Karpatka 13.06.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 ... może trochę za wcześnie, ale już się nie mogę doczekać!!! Podobno ten etap euforii jest normalny, zwątpienie przyjdzie za czas jakiś. Póki co stan posiadania jest następujący: kupiona działka w Mikołowie, wybrany projekt (M08 z kolekcji Muratora), czekamy na projekt z wodociągów i doprowadzenie prądu, a dziś dostaliśmy decyzję o warunkach zabudowy. Szczerze mówiąc, zakładałam optymistycznie, że etap gromadzenia papierków zakończę znacznie wcześniej, ale nasze realia wylały mi na starcie kubeł zimnej wody na ochłodę Wygląda na to, że będziemy szczęśliwi, jeśli w tym roku uda nam się wylać fundamenty. Cóż, nie poddajemy się. Ostatecznie to dopiero początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiu 18.06.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Witam, wile masz już za sobą widzę... i wcale nie żartuje. Ja od 1,5 roku szukam działki (głównie w rejonie Mikołowa) i nic .... Życzę za to powodzenia w papierologii, a i fundamenty pewnie przebrniecie.pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 20.06.2006 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Witam! Zapraszam więc w odwiedziny do urokliwej dzielnicy Paniowy. Formalnie to Mikołów, dla nas jednak nasza wymarzona wioska, ale z wszystkimi niezbędnymi udogodnieniami. Malowniczo położona, a i na pierwszy rzut oka pewnie jakąś działkę uda się tam jeszcze wykroić. Udanych poszukiwań!!! P.S. Dla pociechy dodam, że my szukaliśmy naszego wymarzonego miejsca półtora roku , ale dzięki temu zwiedziliśmy spory kawałek Śląska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 05.07.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Karpatka - nie wiem w którym miejscu się budujesz, ale jak blisko gospodarstwa rolnego - to już Ci współczuję. Ja z tego właśnie powodu nie wybrałam tej dzielnicy (zresztą niezwykle urokliwej), jak otworzą chlewy to zapach zabija w całych Paniowach . I w końcu kupiłam przy Botanicznej (jakieś 3 kilosy dalej) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 08.07.2006 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Witam sąsiadkę! Do gospodarstwa mamy kawałek - działka jest na polnej drodze zdecydowanie bliżej centrum. Na tej samej uliczce mieszkają już od pewnego czasu znajomi, którzy zapewniają, że z zapachami nie ma problemów. Mam nadzieję, że po zakończeniu budowy nie przestanę ich lubić . Szczerze mówiąc, większym stresem była dla mnie informacja o wysypisku śmieci na pograniczu Paniów i Mokrego. Na szczęście i z tym nie ma problemów, a komunalne śmieci od dawna porasta dorodna trawa. I niech tak zostanie. Pozdrawiam serdecznie. P.S. A kiedy startujecie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 09.07.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 My już mieszkamy . Zostało wprawdzie jeszcze kilka rzeczy do zrobienia, ale generalnie jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 09.07.2006 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Ranyyyy! Ja też już chcę!!!! Tymczasem my zaliczamy kolejny poślizg Tym razem mamy problem z dostarczeniem projektu - zepsuła się maszyna do kopiowania. Budowa domu to zajęcia dla cierpliwych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 09.08.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 karpatka - jak tam budowa??????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 18.08.2006 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Powitać sąsiadkę! Chwilowo lekki dół. Musimy zmienić osobę adaptującą projekt. Boję się, że rzeczywiście sprawdzi się scenariusz mojego małego żonka i w tym roku uda się jedynie wywalczyć pozwolenie Ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 17.10.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Witam! Zapraszam więc w odwiedziny do urokliwej dzielnicy Paniowy. Formalnie to Mikołów, dla nas jednak nasza wymarzona wioska, ale z wszystkimi niezbędnymi udogodnieniami. Malowniczo położona, a i na pierwszy rzut oka pewnie jakąś działkę uda się tam jeszcze wykroić. Udanych poszukiwań!!! P.S. Dla pociechy dodam, że my szukaliśmy naszego wymarzonego miejsca półtora roku , ale dzięki temu zwiedziliśmy spory kawałek Śląska... Ja szukałam działeczki od prawie 2 lat. W Mikołowie. Póki co, nie udało się... Teraz kupujemy gotowego szeregowca w dzielnicy Regielowiec. Myślę, że to będzie pośrednie rozwiązanie i kiedyś jednak wybudujemy wolnostojący... Fajnie macie i trzymam kciuki oby jak najszybciej udało Wam się zacząć budowę. Ja póki co, zastanawiam się czy nie skorzystać z usług projektanta wnętrz. Tylko gdzie znaleźć dobrego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 17.10.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Karpatka - nie wiem w którym miejscu się budujesz, ale jak blisko gospodarstwa rolnego - to już Ci współczuję. Ja z tego właśnie powodu nie wybrałam tej dzielnicy (zresztą niezwykle urokliwej), jak otworzą chlewy to zapach zabija w całych Paniowach . I w końcu kupiłam przy Botanicznej (jakieś 3 kilosy dalej) . Oj bardzo mi się Mokre podoba. Póki co zamieszkamy w szeregowcu. Nie znasz może jakiegoś projektanta wnętrz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynarka 29.11.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 pozdrawiam z pobliskich Gliwic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 10.12.2006 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Witamy Marynarkę! I oczywiście, pozdrawiamy Gliwice - póki co, ciągle moje rodzinne miasto. Skąd klikasz i gdzie planujesz budowę? My mieszkamy na Koperniku. To wyjaśnia nasze ciągoty do wsi sielskiej-anielskiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 10.12.2006 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Berolina, niestety, z projektantami wnętrz u mnie krucho:( Może też dlatego, że uparłam się, że wszystko zrobię po swojemu??? Idzie mi wspaniale: już teraz utknęłam na próbie pogodzenia wymarzonych okien z kolorem dachu i elewacji Rewelka, znaczy się. Niby do wiosny trochę czasu, ale nad tym problemem głowię się już od kilku miesięcy, ot - inwencja twórcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynarka 11.12.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Hallo, Karpatka, ja bytuję(bo życiem nazwać się tego nie da) na Gwardii, za każdym niemal razem jadąc w kierunku centrum narażam życie i zdrowie- skręcam w lewo...Spróbuj wyjechac z Gwardii w godzinie szczytu- wsciec się mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 12.12.2006 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Z wyjazdem na Toszecką nie mam wprawdzie problemu, za to po powrocie na osiedle walczę jak lew o kawałek miejsca parkingowego:) Kiedy emigrujesz w jakieś przyjazne strony? I nie myślę tu wcale o zielonej Irlandii, czy też innym Księżycu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynarka 12.12.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Mam nadzieje, ze za rok o tej porze będę w Smolnicy, ,budujemy sie od wiosny, jak tylko spłyna śniegi. Obecnie ostatnie poprawki w projekcie, cała reszta papierologii przewalona, kredyt dostany, w sumie- tylko pozwolenie i hajda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 12.12.2006 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Ja też miałam taką nadzieję. Spasowałam jednak z terminem, bo okazuje się, że posadzki pod drewniane podłogi mogą nie wyschnąć. Więc z dystansem planuję przeprowadzkę na lato 2008. Chociaż nadal po cichu marzę o następnych Świętach przy własnym kominku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 21.01.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Witam ZIOMALI! Ja Mikołów Borowa Wieś.Paniowy piękna dzielnica, tylko pan dzielnicowy trochę sztywny... Pozdrawiam!Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 30.01.2007 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam sąsiada!!!! Ba, powiem więcej - zastanawiam się wręcz, czy nie krewniaka???? Na wszelki wypadek mała sonda (jeśli moje założenie było błędne, to z góry przepraszam! ): czy imię Twojej mamy rozpoczyna się na literę M, a Ojca na B???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts