Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

chciałbym podzielić sie moja opinią nt. ułożenia kostki brukowe

miałem chodnik wielkości 30m2

w poczatkowym etap[ie szukałem firmy któraby założyła ten kawałek - każda odpowiadała ze to za mało nieopłaca sie sciągac sprzetu, a jak juz sie ktos zgodził to był termin nawet do 4m-cy oczekiwania

po czasie szukania i zwodzenia mnie przez firmy sie wkurzyłem

przywiozłem sobie pżółtego iachu - przyczepa- darmocha bo tesciu uzyczył traktor - a piach w ogólniedostepnym miejscu

jedna z firm po tzw. kosztach dostarczyła mi kostki

no i zaczeła sie jazda

kupiłem młoteczek gumowy 6zł, tarcze diamentowa 10zł

i zacząłem kłaśc wg ogólniedostepnych instrukcji

po dwóch dniach chodnik jak malowanie - jak bede miał możliwośc to zamieszcze fotke

i taka konkluzja

na drugi raz nie bede sie prosił i wykonam sam - a wystarczy troche czasu i podstawoe umiejetności i dokładność - waga musi być zeby chodnik nie falował

no i zamiast stracić na chodnik 85zł za m2 zapłaciłem 35zł/m2 + 16zł i praca włsna :)

https://forum.murator.pl/topic/55714-kostka-brukowa-i-po%C5%82o%C5%BCenie/

założyłem ze chodnik nie bedzie znosił dużych obciążen wiec pożądnie ubita ziemia - piasek, później jeszcze dobita kostka zrobi swoje

ZRESZTA O ILE PAMIETAM KIEDYS PRZED SUCHYM BETONEM TYLKO TAK KŁADZONO CHODNIKI Z POZBRUKU I SIE SWIETNIE TRZYMAJA - GORZEJ JAK BY PO TYM MIAŁO SIE PRZEJECHAC KILKA SAMOCHODÓW

oj sorki za wielkie literki

https://forum.murator.pl/topic/55714-kostka-brukowa-i-po%C5%82o%C5%BCenie/#findComment-1223540