Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ocieplenie poddasza + montaż G-K

jadek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 308
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie powiedzialam , ze Ciebie zatrudnie prosilam tylko o wycene prac .... wiec nie martw sie na zapas o dojazd :rotfl:no chyba , ze jestes z tych wykonawcow ktorzy sami sobie inwestorow dobieraja .... :D

widzisz, to jest właśnie umiejętność kalkulowania. Odległośc, paliwo, czas za który musiałbym zapłacić pracownikom w podróży. W małopolsce to podobno górale "piknie" rigips-y kręcą. I tanio! :cool:

A wycena proszę: 97zł/m² netto od ułożenia wełny do zagruntowania pomieszczeń na biało. Bez udziwnień ofcourse.:cool:

Edytowane przez ZygmuntRolicz

W życiu! Mam w domu noworodka i żonę i nie ma takich pieniędzy żebym zgodził się nie widzieć ich dłużej niż jeden dzień :D

To pogratulowac .... dobrze , ze " za chlebem " nie musisz wyjezdzac jak wielu z nas z Kraju ....

A Ty pewnie wolisz siedziec w domku w zimie za "0" niz pracowac za nizsza stawke ..... oczywiscie , ze w zimie jest taniej bo o prace trudniej ... sama poszukuje wykonawcy do ocieplenia poddasza w tym sezonie i nie ukrywam , ze licze na zaplacenie mniejszej stawki NO BO ZIMA !!!!!! Ty patrzysz z pozycji wykonawcy , a ja z pozycji inwestora ...

...a można wiedzieć czym zawodowo się zajmujesz (czyli po prostu "z czego żyjesz") ?

oczywiście, że w pewnych granicach negocjacje cenowe odbywają się zawsze, ale nie wyobrażam sobie żebym robił poniżej kosztów tylko dlatego, że jest zima...

Ty jako inwestor zawsze możesz podjąć próbę zbicia ceny z różnych powodów (zima, lato, słońce, deszcz, duży wiatr, mały wiatr) i jeśli znajdziesz takich wykonawców, którzy Ci ulegną to chwała Ci za to i brawo za zdolności negocjacyjne, Ci wykonawcy pewnie też mają swoje powody dla których zgodzą się na znaczne obniżenie ceny (są początkujący, próbują jak tonący chwytać brzytwy, pracują na czarno, mają dużo kasy i więcej nie chcą, zapatrzyli się w Twoje śliczne oczy ;) )

to jest właśnie wolny rynek, jednak nadal uważam, że gdzieś jest granica...

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
stawki to on zna doskonale, pewnie liczy na to, że odezwą się Ci co robią za 20 zł to przy tej ilości starguje na 15 (a sam pewnie weźmie od helmuta z kilkadziesiąt euro, życie...) ;)

a potem jeszcze odliczy za mieszkanie i człowiek wraca do domu z 200euro w kieszeni po 3 miesiącach pracy :)

Oj Koledzy-Konkurencja... ja też zaczynałem od rozwieszania ogłoszeń na słupach i latania po klatkach schodowych... i nie wstydzę się tego. Od czegoś trzeba zacząć.

...z mojego rodzinnego miasta uciekłem za chlebem do Stolycy bo moi koledzy-miejscowi klepią poddasza za max 35zł/m²... klepią to dobre sformułowanie bo takiej szybkości wykonania mogę im tylko pozazdrościć! Niestety Drodzy Forumowicze-Inwestorzy jesteście najgorszymi naszymi klientami! Jesteście doinformwani i wyedukowani przez to cholerne forum, każdej chwili możecie zamieścić fotki z popełnionych prac a przez to niestety nie mogę wyklepać poddasza tylko wolno i dokładnie tak jak Bozia i Rigips przykazał... a to niestety kosztuje dużo czasu. A wiadomo że czas to pieniądz. Jeśli wyklepię 100m² w miesiąc za 35zł/m² dla Inwestora z ulicy i te same 100m² dla Forumowicza ze wszystkimi szczegółami w dwa miesiące za 60zł/m² to na kim lepiej zarobię? Mam kolegów-konkurencję którzy Was Forumowiczów na oczy nie chcą widzieć!!! ...na moją delikatną sugestię "a co będzie jak przy tych oknach grzyb wyjdzie?" odpowiedział - "a to mnie tu już nie będzie!" I właśnie tak się robi kasę!!!