Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drzwi zewnętrzne Urzędowski

Recommended Posts

ja zamawialem kolo 20go lutego...drzwi pare dni pozniej,nie wiem kiedy beda drzwi...ale jak wiesz mnie sie nie spieszy,dzisiaj mam dop. Ytonga co zamowilem w styczniu,dzisiaj podejmujemy decyzje i podnosze sciane kolankowa...wiec nie mam na to Ytonga :-)))ale cos wymysla...ale jaja...od 2 dni mam dec co do kredytu !!!!!

Wiem, że dostawcy w tym okresie pozwalają sobie na bardzo dużo, ale nie miałam jeszcze do czynienia z taką ingorancją. Postanowiłam zapisać się na wszystkie możeliwe fora internetowe i odstraszać od zakupu w tej firmie.

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

to widze,ze naprawde malo zlego doswiadczylas...ja juz troszke a jestem na poziomie fundamentow....:-)))zapewniam...bedzie gorzej,ze wszystkim....w tym kraju....

Wiem, ale niektóre firmy to starsznie wykorzystują. Dla mnie ważne jest to aby podając termin realizacji nawet za 5 miesiący się go trzymali. Wtedy o wiele łatwiej jest rozplanować wszystkie prace. A tak budowlańcy dłubią coś w środku domu bo nie mogą skończyć na zewnątrz.

• 4 weeks później...

Dorota, rozumiem ze chcesz wyładowac swoją złość, a nikt w fabryce nie chce pokornie nadstawić karku.. no niestety, tak jest z dużymi firmami i zapewniam Cię ze nie tylko w Urzedowskim.

Ale mam propozycję - krytykuj to co cię spotkało, czyli termin (no i niestety wg Ciebie - i mnie chyba też... - brak poważnej odpowiedzi z firmy). Ale może nie przesadzaj, bo jak Ci sie drzwi spodobają, to może będzie Ci później głupio;).

A powaznie to n podstawie swoich obserwacji mysle ze do połowy lipca zobaczysz swoje drzwi na budowie.

I życzę Ci żeby to opóźnienie drzwi okazało się najgorszą Twoją przeprawą na budowie (czyli zeby reszta poszła juz z górki!).

mamy zamówione w marcu podalismy termin na 3-4 wrzesnia i czekamy

drzwi zamówione w czerwcu tez beda montowane 3-4 wrzesnia

wzielismy ta firme do montowania która sprowadza nam te okna i na fakturze bedzie montaz wraz z oknami za 7 % wat a tak bysmy zapłacili 22% za same okna

suma sumarum z montazem wyjda nas okna taniej :)

pozdrawiam

• 3 months później...
my zamówilismy drzwi dzsiaj. Teoretyczny termin dostawy początek wrzesnia, praktycznie będą w październiku. Dobrze że chociaż poinformowali uczciwie.

uczciwie, o ile nie będzie to grudzień :wink: :lol:

KIRKRIS, ale jesteś złośliwy!;)

odpukać, w tym roku nie ma takich problemów :) i dzieki temu zamiast sie stresowac wielkimi opoznieniami moge spokojnie poczytac forum:)

a co, dostarczają juz na czas? :o :lol: :lol:

na czas.. tylko dla każdego to słowo oznacza co innego;)

Faktem jest że termin nie jest juz długi i najwazniejsze - w miarę przewidywalny. Myślę ze w tym temacie niewiele da się juz w Polsce poprawic (a moze mam za małe wymagania? ;)

pozdrawiam

Okna i drzwi zamowilem 24 luty 2007.W lipcu dojechaly okna do magazynu,galuxy oro polowa z pakietem 3-szybowym.Natomiast drwi zew. dotarlyby moze i szybciej niz we wrzesniu,ale mnie nie zalezalo na szybkosci realizacji,wolalem ustapic i dac miejsce innym bardziej potrzebujacym.U mnie montaz za okolo 4 tyg.Ale fakt,ze w umowie od razu zastzegli sobie realizacje za min. 16 tyg, jesli chodzi o okna.Drzwi diler uprzedzal mnie od poczatku,ze beda po min 20kilku tyg.

Kiedy montowali mi okna Oknoplastu, to w krótkiej rozmowie dotyczącej terminów i pogodzie, monterzy, (którzy również montują Urzędowskiego) opowiadali, że największe opóźnienia są właśnie u Urzędowskiego i to właśnie jeśli chodzi o drzwi. Strasznie spóźniają się z terminami. Więc jak wam zależy właśnie na drzwiach od tego producenta, to albo zamówicie sobie je odpowiednio wcześnie, albo ustalcie niestandardowe kary umowne za opóźnienia. :)

Strasznie spóźniają się z terminami. Więc jak wam zależy właśnie na drzwiach od tego producenta, to albo zamówicie sobie je odpowiednio wcześnie, albo ustalcie niestandardowe kary umowne za opóźnienia. :)
no tak, tylko czy znajdziesz gdzies posrednika/salon sprzedazy, ktory wpisze sobie cos takiego w umowe, wiedzac o extra terminach tej firmy? ;-)

Strasznie spóźniają się z terminami. Więc jak wam zależy właśnie na drzwiach od tego producenta, to albo zamówicie sobie je odpowiednio wcześnie, albo ustalcie niestandardowe kary umowne za opóźnienia. :)
no tak, tylko czy znajdziesz gdzies posrednika/salon sprzedazy, ktory wpisze sobie cos takiego w umowe, wiedzac o extra terminach tej firmy? ;-)

To fakt. Żaden praktykujący sprzedawca niezgodzi sie na wpisane wyższych kar za opóźnienie niz przewiduje producent (czyli mizerne odsetki ustawowe).Ale i faktem jest, ze w drugiej połowie b.r. nie mam już takich zmartwień z duzymi opźnienieniami.

• 2 weeks później...
my zamówilismy drzwi dzsiaj. Teoretyczny termin dostawy początek wrzesnia, praktycznie będą w październiku. Dobrze że chociaż poinformowali uczciwie.

uczciwie, o ile nie będzie to grudzień :wink: :lol:

Mówili, że będą w październiku i przyszły. :D

nasze miały być na listopad i są w listopadzie :D ...tylko,że nam jeszcze nie potrzebne ...więc sobie jeszcze poczekają :D

• 1 year później...
Tyle się naczytałem o nieprawidłowościach przy zakupie i montażu okien, że aż zapytam. Pomiary na drzwi tarasowe wykonane zostały przez przedstawiciela firmy U. Przeglądając załącznik do umowy zauważyłem, że wymiary zewnętrzne drzwi określone zostały na 1450 x 2300. Z mojego pomiaru wynika, że światło w murze ma wymiar 1450 x 2280. Czy pomiar drzwi jest prawidłowy ? Czy uwzględnia on zewnętrzne wymiary ościeżnicy ?

Na to pytanie moze odpowiedzieć Ci własciwie tylko osoba która przygotowywała Twoje zamówienie. Dlaczego nie zapytasz jego? Jeśli to brak zaufania.. to nie rozumiem dlaczego zamówiłeś okna właśnie u tego dystrybutora :(

Luzy montażowe to zwykle łącznie od 1,5 do 2,5cm na stronę, przy wysokościach jest trochę inaczej - tzn luzy są podobne, ale konstrukcja progu bywa różna i niekiedy część dolna okna jest "zatapiana" w posadzce, by finalnie wyszedł niższy próg. Wszystko zależy od konkretnego rozwiązania okien i "sytuacji na budowie".

Więc tu może być wszystko ok -ale błagam - nie bój się o to zapytać swojego sprzedawcę :D