krisgie 30.08.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Witam. Szukam jakiejś dobrej farby do malowania dachówek ciętych.Niestety w hurtowni w której brałem dachówkę (Tondach czarna angoba) otrzymałem tylko mały pojemnik 0.3l jako zaprawka na ewentualne ubytki angoby.Mam ok 40mb koszów więc tej farby trochę wejdzie.Czy ma Pan jakąś sprawdzoną farbę do tego celu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.09.2011 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Farba do betonu Polifarbu Łódź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 06.09.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Panie Andrzeju troche jest Pan nie słowny. Obiecał Pan wycenę do końca sierpnia i do dnia dzisiejszego nic od Pana nie dostałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.09.2011 02:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Przepraszam. Wysłałem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.09.2011 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Kompleksowe wykonanie dachówRemonty dachówSerwisowanie dachówEkspertyzy i opinie http://www.witand.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 25.09.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 (edytowane) Witam.Pański ,,dach w dobrych rękach'' to jeden z moich ulubionych na FM. Krótko,merytorycznie słowem warto czytać. Życzę zdrówka i wielu postów z korzyścią dla inwestorów takich jak ja. Jestem na etapie poszukiwania na przyszły sezon papy podkładowej na deskowanie 40 st dachu docelowo krytego dachówką ceramiczną, czy nie znalazł by Pan chwilki by polecić jakiś konkretny typ (jak nie można reklamować to może na priv), nie rwący się w rękach, rozsądny cenowo (niestety większość jakie znalazłem były drogie ponad 15 zł/m2) . Zamierzam spróbować samoróbnie położyć pasy prostopadle do kalenicy na łączeniach zakłady kleić lepikiem na zimno. pozdrawiam. Edytowane 25 Września 2011 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.10.2011 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Dobrym rozwiązaniem byłby produkt Izolmatu Plan Plus PYE PV 160 S 3,2. Możesz ją kupić w cenie brutto poniżej 15,- za m2. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 01.10.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Witam.Dziękuję za radę.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigis 04.10.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Dzień dobry Panie Andrzeju.Mam do Pana pytanie dot. zakończenia okapu na moim dachu przez dekarzy- a dokładniej na dole pomiędzy kontrłatami dekarz stwierdził ,że zamiast osówki wystruga ładnie i przybije łatę jako zakończenie.Fakt, ładnie to wygląda, zero szczelin, ale.... a co ze skroplinami?gdzie odpłyną?Wydaje mi się ,że nie powinno być takie zakończenie.Jak Pan uważa-fuszerka? Czy powinna być zastosowana tzw. roladka, czy wystarczy żeby tak wystrugali te łaty, żeby była ok 3-5mm szczelina?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.10.2011 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Na podstawie przedstawionego opisu nie jestem wstanie ocenić. Może jakieś zdjęcia? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.10.2011 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Kompleksowe wykonanie dachówRemonty dachówSerwisowanie dachówEkspertyzy i opinie dotyczące dachówhttp://www.witand.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soften 08.10.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 A ja poszukuje ekipy do zrobienia dachu za dwa tygodnie mogli by zaczynać zna może Pan kogoś kto ma wolny termin i chęci ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.10.2011 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Ja mam chęci i nieco wiedzy, może trochę gorzej z terminem ale możemy pomyśleć. Proszę przesłać rzut więźby i dachu oraz jakieś przekroje i oraz wszelkie informacje o dachu i zakres robót na adres: [email protected] zrobię kosztorys. W przypadku proszę o kontakt tel. 603375564. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigis 13.10.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Dobry wieczór Panie Andrzeju! Wracam do tematu mojego okapu. Wrzucam dwie fotki tego okapu. Proszę o pomoc, bo jutro zaczynają kryć dachówką a wolałbym żeby poprawili to przed kryciem. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=79110&stc=1&d=1318530493 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=79111&stc=1&d=1318530520 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.10.2011 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Firma wykonująca pokrycie dachu nie ma zielonego pojęcia o funkcji dachu! Trzy ostatnie łaty są przybite do podłoża bez kontrłat!!! Jak widać na zdjęciu trociny zalegają na takiej kaskadzie. Takie wykonanie uniemożliwi swobodny wypływ skroplin oraz w znacznym stopniu utrudni wentylację połaci dachowej. Przecieki bardzo prawdopodobne. Nastąpi butwienie łat i degradacja folii w obrębie okapu. Duże zawilgocenie dachówek od spodu znacznie skróci ich żywotność. Przewiduję konieczność kapitalnego remontu dachu w okresie 10 lat. Łaty muszą być zdystansowane od folii kontrłatami. Zamiast stawiać pierwszą łatę na sztorc należy zastosować kratkę wentylacyjną okapu z grzebieniem (wróblówkę). W celu zniwelowania grubości nadbitki należało na połaci zastosować kontrłatę grubości 4 cm a na nadbitce 1,5 cm. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigis 14.10.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Dziękuję Panie Andrzeju! Tak myślałem, że to skopali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.10.2011 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Jedynym sensownym rozwiązaniem jest demontaż tych łat i zastąpienie ich cieńszymi o 1 cm i zastosowanie kontrłat grubości 1 cm oczywiście stosownie je zagęszczając. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.10.2011 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 KOMPLEKSOWE WYKONANIE DACHÓWremonty i naprawy dachówserwisowanie dachówekspertyzy i opinie dotyczące dachów http://www.witand.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisgie 25.10.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Niniejszym chciałbym serdecznie podziękować Panu Andrzejowi za ten wątek. Dzięki niemu zrozumiałem jak funkcjonują poszczególne elementy dachu (więźba, membrana, okap, kosze itp...), jak należy montować dachówkę w newralgicznych punktach dachu (kosze, naroża, kominy, kalenica, okap itp...), jak działa wentylacja dachu i dlaczego jest taka ważna, gdzie należy montować dachówki wentylacyjne, w jaki sposób powinien być wykonany okap i wiele wiele innych elementów dachu.Wiedza ta umożliwiła mi samodzielne wykonanie więźby oraz pokrycia z dachówki. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.10.2011 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Duże dzięki za miłe słowa. Jest mi miło, że choć dla jednej osoby moje uwagi i rady były pomocne. Świadczy to, że kontynuowanie tego wątku w takiej formie ma sens. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts