Andrzej Wilhelmi 12.06.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 (edytowane) www.witand.pl nowy adres e-mail: [email protected] tel. 603375564 Kompleksowe wykonanie dachów. Krycie dachów. Remonty dachów. Montaż izolacji cieplnej nakrowiowej. Montaż instalacji odgromowej. Montaż barier śniegowych. Porady. Ekspertyzy. Opinie. Edytowane 21 Lipca 2019 przez Andrzej Wilhelmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 02.08.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Czy wykonuje Pan płaskie dachy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.08.2006 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Tak wykonuję. Jestem w stanie wykonać praktycznie każdy dach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becia 33 27.01.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 05.02.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Rozglądam się za kimś do ułożenia dachówki cementowej.......ale mamy do siebie trochę daleko..... .......Ale tak z ciekawości: dach dwuspadowy jak na emblemacie, pow. ok. 220 m2. Ile wzielibyście za położenie dachówki na gotową więźbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.02.2007 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Pomimo, że dach jest prosty to trudno tak dokłanie określić koszt jego wykonania.Ofoliowanie, ołacenie i krycie dachówką cementową to 28,- za 1 m2 a do tego obróbki blacharskie, montaż okien połaciowych, obróbka kominów, wykonanie koszy na ganku, montaż podbitki siding lub drewno w raz z lakierowaniem, wykonanie okapu (to nie tylko przybicie deski okapowej), montaż rynien i rur spustowych. Odległość nie jest barierą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 05.02.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Dzięki za odzew. Zdaję sobie sprawę że "diabeł tkwi w szczegółach". To może ja poszukam bliżej i jak coś znajdę to skonfrontujemy koszty. Kto wie, może się okazać, że Wasza oferta jest lepsza.......wtedy to rzeczywiście odległość nie jest barierą. A tak jakby co to ile takie prace zajęłoby czasu (orientacyjnie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 05.02.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Andrzeju Mój dach odeskowany ,papa i dachówka Roben. Pod dachówkami wentylacyjnymi pad dekarz wycioł papę Efekt- pod te dachówki jak i inne w ostatnie zamiecie nawiało śniegu , który następnie topniał rzedostając się przez deski , wełnę spływał po folii do ściany kolankowej Czy to normalne ze wycina się pod tymi dachówkami papę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.02.2007 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Nie normalne! Samo wycięcie papy nie zwentyluje szczeliny wentylacyjnej pomiędzy ociepleniem a deskami. Należy otworzyć kalenicę po 5 cm na stronę. Tak wykonany otwór można zabezpieczyć folią dachową o wysokiej paroprzepuszalności. Dachówka wentylacyjna służy do wspomagania wentylacji połaci dachowej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 06.02.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Panie Andrzeju, czy Creatona tez ma Pan w ofercie? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.02.2007 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Ja nie mam firmy handlowej ale współpracuję kilkoma wyspecjalizowanymi hurtowniami pokryć dachowych. Oczywiście Creatona jestem w stanie załatwić w dobrej cenie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 10.02.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 czeeeemam do wykonania dach w dwóch wersjach http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3090100&ProjID=498 albo sama robocizna położenia dachówki olbo blachodachówki/jaka cena za m2/albo z więzbą dachową termin czerwiec czekam na odp.na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 16.02.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Co Pan myśli o blasze płaskiej ruukki maxi classic?Czytam na forum że są z tym problemy bo faluje. Da się to ładnie położyć?Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.02.2007 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Każde pokrycie z blachy płaskiej faluje. Krycie dachu blachą płaską np. na rąbek lub wurstę sprowadza się do mniejszych formatek ale one również falują. Z odległości kilkunastu metrów tego nie widać. Nie jest to wadą ale drobnym defektem tego rodzaju poryć. Jak ten defekt przeszkadza należy się zdecydować na inny rodzaj pokrycia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 19.02.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Panmie Andzrzeju jak napisał Pan odległość nie jest barierą. Dlatego proszę o wstępną wycenę wykonania dach domu w melisie wg projektu archonu. Dach dwuspadowy, ok220 m (całość więźba i pokrycie). budowa pod Wrocławiem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 24.02.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Panie Andrzeju czy pod blachodachówkę, którą się kładzie na deski i papę, daje się jeszcze folie paroszczelną (albo jakąś inną?)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 24.02.2007 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Tylko wtedy gdy dach przykryty tą papą stoi kilka lat i nie mamy pewności czy jest szczelny. Wystarczy wtedy nowa warstwa papy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwing 11.03.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Prośba o wycenę wykonania dachu w tym domu http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=38&flip=1 - napisałem też na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 11.03.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Panie Andrzeju !Mam wątpliwości czy moi dekarze rzeczywiście są dobrzy czy może tylko leniwi a może to panowie od więźby nawalili ?? Mianowicie chodzi o to, że na kalenicy deski są do siebie szczelnie przybite i pokryte papą przy ukladaniu dachówki kazałem deklarzom wyciąć otwory i przeciąć papę. Z uwagi na brak czasu nie mogłem ich nalezycie przypilnować. Przecieli co prawda papę ale deski są przypite tak jak b były. Moje pytanie jest następujące czy folia wełna ułożona pod deskami będzie miała wystarczającą wymianę powietrza czy też powinni wyciąć większe otwory w deskach ??Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.03.2007 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Drożna szczelina wentylacyjna musi mieć wlot i wylot powietrza. Kalenica musi być wycięta po minimum 2 cm na stronę. Wycięcie to należy zabezpieczyć przed zawiewaniem śniegu najlepiej folią o wysokiej paroprzepuszczalności. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts