Iwona26 12.06.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Dzień dobry, witam wszystkich serdecznie:) Nabyłam w spadku stary ok 40 letni murowany dom, pół bliźniaka (nieznam się za bardzo na sprawach techmnicznych i niewiem dokładnie z czego byl budowany). Jest to dwupiętrowy bliżniak z czego jedna połowa ma kształt prostokątu i jak to dawniej bywało przechodzi się z kuchni do pokoju, z tego pokoju do nastepnego pokoju itd. Okna połówki bliźniaka wychodzą tylko na jedną stronę. Moje pytanie dotyczy jego rozbudowy. Chcielibyśmy do niego dobudować ok 90 mkw z osobnym wejściem tylko jest problem że niewiemy jak to zrobić z której strony taka dobudówka bedzie najlepsza. Myśleliśmy o dobudowie w strone działki, ale wtedy ta częśc która juz jest pozostanie bez okien. Na tyłach domku jest ok 5 metrów do końca placu, więc jeszcze wchodzi w grę kształt litery L.Może ktoś pomoże?I jak taka dobudowa wyglądała by cenowo a może bardziej opłaca się wystawić domek wolnostojący do 90 mkw (działka jest bardzo duża). Z góry dziękuję za odpowiedz. Ps: troszkę może namieszałam, ale ciężko wytłumaczyc komuś kto nie widzi domu:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.06.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Konieczny będzie projekt i to na cały bliniak. Wycena możliwa po projekcie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts