Hanka67 12.06.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Sąsiad pod moją działką chce położyc siec wodociągową bez mojej zgody. Czy ma takie prawo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 12.06.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 12.06.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 ... chyba, że w KW Twojej działki jest zapis ( służebność ) umożliwiający zrobienie czegoś takiego ......J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 12.06.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Zawsze mnie zastanawialo, dlaczego polacy tacy sa Sam nie zje a innemu nie da. Co ci bedzie szkodzic, jesli pociagnie co wodociag 2 m pod ziemia? Czlowieku, jesli sie zgodzisz to i moze on ci kiedys w czyms pomoze. Tak jak ci ludzie na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 12.06.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Szkodzić nie będzie, ale spytać się powinien. Gdzie tu kultura w tym narodzie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 12.06.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 No oczywiscie ze spytac powinien, a nie spytal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jadziek 12.06.2006 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Zawsze mnie zastanawialo, dlaczego polacy tacy sa Sam nie zje a innemu nie da. Co ci bedzie szkodzic, jesli pociagnie co wodociag 2 m pod ziemia? Czlowieku, jesli sie zgodzisz to i moze on ci kiedys w czyms pomoze. Tak jak ci ludzie na forum. nie moge sie zgodzic z tym twierdzeniem nie po to np. kupuje dzialke 1000 m2 skoro 500 m2 wystarczylo by mi na postawienie domu, czy wg. Ciebie powinienem oddac komus te drugie 500 - a niech sobie tez chate postawi?? z takim wodociagiem moga tez byc problem - raz rozkopia Ci dzialke jak beda go kladli a w razie awarii znowu rozkopia, ograniczasz sobie mozliwosc korzystania z tego miejsca w przyszlosci (juz tam nic nie wybudujesz itp.) i pewnie jak to zwykle bywa da sie zrobic to przylacze bez rozkopywania dzialki sasiada ale "inwestor" chce wszystko jak najtanszym kosztem, po trupach byle mu tylko z kurka lecialo p.s. mam nadzieje ze nie bede musial nigdy korzystac z niczyjej "łaski" w takich sprawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 12.06.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Czlowieku, Nie wiem o jakiej awarii ty mowisz? O co chodz? Uzgadnia gostek z sasiadem ze nie kladzie zadnnych rur stalowych tylko polietylenowe i to na glebokosci 2 m przynajmnie i nie potrafie za cholere pokapowac, o jaka awarie w tym momencie moze chozic. Przynajmnieja na 100 lat maja oboje spokoj. Wiecej zrozomienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 13.06.2006 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 SLIWAPRZ 1. Nie wolno korzystać z czyjej własności bez pozwolenia. Jedynym wyjątkiem jest zapis o służebnosci, wtedy zgoda nie jest potrzebna. Jeśli takiego nie ma właściciel jest wyrocznią. 2. Taki "sąsiad" to nie "przyjaciel" tylko "wróg". Zachowanie sąsiada jest karygodne. Pierw się pytam a potem robię. Taki jesteś mądry, oddałbyś komuś kawałek swojej działki za friko, wątpię. 3. Nie trzeba działki rozkopywać rurę przeprowadza się w wykopie zrobionym przez "kreta". 4.Zakładając że działka ma szerokość 20m. to nie ma tak długiej jednej rury, tylko trzeba je poskładać. Zawsze jest możliwość "puszczenia" w miejscu złożenia, z tym trzeba się liczyć. Dałbyś ryć sobie urządzoną działkę. 5.Myślę / nie znam prawa/ że na takiej rurze w przyszłości nic nie może stać / chodzi mi o bydynki/. Generalnie strony są dwie. Zawsze można się dogadać, do tego potrzebna jest dobra wola, bez wyzysku jednej ze stron. Chcesz skorzystać z czyjejś własności spytaj, a jak pozwolą wszystko zrób tak by nie mieli gorzej tylko lepiej. Nie pozwolą, położyć rurę inną drogą fakt sprawa na pewno kosztowniejsza. Nie wiadomo o co chodzi , to chodzi o pieniądze. Na budowę stać kosztem innych. BRAWO To się nazywa POLAK, tylko przejechać się na czyimś grzbiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 13.06.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Zawsze mnie zastanawialo, dlaczego polacy tacy sa Sam nie zje a innemu nie da.Co ci bedzie szkodzic, jesli pociagnie co wodociag 2 m pod ziemia? Czlowieku, jesli sie zgodzisz to i moze on ci kiedys w czyms pomoze. Tak jak ci ludzie na forum. Aha, ja Ci przeciągnę na Twoim terenie wodę, prąd, gaz. A Tobie nie wydadzą pozwolenia na budowę bo będziesz miał media pod planowanym budynkiem - zajefajnie nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 14.06.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Trzeba pamiętać o tym, że po wybudowaniu kawałka sieci ( woda. gaz, etc. ) w pasie ok. 2 m szerokości nie możesz niczego wybudować, co najwyżej trawkę i kwiatki posiać. I teraz najlepsze : 2 m x dług. odpada spory kwawałek zwłaszcza przy wąskiej działce.I faktyczna wartość Twojej działki jest niższa.J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts