Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

JA również chciabym ( a w szczególności moja żona ) zobaczyć jak prezentuje się c 114 po wybudowaniu. NArazie jesteśmy po adaptacji, i oczekujemy na wydanie pozwolenia na budowę. Jak pogoda pozwoli to mamy ekipę która postawi fundamenty po 15 listopada. Super by było gdyby Kejt choćby na zdjęciach pokazał jak swój dom.

Gorąco pozdrawiam. Mariusz

• Odpowiedzi 322
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witajcie

my mamy juz adaptacje projektu - jak ktos chce zobaczyc co zmienilismy, prosze na priv - podesle skan zmian : [email protected]

mielismy zaczac budowe we wrzesniu...a pewnie skonczy sie na tym ze zaczniemy na wiosne. dopiero wycinamy dr\zewa - bo dopiero nam pozwolili! - i nawozimy gruz na droge...

niby pan murarz mówi ze nie ma co panikowac i ze moze sie uda jeszcze fundamenty, ale my jestesmy sceptyczni...\

mialam nadzieje ze w listopadie to ja bede mogla Was zapraszac na ogladanie ja wygladaja mury "Znanego" -niestety,

obiecuje jednak ze jak tylko stana mury na wiosne - pewnie jakos w kwietniu - maju - od razu dam znac:) i zapraszam juz teraz :)

pozdrawiwam wszystkich od "znanego"

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Gratuluje odwagi wszystkim, ktorzy zdecydowali sie na ZNANEGO (C114). Ciekawi mnie to, ile zmian wprowadziliscie.

Obserwujac forum, mam niewielka nadzieje na relacje z budowy (o fotkach nawet nie snie...)

Z tego co slyszalem, to projekt cieszy sie niewielkim powodzeniem, a wg mnie ten projekt jest wyjatkowo nieudany, zarowno, jesli chodzi o projekt fundamentow i scian konstukcyjnychm, a o instalacjach nie wspomne...

pzd

pwt

• 1 month później...

Witam wszystkich sympatyków C 114 ! :D

Długo z żona szukaliśmy projektu , oj długo... Żona na projekty patrzyła od strony estetycznej i funkcjonalnej a ja jak to facet - od strony finansowej i technicznej :wink: C 114 jest idealnym kompromisem !

Oczywiscie planujemy duze zmiany wewnatrz - min gabinet ma byc u nas pom.gosp. i kotlownia z drzwiami na zewnatrz. Kawalek gabinetu bedzie tez wykorzystany na male wc dla gosci. Przy kuchni spizarnia. Duze zmiany planujemy tez w czesci sypialnej - ale tu jeszcze nie mamy pewnosci bo jest duzo opcji.. :wink:

W planach rowniez strych - male poddasze

Kochani moi !

Bardzo prosze o jakies fotki tego projektu w realizacji ! Bylibysmy z zona baaaardzo wdzieczni.. :)

Pozdrawiam cieplutko i do uslyszenia ! :D

Grzesiu

witam. Też mam zamiar go budować ,projektu jeszcze niemam ale zmiany będą takie ,podpiwniczyć garaż i gabinet lub garaż i kuchnie z pomieszczeniem gospodarczym,oraz zamienić miejscami kuchnie z pomieszczeniem gospodarczym.

Ps.KEJT daj jakieś zdjęcia tego domku na żywo.powiedz co zmieniałeś ile cię kosztował.hm hętnie bym nawet podjechał na kawke.

• 1 month później...

Witam wszystkich. Razem z mężem też zamierzamy wybudować c114 czyli podstawową wersję znanego, z niewielkimi zmianami. Co prawda wcześniej już zdążyłam napiasać podobnego "zapoznawczego" posta na wątku "Niewielkiego", ale zmieniliśmy plany ;) i myślę, że tym razem to już "miłość do końca życia". Bardzo chętnie zwiedziłabym "nasz" dom na żywo :) Czy ktoś ma się już czym pochwalić i byłby tak dobry? My na razie jesteśmy na etapie wczesnej papierologii, jak wszystko pójdzie gładko to może na jesieni uda nam się zrobić fundamenty, bo marzy mi się, żeby przed zimą 2009 zamieszkać.

Napiszcie proszę, jakie planujecie ogrzewanie, bo to temat w tej chwili najbardziej mnie dręczący.

Pozdrawiam wszystkich ciepło!

• 2 months później...

Witam wszystkich fanów c114 :)

Mi też projekt bardzo się podoba, zwłaszcza w większej wersji, napisałam nawet do Kejta z prośbą o fotki, ale się nie odzywa:(.. Czy ktoś ma dostępne zdjęcia najlepiej gotowego domku, albo chociaż z budowy??

Jak Wam idzie budowa?

Pozdrawiam!

a u mnie Kochani MASSSAKRA! woda stoi zamiast domu!!!! jezioro na środku wielkie jak Morskie Oko. czekamy az opadnie - nie wiem czy nie do lipca bedziemy czekac!

troche musi opasc samo, zeby mozna bylo drenaże i inne cuda wianki tam odstawiac!!!

Byłam ostatnio oglądać zbudowany niedawno - jeszcze nie wykończony - dom KOMFORTOWY. też parterowy, tylko większy od naszego...

naprawdę dużo daje zobaczenie projektu w realu:)

jak tylko coś u mnie stanie - zapraszam do oglądania:))))

pozdrawiam