glowac 22.08.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 ok, dziękuję za odpowiedźod.3 ->a Pan co by dał w tym przypadku? jakie jest Pana zdanie?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.08.2008 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 np. Uni-Roll firmy IVT. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrozek1 27.08.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 po dokladnej analizie watku wpadlem na pomysl, ze nalezy sie uklon dla jego autora-założyciela. Andrzeju, dzieki za cala masę wskazowek i cierpliwość. I już wiem, że żałuję, że nie będę Twoim klientem. PS. A powalił mnie post, w którym do jednej fotki napisałeś całą masę uwag. Jako laik widziałem tylko komin jakoś tak nie za bardzo tam, gdzie być powinien... powodzenia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 27.08.2008 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Wielkie dzięki za miłe słowa. Jak to mówią: "ksiądz z kościoła żyje" a ja z dachów. Po prostu dachy są moją pasją. A co do dachu to z całą pewnością będziesz budował kolejny dom czego Ci życzę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 28.08.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Fakt .. jest coś w dachu pasjonującego , zdobi cały budynek jest bardzo ważnym elementem domu no i " dach nad głową " :) Ja w moim dachu zamiast zwykłej deski pod rynną wymyśliłam taką deskę z falbanką wyfrezowaną i na brąz pomalowaną ..robią tak często w górach i o razu nadaje charakter wykończeniu dachu a co.....dach to dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.08.2008 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Własne inwencję dodają wiele niepowtarzalnego uroku no i satysfakcja gwarantowana . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooky.gdynia 31.08.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Witam. Panie Andrzeju, czy mógłby mi Pan doradzić na temat zakupu blachodachówki imitującej gont drewniany? http://www.ahiroofing.com.pl/sub_our_products/product_detail.aspx?pid=3&tid=1 http://www.metrotile.com.pl/ ewentualnie jakiejś innej firmy (niestety nic więcej nie znalazłam ) Dodam, że planuję dach dwuspadowy na obrysie budynku 10mx16.5m + zadaszony taras 3m wzdłuż dłuższego boku ( razem obrys dachu 14mx17,5m ) z kątem nachylenia do 32st. Projekt budynku indywidualny w fazie "wymyślania". Czy to wogóle ma sens? Kosz takiego pokrycia byłby dosyć wysoki, ale jak pięknie gonty się prezentują!!! Bardzo proszę o poradę. Pozdrawiam, Mirella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 31.08.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Witam Panno Mirello no nie.... dach będziemi mieli taki sam?? He, he! Metrolite wychodzi delikatnie lepiej cenowo ale są to róznice bardzo, bardzo niewielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooky.gdynia 31.08.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Witam Panno Mirello no nie.... dach będziemi mieli taki sam?? He, he! Metrolite wychodzi delikatnie lepiej cenowo ale są to róznice bardzo, bardzo niewielkie. Witaj ulubieńcu. Widać nie na darmo jestem Twoją fanką. Przeczucie, intuicja ? Jakkolwiek by to nie nazwać, widać, że piękno nie jest nam obce ! Pozdrawiam, Mirella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sloneczko 31.08.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Panie Andrzeju znowu proszę o pomoc. Wpuściliśmy górali na dach,. mieli ponoć robić super robote ale już przy biciu ściany szczytowej maż kazał im dechy zrywać i poprawiać. teraz położyli membrane na dachu (nie robimy deskowania pod blachodachowke ahi roofing). na połąci dachu wyglada chyba ok ale to co zrobili nad gankiem nam się nie podoba wizulanie. mąż sprawdzał-pod folią nie przecieka, również krokwie są suche choć padało wczoraj, ale czy tak to może zostać czy powinni to poprawić?martwimy się teraz czy nie będzie trzeba od nowa folii w tym miejscu klasc, jeśli tak to bedę musiałą zamówić nową rolkę bo chyba ta folia już drugi raz się nie będzie nadawał do uzytku?co pan na to? http://picasaweb.google.pl/kasia.sloneczko1/Dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 31.08.2008 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Kosz jest wykonany niewłaściwie. W koszu powinien być ułożony osobny szal folii, na który przychodzą poziome szale z połaci zasadniczej i z ganku. Żadne kontłaty w koszu nie mogą być przybite. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 31.08.2008 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 . ... czy mógłby mi Pan doradzić na temat zakupu blachodachówki imitującej gont drewniany? Czy to wogóle ma sens? Kosz takiego pokrycia byłby dosyć wysoki, ale jak pięknie gonty się prezentują!!! Sensu nie ma ale skoro urok tego pokrycia dominuje nad ceną należy nim pokryć dach. Wybór obojętny gdyż oba produkty doskonałej jakości. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sloneczko 31.08.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 dziekuje panie Andrzeju za pomoc pewnie jeszcze nie raz sie do pana zwroce kurcze teraz mam dylemat, najchetniej pogonilabym tych gorali do domu, niech sobie gdzie indziej partola, ale z drugiej strony skad ja teraz wytrzasne ekipe zeby mi pokrycie pzred zima polozyla? ze juz nie wspomne o tym ze od wykonania dachu zalezy wyplata kolejnej transzy z banku bez tego lezymy... dlaczego no dlaczego tak trudno znalezc dobrych wykonawcow...czlowiek musi za nimi lazic krok w krok i wszystkiego pilnowac a przy tym znac sie na wszystkim, to chyba nie tak powinno wygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooky.gdynia 01.09.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Dziękuję, pozdrawiam, Mirella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 02.09.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 ...czlowiek musi za nimi lazic krok w krok i wszystkiego pilnowac a przy tym znac sie na wszystkim, to chyba nie tak powinno wygladac Niestety tak to jest - budujesz to najpierw skończ studia z budownictwa , każdy etap przestudiuj , bo ekipa może i zrobi ale czemu ma byc tak a nie inaczej to już ZUPEŁNIE nie rozumie , Ci fachowcy to zazwyczaj ludzie którzy się gdzieś tam nauczyli praktyki ale z teorią to nidy się nie zetkneli i jeszcze coś ; to co kiedyś było dobre dziś może być już zacofane , niestety mało który fachowiec idzie z postępem i się dokształca Właśnie przechodzę koszmar z dachem jestem ciekawa jak wyjdzie może w piatek wkleję zdjęcia ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 02.09.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 ...czlowiek musi za nimi lazic krok w krok i wszystkiego pilnowac a przy tym znac sie na wszystkim, to chyba nie tak powinno wygladac Kasiu dam Ci rade upieraj się żeby poprawili i koniec poza tym wezwij kierownika , on napewno da im " popalić" i wg jego zdania będą musieli poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sloneczko 02.09.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 oczywiscie ze to poprawia inaczej nie dostana kasy a kierownik na budowie byl i nic zlego nie zauwazyl, dupa nie kierownik...no ale to inna bajka. juz sie rozgladamy za dekarzami, niech gorale skoncza ciesielke i i niech ich wiecej nie ogladam. mam nadzieje ze uda mi sie znalezc dobrych dekarzy na juz. jakbyscie znali takich z okolic wroclawia to zbeiram namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYSZEK_SK 03.09.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 oczywiscie ze to poprawia inaczej nie dostana kasy a kierownik na budowie byl i nic zlego nie zauwazyl, pupa nie kierownik...no ale to inna bajka. juz sie rozgladamy za dekarzami, niech gorale skoncza ciesielke i i niech ich wiecej nie ogladam. mam nadzieje ze uda mi sie znalezc dobrych dekarzy na juz. jakbyscie znali takich z okolic wroclawia to zbeiram namiary Wejdź na stronę Brassa. Tam maja wykaz autoryzowanych dekarzy. Ja wziałem takiego. 120PLN/m2 więźba+pokrycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nyno 03.09.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Wejdź na stronę Brassa. Tam maja wykaz autoryzowanych dekarzy. Ja wziałem takiego. 120PLN/m2 więźba+pokrycie. piekna cena . ja myslalem ze 70/m2 to duzo ale to przesada , chyba ze masz skomplikowany dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYSZEK_SK 04.09.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Wejdź na stronę Brassa. Tam maja wykaz autoryzowanych dekarzy. Ja wziałem takiego. 120PLN/m2 więźba+pokrycie. piekna cena . ja myslalem ze 70/m2 to duzo ale to przesada , chyba ze masz skomplikowany dach. Cena koszmarna. Chodziło mi o to że ci "ałtoryzowani" to niekoniecznie najlepsi ale najdrożsi bo muszą zarobic na "ałto". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts