figaro1 13.06.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Czy nie wiecie gdzie w okolicach KRakowa można kupić dużą ilość kory ? Taka w workach dużo kosztuje, a ja potrzebuję bardzo dużo tego materiału. Czy korę sprzedają tartaki, a jeśli tak to po ile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cisza1 13.06.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 z tym to jest ciezko, przynajmniej mnie sie nie udalo.pytalem po szkolkach i doradzili pytac w tartakach, ale tam maja deal'e z dystrybutorami i wola im sprzedawac bo odbieraja stale - nie beda psuc kontaktow ze stalym odbiorca dla jednorazowego zakupu.pytalem w tartakach kolo myslenic i za szczawnica... nie byli zainteresowani. jak cos znajdziesz to daj prosze namiar hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.06.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 od czasu do czasu robia gdzies wycinkę drzew. Wtedy od razu mielą gałęzie. Rozglądnij się albo popytaj w drogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figaro1 15.06.2006 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Mój mąż też pytał w tartaku i niestety, potwierdza się to co pisał Marek. Nie bardzo to rozumiem, bo przecież chcę kupić przyczepę tej kory, a nie cztery pięćdzisięciolitorowe worki, mają jej dużo, więc na czym im zależy. Spróbuję w " drogach" jak to Majka napisałaś, na to bym nie wpadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 15.06.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Pod rosline rosnaca w korze daje sie cos , co jest biale , lekkie i niby dokarmia bakterie - wiecie co to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 20.06.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 keramzyt ? tylko ze to nie jest białe - ale pewnie chodzi o dużą powierzchnię ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eRaf 21.06.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Idźcie do tartaku ale nie gadajcie z szefostwem/w biurze tylko bezpośrednio u pracowników - czasami można coś "na szybko" załatwić (1, 2 przyczepki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 25.06.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 keramzyt ? tylko ze to nie jest białe - ale pewnie chodzi o dużą powierzchnię ... W sumie jest to bardzo podobne do rozdrobnionego styropianu , lekkie , biale ale nie kulki daje sie troszeczke pod kore przy roslinie , chociaz kulki , podobne do ziaren pieprzu tez sie stosuje - reguluja wilgotnoscia i chyba to tez nie jest keramzyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.06.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Owe białe kulki to perlit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 25.06.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Owe białe kulki to perlit No to sie troche namieszalo , jak kulki to nie biale tylko szoro brazowe , a biala odzywka dla bakterii ( o ile to dobrze zrozumialem ) ma nieregularna strukture , chyba ze sa tez biale kulki , ale ja takich nie widzialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.06.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 No to nie wiem. Perlit (żwirek pumeksowy) dodaje się do podłoży, gdyż wiąże duże ilości wody i soli mineralnych, daje trwałą, luźną strukturę. Zawiera Bo i Mg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatoja 25.06.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Być może chodzi o hydrożele które wiążą wodę kiedy podlewamy rośliny a w okresie suszy "oddają " ją glebie czy też bezposrednio włośnikom roślin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.06.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Też o tym myślałem, ale to nie białe, tylko po podlaniu bezbarwny glut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts