Beithe 13.06.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Chcę zrobić blat kuchenny z gresu rektyfikowanego 60 x 30 cm. I tu pytanie do mądrych ludzi - czy tak można? Tzn. czy np. zmiany temperatury nie spowodują pękania położonych bezfugowo dużych płytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juka11 13.06.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Co do pekania to nie wiem, ale mam w mieszkaniu trochę gresu rektyfikowanego i nawet ten kalibrowany i drogi nie jest idelnie równy - w wielu miejscach byłyby szczelinki o szerokości ok. 0,5 mm w miejscu łączenia płytek. Zastanawiam sie co by było, gdyby cos Ci sie rozlało na blacie, pewnie wpłynełoby w te szczelinki. Zwykle sa też niewielkie różnice w grubości płytek - troche sa widoczne bez fugi. Ja kładłam gres z 1 mm fugą i wyglada też bardzo ładnie, może rozważ taki sposób położenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beithe 13.06.2006 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Dzięki za radę Z tymi szczelinkami to faktycznie nie najlepiej, w takim razie chyba rzeczywiście zdecyduję się na fugę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.