Andrzej Wilhelmi 16.12.2009 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 No jak może być słychać w łazience skoro sufit powinien być izolowany wełną?! Wizyta u laryngologa wydaje się konieczna! A jak to są omamy słuchowe to i u psychiatry Myślę, że się nie gniewasz za te trochę frywolne wypowiedzi . Chciałem podejść do tego humorystycznie gdyż nie mam zielonego pojęcia jaka może być przyczyna takiego zjawiska . A może to tak jak "Jankiem Muzykantem" tylko z tą różnicą, że jemu grało a Tobie łopocze . Serdecznie pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.12.2009 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Folia zamontowana prawidłowo. Rynna zamontowana wysoko osłania wlot powietrza pod dachówkę. Dachówka centowa równa i szczelna. Cały dach wykonany bardzo starannie. Nie znajduję przyczyny . Wygląda na to, że trzeba będzie to pokochać . Serdecznie pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 16.12.2009 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 W łazience mam okienko wychodzące na ganek i zawsze jest rozszczelnione. I tędy słychać rodzaj łopotu, jakby folia falowała wraz z podmuchami wiatru. Psychiatra też by usłyszał, gdyby przyszedł z wizytą Ale póki co, jesteś Ty i skoro twierdzisz, że wszystko jest ok, to na pewno tak jest http://img175.imageshack.us/img175/8208/umieszektaktakjh9.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaras40 17.12.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 witam panie Andrzeju mam pytanie czy spinki do dachówek ciętych podtrzymają dostatecznie dachówki z prawej i lewej strony kalenicy skośnej tak samo w koszach bo mam wrażenie że jednak podchodzące opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 17.12.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Drugie pytanie - co może być przyczyną zaciekania pod czapkę komina pokrytą blachą?- cały czas mamy problem z przeciekaniem kominów. DZis - w trakcie mrozów zauważyłam,ze na dolnej stronie czapek w niektórych miejscach jest po prostu zamarznięty lód ( tam gdzie wystaja poza komin oczywiście).Jesli niejasno napisałam to jutro spróbuje zrobic zdjęcia i pokazać o co chodzi. pozdrawiam Witam, Borykałem się z tym samym problemem ,ale rozwiązałem go sam. Komin zaciekał od wewnętrz.Przyczyną było to ,że blacha na czapce była wklęśnięta czyli tzw. "łódka" , woda leciała szczeliną pomiędzy obróbką rury wychodzącej z komina (kwasówki). Zamówiłem podnośnik koszowy przygotowałem narzędzia, podniosłem czapkę, podłożyłem gruby sznur kominiarski, uszczelniłem porządnie wszelkie połączenia silikonem i mam święty spokój. Zrobiłem to także z kominem z którego wystaje strażak. Ps. Jak się samemu zrobi to nikt tak nie zrobi, problem w tym ,że życia by zabrakło jakby wszystko samemu robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.12.2009 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 ... czy spinki do dachówek ciętych podtrzymają dostatecznie dachówki ... W narożu wyższa dachówka leży na niższej więc nie ma problemu i nic nie opada. W koszu niestety może. Należy pamiętać, że w koszu stosujemy specjalne uszczelki, które podeprą dachówkę. Radzę zastosować uszczelki "puchnące" nieklinowe. Małe elementy dachówek można skleić z większymi specjalnym klejem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiekimp 18.12.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Dzień dobry Panie Andrzeju.Ja mam pytanie odnośnie zabezpieczenia strzeliny (pomiędzy krokwiami) między murłatą (drewniana) a dachem. Czym to najlepiej zabezpieczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 18.12.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Borykałem się z tym samym problemem ,ale rozwiązałem go sam. Komin zaciekał od wewnętrz.Przyczyną było to ,że blacha na czapce była wklęśnięta czyli tzw. "łódka" , woda leciała szczeliną pomiędzy obróbką rury wychodzącej z komina (kwasówki). Zamówiłem podnośnik koszowy przygotowałem narzędzia, podniosłem czapkę, podłożyłem gruby sznur kominiarski, uszczelniłem porządnie wszelkie połączenia silikonem i mam święty spokój. Zrobiłem to także z kominem z którego wystaje strażak. Ps. Jak się samemu zrobi to nikt tak nie zrobi, problem w tym ,że życia by zabrakło jakby wszystko samemu robić. DZięki Adam 2007 - podejrzewam ,że na części kominów mogę mieć właśnie tą opcję - ponieważ mam 5 nasad kominowych - oczywiście komin dymowy - tyż otwarty do góry. Z tego co mówili dekarze to przy kominie dymnym pomiędzy obróbkę blacharską a wkład ceramiczny to można dłoń włożyć .Tylko ,że jakoś nie kwapią się do poprawek. Twierdzą,że winne przeciekaniu są kratki wentylacyjne Ja sama niestety na dach nie wyjdę i nie zobaczę co się tam dzieje . Trzeba będzie pewnie zamówić tak jak u Ciebie podnośnik - tylko muszę nająć kogoś sprytnego aby to poprawił. DZiękuję również Panu Andrzejowi za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 18.12.2009 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 ...Czym to najlepiej zabezpieczyć? A przed czym? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiekimp 19.12.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 ...Czym to najlepiej zabezpieczyć? A przed czym? Pozdrawiam. chodzi mi o to, iż robotnicy jak zrobili dach to zostały otwory pomiędzy krokwiami. Ja zabezpieczyłem to tymczasowo folią, ale nie wiem czy zabijać to dechami czy uszczelnić wełną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.12.2009 00:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 A jakie jest krycie wstępne? Jak będzie montowana podbitka? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiekimp 21.12.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 A jakie jest krycie wstępne? Jak będzie montowana podbitka? Pozdrawiam. Ja mam zamontowaną nadbitkę. Dach pokryty jest dachówką cceramiczną firmy Creaton. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.12.2009 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Andrzeju - mam nadzieję, że w tym miejscu mogę http://lh5.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SzAIVAHkMHI/AAAAAAAADrw/-hwgcg9ddfA/kartka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.12.2009 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Możesz zawsze i w każdym miejscu! Bardzo dziękuję za miłe życzenia . Życzę pogodnych, wesołych Świąt Bożego Narodzenia oraz pogody ducha i wszelkiej pomyślności w nadchodzącym Nowym Roku 2010. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.12.2009 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 ...Ja mam zamontowaną nadbitkę. Ważne co jest dalej folia czy deskowanie i papa? Jak folia wysoko paroprzepuszczalna to elewację należy doprowadzić do nadbitki. W przypadku gdy jest deskowanie (OSB) i papa pomiędzy elewacją a nadbitką należy pozostawić szczelinę o wysokości minimum 2 cm. Najlepiej ją osłonić drobniutką metalową siatką wtopioną w tynk. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rick207 23.12.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Panie Andrzeju, krótkie pytanie. Czy silikon dekarski może być stosowany do łączenia membrany dachowej, czy używać tylko dedykowane systemowe kleje?PozdrawiamRick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.12.2009 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Może być i to z dobrym skutkiem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.12.2009 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Wszystkim oglądaczom tego wątku życzę radosnych, pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz pogody ducha i wszelkiej pomyślności w nadchodzącym Nowym Roku 2010 . Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulinki 24.12.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/va/sg/kr3r/11uLlWF5dLqUe3uwRX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina3 28.12.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Proszę mi doradzić jaką kupić taśmę kalenicową żeby była dobra i trwała dach z dachówki ceramicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts