynie strop podwieszany a to spora oszczędność po za tym odpadają jeszcze schody . Jeżeli możesz zrezygnować z gabinetu to już masz miejsce, które doskonale nadaje się on na kotłownię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 03.05.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 My tez kierowalismy sie ekonomią przy wyborze projektu i zdecydowalismy się na Południową. Nie ma lukarn, wykuszów, balkonu. Dodatkowo w srodku pokrywają się piony, dach prosty dwuspadowy. Link do projektu albo na stroniehttp://www.hbstudio.pl/ (strona 2) albo w naszym dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 17.05.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 ja również wybrałem ten projekt (C114A)ma on strop gęstożebrowy Pozdrawiame. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bujka 25.07.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Witam, czy ktoś jest już w trakcie budowy c114 znany? Czy może podzielić się doświadczeniami i zdjęciami? Zastanawiam się nad tym projektem, ale niestety Murator nigdy nie umieszczał zdjęć z jego realizacji, a jestem ciekawa jak ten dom wygląda w rzeczywistości... Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antysia 26.07.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 WitamMy we wrzesniu zaczynamy budowac ZNANEGO. tę mniejsza wersje.Jak dobrze pojdzie to w pazdzierniku / listopadzie będziemy mogli zapraszac na wizyty pogladowe, jak on wyglada naprawqde:) pozdrawiamy.Aśka i Jaro. W razie pytań proszę na : [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola8007 30.07.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Jesteśmy zdecydowani na projekt znany - większa wersja. Czy ktoś buduje ten dom lub już wybudował. Mamy jednak problem z dachem - plan zag. przestrzennego dla naszej działki mówi o 35' nachylenia dachu (znany ma tylko 20'), czy ktoś miał podobny problem i czy może orientuje się ile kosztuje wprowadzenie ewentualnej zmiany w tym zakresie? Poza tym interesują nas wszelkie zdjecia i doświadczenia z budowy tego domu. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz3 10.08.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Witam Serdecznie Wczorej obebrałem Warunki zabudowy w Urzędzie w Grodzisku Mazowieckim. Po długim oczekiwaniu ( 6 miesięcy ). zdziwienie moje było przeogromne, gdy stwierdziłem, że w Warunkach kąt pochylenia połaci wynosi 30 - 45 stopni, podczas gdy w projekcie c114 Znany, kąt nachylenia wynosi 20 stopni !!!!!!!!! Po szybkiej naradzie z architektem, dowiedziałem się o możliwych rozwiązaniach :1. przeprojektowanie połaci dachowej do wymagań stawianych w Warunkach2. zmiana projektu.3. liczyć na fart, że się nikt nie dopatrzy ( he, he, he, ) Wszystkie zmiany są oczywiście kosztowne i naprawdę nie ma dobrego wyjścia z sytuacji.Jak powiedział mi architekt różnica 10 stopni może nieco zaburzyć proporcja domu.Jeżeli ktoś ma inne rozwiąznia to chętnie się z nimi zapoznamPozdrawiam.Pozdrawiam [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz3 10.08.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Zapomniałem napiać, że koszt zman w projekcie to ok. 1 tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 03.09.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 ja również kupiłem ten projekt - budowa jednak dopiero w przysżłym rokuja również mam w MPZP więcej - ale tylko o 5 stopni - 25o możesz wprowadzić zmiany w projekcie, na papierze, a w rzeczywistości pozostać przy oryginale, tylko o ile przy 5o to jeszcze wyjdzie, to moim zdaniem zmiana o 10o jest już bardzo widoczna w zasadzie, to uwazam, ze 25o to wartość graniczna, inaczej dom będzie wyglądał jak w za dużej czapce ja będę budował 25o, bo robię na górze poddasze półużytkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bujka 22.09.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Odebraliśmy już projekt c114 znany, teraz pora na zmiany... A może ktoś coś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 24.09.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Mój po zmianach wygląda tak (było tego sporo): http://img168.imageshack.us/img168/6761/c114wnetrzezmianywa6.th.jpg ostatecznie jeszcze tylko wiatrołap jest trochę szerszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bujka 27.09.2007 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 oj, pozmienialo sie troche:) ale to chyba był znany w wersji pierwszej... widze schody, czyli bedziecie Panstwo robili uzytkowe poddasze... czy potrzebne sa do tego jakies zmiany w projekcie? typu zmiana stropu itp? o dachu czytalam, ze zmieniany bedzie kat nachylenia. Czy bez zmiany katu nachylenia da sie cos na tym poddaszu zrobic? chociazby pokoj zabaw dla dzieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 27.09.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Jaśnie Państwo będzie miało poddasze półużytkowe Wyszło ok. 50m2 o pow. > 1,90 Przy kącie nachylenia = 20o byłoby o blisko połowę mniej, ale najwększy problem byłby ze schodami - raczej nie mogłyby być w rogu - za blisko "okapu" - za nisko Nie wiem ile metrów wyszłoby przy mniejszej wersji - trzeba wziąć tablice trygonometryczne i policzyć Aby schody mogły powstać bez uszczewrbku na wyglądzie sufitu na dole (ew. podciągi) w projekcie zmieniony został cały strop nad salonem na monolit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bujka 27.09.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 dziekuje za info, jednak porzucam mysl o poddaszu uzytkowym;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 04.10.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 odświeżam...jak idzie budowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 05.10.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 a ja przy okazji mam pytanko - robiliście kosztorysy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt 05.10.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Witam.Dom ukończony - mieszkamy.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 06.10.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 a...coś więcej ?? jakies fotki ?? spostrzeżenia ?? proooosiiiimyyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAXYM3 06.10.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 JA TEZ PROSZE O WIECEJ INFORMACJI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts