Gość 10.03.2003 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Moje pytanie brzmi: Czy w trakcie budowy domu jednorodzinnego, ewentualnie po wykonaniu odbioru technicznego należy fakt ten zgłosić do urzędu skarbowego?? Czy urząd skarbowy po zakończeniu budowy wzywa inwestora, by przedstawił odpowiednie zeznania podatkowe - PIT'y potwierdzające źródło dochodów. Chdzi mi o to czy muszę mieć potwierdzenie w zeznaniach w 100 % każdej zainwestowanej złotówki?? Dzięki za wszelkie informacje. gorbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 01.04.2003 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Nie mususz zgłaszać faktu rozpoczęcia/zakończenia budowy. Wypełniając PIT informujesz urząd skarbowy o tym. Fiskus w każdej chwili (w przeciagu 5 lat) moze cię wezwać abyś udokumentował prawo do korzystania z odliczeń. Podobnie się ma ze źródłem finasowania musisz posiadać udokumentowane źródła dochodów. Krótko mówiąc musisz przedstawić dokumenty mówiace skąd masz pieniadze na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.04.2003 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2003 Urząd skarbowy MOŻE wezwac podatnika i MOŻE żądac udokumentonaia dochodów, ale tylko do 5 lat wstecz. wczesniej nie trzeba dokumentowac dochodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.04.2003 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Uściślając 5 lat od zakończenia roku podatkowego!!! Więc prawie 6!!! Nie djacie się zwieść, bo często czekamy 5 lat zanim kogoś wezwiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myrmota 09.04.2003 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 A jeśli US stwierdzi Że budowałeś z dochodów z nie ujawnionych źródeł przychodów lub nie znajdujących pokrycia w ujawnionych źródłach to zażąda od ciebie ryczałtu w wysokości 75% tego dochodu A ludzie którzy pracuja w takich referatach są straszzzzzzzzzzzni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts