pik33 11.03.2003 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Chcę dodać z boku domu garaż - nakryty pulpitowym dachem - jako II etap budowy.Jaki wybrać kąt nachylenia takiego dachu?Najsensowniej wygląda to przy 20 stopniach - ale czy nie będzie za mało ze względu na konstrukcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.03.2003 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 pik, pochylenie dachu zależy przede wszystkim od rodzaju pokrycia, jeżeli będzie duże pole manewru to pochylenie dobierz wg. własnego gustu, trudno Ci coś doradzić nie widząc tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 12.03.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Najlepiej zrobić nachylenie wg projektu, ale jeżeli chcesz "pomanewrować" to moje doświadczenie jest takie: mam pulpitowy dach nad garażem ok. 22 stopnie nachylenia (stopnie, nie procenty). Pokrycie dachówką Braasa, pod spodem folia zbrojona. Od 2 lat jest wszystko OK. Deszcz spływa, snieg leży, ale w niedzielę śnieg (przy ociepleniu powietrza) zjechał z całej połaci na ziemię. Więc nachylenie jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts