maziar 14.06.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Witam,Czy ktoś ma takie drzwi i jest z nich zadowolony. Chodzi mi o terminowość realizacji zamówienia, zgodność wymiarów (będę musiał zamówić drzwi z doświetlem) itd.Z góry dziękuję za odpowiedziMaziar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minioiminio 14.06.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Nie wiem jak drzwi, ale ja mam okno Urzędowskiego (kupione na próbę i wstawione w starym mieszkaniu). Jest fatalne. Miałam problemy z realizacją reklamacji, a jakość wykończenia stawiała dużo do życzenia. Tłumaczenie w stylu "bo panowie zapomnieli zamalować miejsc w których trzymano ramę podczas malowania" jest raczej żenujące.Okno jest strasznie ciężkie i źle dobrane, ale to raczej już wina przedstawiciela, który namówił nas na to rozwiązanie.Radzę dobrze popytać jak działa logistyka (a może raczej przedstawicielstwo) w twoim regionie. Ja kupowałam okno w Olsztynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 14.06.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Też zamierzałem kupić drzwi Urzędowskiego. Zrezygnowałem po przeczytaniu kilku opinii na temat terminowości. Poza tym złych opinii raczej nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maziar 14.06.2006 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Na terminowość biorę poprawkę. Z doświadczeń moich znajomych wynika, że wiekszość tego typu producentów terminów nie przestrzega. Kupowałbym drzwi w firmie, która na podstawie dotychczasowych doświadczeń podaje rzeczywiste terminy (tak zrobili przy oknach), a nie takie które Urzedowski oficjalnie podaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 14.06.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Mam drzwi i okna Urzędowskiego i powtórzyłabym ten zakup raz jeszcze. Użytkuję je od półtora roku i nic się nie dzieje. I drzwi i okna po ok. pół roku trzeba było wyregulować i teraz jest już spokój. Jak na razie wyglądają jak nowe Co do terminowości i ew. reklamacji, to wszystko zależy od dealera. Jeśli jest nieuczciwy i chce złapać klienta, to wciska mu kit o krótkim terminie, bo jak już klient zapłaci zaliczkę to poczeka miesiąc dłużej albo dwa. W Trójmieście jest przedstawiciel, który żeby być w porządku w stosunku do klienta podaje termin parę tygodni dłuższy, tak dla własnej asekuracji, żeby sobie nie psuć opini jak fabryka się nie wyrobi. Jak okna przyjadą wcześniej, to jaka radość dla klienta Ja niestety trafiłam na niego dopiero zamawiając drzwi i byłam mile zaskoczona jak przyjechały trzy tygodnie wcześniej Z oknami było na odwrót (inny sprzedawca ) były miesiąc później... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leon28 05.12.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Witam, Czy ktoś ma takie drzwi i jest z nich zadowolony. Chodzi mi o terminowość realizacji zamówienia, zgodność wymiarów (będę musiał zamówić drzwi z doświetlem) itd. Z góry dziękuję za odpowiedzi Maziar jesli chodzi o urzedowskiego, to niestety jest to chyba najbardziej nieterminowa firma, z jaka sie zetknalem. niestety czas jest dla nich pojeciem bardzo wzglednym, jesli masz silne nerwy i duzzoooo czasu mozesz sie nimi interesowac, ja osobiscie mam przykre doswiadczenia z nimi (zamowilem okna + drzwi zewnetrzne + parapety), czekalem 5 mcy na realizacje, a juz spozniaja sie 5 tygodni i na razie nie widac, kiedy tak na prawde racza zrealizowac moje zamowienie. jesli przeszukasz forum, zobaczysz wiele postow wlasnie o braku terminowosci realizacji zamowien - brak drzwi (bo okna juz podobno sa) uniemozliwia mi tak na prawde dalsze prowadzenie robot (centralne ogrzewanie, wylewki, ocieplenie dachu itd.). najciekawsze jest to, ze miesiac temu wystapilem do nich z prosba o potwierdzenie terminu realizacji (juz po przekroczeniu pierwotnie ustalonego terminu - tydzien kalendarzowy 44), otrzymalem zapewnienie ustne od ich dyrektora handlowego, a pisemne od jego pracownikow potwierdzajace, ze zamowienie moje bedzie zrealizowane z max 5 tygodniowym opoznieniem. niestety dzisiaj dowiedzialem sie, ze nie zrealizuja tego zamowienia nawet z tym 5 tygodniowym poslizgiem, bo nie i koniec, byc moze realizacja bedzie pod koniec miesiaca. przykre ale prawdziwe, jesli mialbym jeszcze raz wybierac nie zdecydowalbym sie na urzedowskiego. oprocz nerwow mozesz rowniez stracic kase/wykonawcow, bo inne firmy nie beda w nieskonczonosc na ciebie czekac, po szczegoly zapraszam na gg 4189626 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leon28 05.12.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Mam drzwi i okna Urzędowskiego i powtórzyłabym ten zakup raz jeszcze. Użytkuję je od półtora roku i nic się nie dzieje. I drzwi i okna po ok. pół roku trzeba było wyregulować i teraz jest już spokój. Jak na razie wyglądają jak nowe Co do terminowości i ew. reklamacji, to wszystko zależy od dealera. Jeśli jest nieuczciwy i chce złapać klienta, to wciska mu kit o krótkim terminie, bo jak już klient zapłaci zaliczkę to poczeka miesiąc dłużej albo dwa. W Trójmieście jest przedstawiciel, który żeby być w porządku w stosunku do klienta podaje termin parę tygodni dłuższy, tak dla własnej asekuracji, żeby sobie nie psuć opini jak fabryka się nie wyrobi. Jak okna przyjadą wcześniej, to jaka radość dla klienta Ja niestety trafiłam na niego dopiero zamawiając drzwi i byłam mile zaskoczona jak przyjechały trzy tygodnie wcześniej Z oknami było na odwrót (inny sprzedawca ) były miesiąc później... nie przesadzajmy, okna/drzwi/parapety zamawialem pod koniec czerwca, dealer przyznal sie do problemow z terminami, dodal od siebie jeszcze z 4 tygodnie na realizacje zlecenia i bylo git. niestety to firma urzedowski robi wszystkich w przyslowiowego ciula i nie dotrzymuja terminow. ja akurat wiedzialem, ze na zamowienie bede czekac prawie pol roku, ale tak poukladalem sobie wykonawcow, ze bylo ok. malo tego, wystapilem do nich o potwierdzenie konkretnego terminu realizacji (juz po przekroczeniu terminu pierwotnego), potwierdzili ustnie i pisemnie, ze zrealizuja to z max 5 tygodniowym opoznieniem. natomiast im dalej w las tym gorzej, jak pisalem w innych postach (kurcze, musze sie o tym wygadac, bo mnie szlag trafia), firma po 5 tygodniach opoznienia w realizacji stwierdzila, ze sorry, ale byc moze beda mieli jeszcze z 4-5 tygodni opoznienia, no i co im zrobisz? firmy poustawiane, umowy na realizacje popodpisywane, zostane na lodzie z zakupionym materialem/sprzetami, ktorych nie mam gdzie trzymac, firmy obciaza mnie kosztami (byc moze nie, ale to zalezy od nich) za zerwanie/niedotrzymanie umowy, a roboty stoja w miejscu. urzedowski, dziekuje ci bardzo za stres, w koncu, co nas nie zabije powinno nas wzmocnic. jeszcze kilka takich firm i bede chyba supermanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.12.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Mam okna i drzwi Urzędowskiego.Wszystko dostarczone przed terminem.Wyroby najwyższej jakości.Estetyka o niebo lepsza niż u większości innych producentów.Czy bym powtórzył?Oczywiście!Pamiętajcie,najwięcej zależy zależy od sprzedawcy a nie od fabryki.Dobrze wybierajcie przedstawiciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 08.12.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Mam okna i drzwi zewnętrzne (z doświetlami) od Urzędowskiego Poza terminem daleko niezgonym z umową wszystko wygląda OK. Wymiary bardzo dobre, montaż OK - obrazki w podpisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 08.12.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Pytałem w innym poście ale zapytam jeszcze w tym Czy ktoś z Was ma może drzwi zew. DZ406 lub Dz 022 ? Ludzie chce kupić drzwi ale nigdzie procz strony urzedowskiego ich nie widzialem !!! POMOCY dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 08.12.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Pattaya Sto lat Cię nie było! (jednak uzależniony? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.12.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Cześć Joola!Chyba tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki_k 11.01.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Ja zamowilem drzwi zewnetrzne na przelomie wrzesnia i pazdziernika. Mialy byc na 49 tydzien 2006 roku ale, ze sprzedawca mowi, ze moze byc poslizg to uzgodnilem na 51 tydzien (czyli polowa grudnia). Do dnia dzisiajszego drzwi nie widze i powiedziano mi, ze jeszcze musze czekac ok 4-6 tyg. No jaja sobie firma robi z ludzi. Dobrze, ze okien nie mam od Urzedowskiego chociaz powiem szczerze mielismy z zona zamawiac.Pozdrwiam wsystkich nabitych w butelke Urzedowskiego i chce podziekowac Panu Urzedowskiemu za terminowosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leon28 24.03.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Ja zamowilem drzwi zewnetrzne na przelomie wrzesnia i pazdziernika. Mialy byc na 49 tydzien 2006 roku ale, ze sprzedawca mowi, ze moze byc poslizg to uzgodnilem na 51 tydzien (czyli polowa grudnia). Do dnia dzisiajszego drzwi nie widze i powiedziano mi, ze jeszcze musze czekac ok 4-6 tyg. No jaja sobie firma robi z ludzi. Dobrze, ze okien nie mam od Urzedowskiego chociaz powiem szczerze mielismy z zona zamawiac. Pozdrwiam wsystkich nabitych w butelke Urzedowskiego i chce podziekowac Panu Urzedowskiemu za terminowosc. no niestety terminowosc, a raczej jej brak, to ich dewiza. ja mialem podobne przeboje, opoznienie 4 mce. w miedzyczasie przestoje na budowie, rezygnacja 2 ekip z wykonawstwa (no bo ile mozna czekac), klopoty ze skladowaniem zakupionych materialow itd. jednym slowem padaka. firma urzedowski jedyne na co sie zdobyla (czy raczej byla zmuszona) to odsetki ustawowe od opoznien, przy czym i tak krecili z tym jak mogli, bo np. okna przyszly do dystrybutora o cale 4 tygodnie szybciej niz drzwi, co mi jednak po oknach, jesli nie moge na fest zamknac domu i zabezpieczyc go np. monitoringiem?! dla urzedowskiego jednak to nie problem i odsetki za rzeczy wydane z magazynu juz nie obowiazuja. szczerze nie chodzilo mi o te pieniadze, w gruncie rzeczy niemale pieniadze za odsetki, bo kazdy miesiac opoznienia to straty i to wieksze niz te smieszne odsetki. mimo, ze mamy i okna i drzwi, parapety urzedowskiego raczej nie polecimy ich nikomu, no chyba ze wrogom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 31.03.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 A ja mam pytanie , czy ktoś z was ma takie drzwi Urzędowskiego. Bardzo nam się podobają ale boję się o to czy nie przenika przez nie zbyt mocno zimno http://img374.imageshack.us/img374/7808/bac0e5661fja7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 01.04.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Heja.My zamowilismy okna i drzwi w lutym tego roku.Mahon Galux oro,polowa okien z szyba potrojna.Wiedzielismy o dlugich terminach,wiec spoko,budowa sie zacznie w maju wiec mamy czas.Drzwi od razu zamoiwlismy-przed podwyzka cen no od jednego producenta i dilera...wiec razem wsz przywioza i zamontuja i mam nadz ze bedzie to spokojnie juz wyprodukowane i skladowane dla nas.Na jesien zapakujemy wszystko we Wspanialego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leon28 03.04.2007 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Heja.My zamowilismy okna i drzwi w lutym tego roku.Mahon Galux oro,polowa okien z szyba potrojna.Wiedzielismy o dlugich terminach,wiec spoko,budowa sie zacznie w maju wiec mamy czas.Drzwi od razu zamoiwlismy-przed podwyzka cen no od jednego producenta i dilera...wiec razem wsz przywioza i zamontuja i mam nadz ze bedzie to spokojnie juz wyprodukowane i skladowane dla nas.Na jesien zapakujemy wszystko we Wspanialego.... czy to mahon, czy meranti? bo z tego co pamietam u urzedowskiego sprzedaja meranti oferujac to jako mahon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 04.04.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 ...coz...z lupka nie bede sprawdzac...niemniej powiem jak uslyszalem,ze to nie bedzie meranti a twardsza odmiana drewna mahoniowatego,z rodziny mahoniowatych podobnie jak meranti ale o wiekszej gestosci-twardosci....tak uslyszalem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 04.04.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 no ja mam w starym domu okna urzędowski juz 10 lat są super,(tylko raz malowane,wyregulowane i chodzą jak talala)i dlatego zamówiłem na nowy dom też okna firmy urzędowski dąb gallux 88(dąb w promocji o 20 % taniej) jest tylko drozszy od sosny o 15 %.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.04.2007 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Heja.My zamowilismy okna i drzwi w lutym tego roku.Mahon Galux oro,polowa okien z szyba potrojna.Wiedzielismy o dlugich terminach,wiec spoko,budowa sie zacznie w maju wiec mamy czas.Drzwi od razu zamoiwlismy-przed podwyzka cen no od jednego producenta i dilera...wiec razem wsz przywioza i zamontuja i mam nadz ze bedzie to spokojnie juz wyprodukowane i skladowane dla nas.Na jesien zapakujemy wszystko we Wspanialego.... czy to mahon, czy meranti? bo z tego co pamietam u urzedowskiego sprzedaja meranti oferujac to jako mahon Leon, pamietam dawne hasła: " mahoń w cenie sosny". Minęło kilka lat i ten mahoń zaczęto nazywać precyzyjniej: "mahoń meranti", "meranti" czy też fachowo w aprobatach jako"red meranti". Zakładam się że min. 99% polskich okien "mahoniowych" to okna z meranti, chociaż Klienci mówią na nie "mahoń". Ale.. przyszedł rok 2006 i pojawiły się braki w drewnie.. ciekawe ilu Producentów się przyzna że nie używało meranti tylko zamienników?(co nie zawsze musiało wyjść stolarce na złe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts