Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kiedy tynk  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kiedy tynk

• W tym samym sezonie
    • Przezimowa

Recommended Posts

Zastanawiam się tylko nad tym po czym ma wyschnąć. Sciany postawie ok lipca/sierpnia wiec mozna odczekac trochę i tynk na jeścień zrobić. Po zimie i wiośnie to BK dopiero będzie mokry :))
Tynki zwenętrzne robiłabym przede wszystkim po wstawieniu okien i drzwi zewnętrznych

No tu juz sie naczytałem i troszkę wyrobiłem sobie zdanie - przy jakości jaką gwarantuą wykonawcy lepiej zrobić przed oknami. Wiadomo, że jak sa okna to wykonawcy lepiej ale zabezieczenia okien to oni robią po łebkach :)

Kliknęłam wersję drugą, z zastrzeżeniem, że jeszcze lepiej byłoby przezimować i tynkować na jesieni. Tynki cem-wap najlepiej kładzie się na przełomie września i października. Nie ma już upałów, nie pada ale są mgły, nie ma jeszcze przymrozków.
U mnie mury stoja od zeszlego roku (koniec we wrzesniu). Niektore cegly "usiadly" - widac to po peknieciach, jakie sie pojawily. Chcialem tynkowac na wiosne, ale ekipa nie wypalila, wiec prace zostawiam na jesien.