Jabar1975 29.04.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Witam, ile powinna kosztować robocizna ocieplenia wełną (tylko między krowkwiami - bo to poddasze nieużytkowe)? Robota maksymalnie prosta - dach dwuspadowy bez kominów - powierzchnia około 150m2 - okolice stolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 30.04.2012 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Witam, ile powinna kosztować robocizna ocieplenia wełną (tylko między krowkwiami - bo to poddasze nieużytkowe)? Robota maksymalnie prosta - dach dwuspadowy bez kominów - powierzchnia około 150m2 - okolice stolicy. 10-15zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plawgo 13.05.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Mam zamiar położyć 30 cm wełny ursa39(silver) na poddasze. Czy jest ekonomicznie uzasadnione dołożyć więcej złociszy do 35 ,czy jeszcze iść dalej i dać 32? (Poddasze ok 280 m2). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tremors 21.06.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 oj sporo A jakie ma pan kompetencje aby uzyć określenia ,,sporo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tremors 21.06.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Mam zamiar położyć 30 cm wełny ursa39(silver) na poddasze. Czy jest ekonomicznie uzasadnione dołożyć więcej złociszy do 35 ,czy jeszcze iść dalej i dać 32? (Poddasze ok 280 m2). pozdrawiam Jeśli jest miejsce zawsze taniej wyjdzie nawet po uwzględnieniu dodatkowej grubości wełny aby uzyskąc ten sam współczynnik założenie tańszej wełny o gorszym U. Inna kwestia jest trwałość tej wełny i jej ubijanie po latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tremors 21.06.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Witam, ile powinna kosztować robocizna ocieplenia wełną (tylko między krowkwiami - bo to poddasze nieużytkowe)? Robota maksymalnie prosta - dach dwuspadowy bez kominów - powierzchnia około 150m2 - okolice stolicy. Nie taniej i skuteczniej wyjdzie ocieplenie stropu?? Po co ocieplać skosy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tremors 21.06.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Stoję przed wyborem ekipy na ten zakres prac, mam ofertę na 55 PLN za m2, może uda mi się zbic te 5-10 PLN; czy to realne ceny? " Czy w Mc donaldzie albo na stacji benzynowej tez pan zbija cenę bo tak chamsko pana uczyli na targu u ruskich??? Dlaczego brak szacunku dla wykonawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tremors 21.06.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 OK, chciałem się dowiedzieć, czy jest to (taki test) w ogóle praktykowane przez wykonawców poddaszy. Co do p. Nitki, to ostatnio jak mówił na targach, to ściana ma wyglądać tak - k/g, folia (paraizolacja), wełna, osb, folia (wiatroizolacja), tynk, jeśli styropian to z wentylacją (albo frezowany z otworami na dole), tak więc para która wchodzi do ściany, ma jak wyjść. Nie wiem, czy zmienił zdanie, ale brzmi to sensownie. a skąd niby para w przegrodzie że trzeba frezowany styro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tremors 21.06.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 220 to juz w Kaliszu fajna dniówka. Pozdrawiam. jak 220 to fajna dniówka skoro kosztów na dzień jest przy 20 dniówkach średniorocznie prawie 100 zł/doba???? co to za brednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 21.06.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Czy w Mc donaldzie albo na stacji benzynowej tez pan zbija cenę bo tak chamsko pana uczyli na targu u ruskich??? Dlaczego brak szacunku dla wykonawcy? no w ten sposób to klientów tu nie znajdziesz:no: dlaczego brak szacunku dla inwestora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tremors 21.06.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 przykro mi, ale to ja upadłabym na głowę , gdybym miała płacić 105zł za robociznę!!!!!! Mam już zrobione poddasze za 40zł /m, poddasze przygotowane do malowania, kto chce, niech płaci.. sugeruję upaść na głowę. Tłuki nie prowadzące firmy nigdy nie pojmą....niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tremors 21.06.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 no w ten sposób to klientów tu nie znajdziesz:no: dlaczego brak szacunku dla inwestora? Nie było mowy o szukaniu klienta więc tekst z tyłka. brak szacunku dla inwestora to zmiana ceny w trakcie lub źle wykonana robota więc znowu mało trafnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 21.06.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Nie było mowy o szukaniu klienta więc tekst z tyłka. brak szacunku dla inwestora to zmiana ceny w trakcie lub źle wykonana robota więc znowu mało trafnie. oczywiście że nie było ale nick i forma wypowiedzi to sugeruje trzeba było poczytać troszkę forum i wiedziałbyś że obrażając inwestorów nic nie zyskasz to forum służy aby pomagać nie obrażać gratuluje elokwencji i powodzenia w prowadzeniu firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tremors 21.06.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 oczywiście że nie było ale nick i forma wypowiedzi to sugeruje trzeba było poczytać troszkę forum i wiedziałbyś że obrażając inwestorów nic nie zyskasz to forum służy aby pomagać nie obrażać gratuluje elokwencji i powodzenia w prowadzeniu firmy Co ma prowadzenie lub nie prowadzenie firmy przeze mnie do faktu targowania sie przez klientów skoro kupując inne usługi tego nie robią(np kupno cheesburgera) merytorycznie i bez podjazdu personalnego. słucham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 13.07.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 a skąd niby para w przegrodzie że trzeba frezowany styro? Zawsze jakaś para przejdzie - chodzi o dom szkieletowy, tam jest tylko paroizolacja i wełna. Co do targowania się - co w tym chamskiego? Jak kupujesz samochód w salonie, albo mieszkanie to też się nie targujesz? Albo abonament telefoniczny też zawsze bierzesz co dają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 16.07.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 czy moze mi ktos pomodz widzialem gdzies na zdjeciach wieszaki do podwieszanego sufitu ktore wbija sie pomiedzy belke a strop teriva czy moze mi ktos napisac jak one sie nazywaja lub jakis symbol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał30 16.07.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 (edytowane) czy moze mi ktos pomodz widzialem gdzies na zdjeciach wieszaki do podwieszanego sufitu ktore wbija sie pomiedzy belke a strop teriva czy moze mi ktos napisac jak one sie nazywaja lub jakis symbol Nie wiem czy zda egzamin ale możesz sprawdzić coś takiego jak kotwa skrzydełkowa . PS.Lub kotwa parasolka Edytowane 16 Lipca 2012 przez Michał30 PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 17.07.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Nie wiem czy zda egzamin ale możesz sprawdzić coś takiego jak kotwa skrzydełkowa . PS.Lub kotwa parasolka dzieki bardzo ale nie o to mi chodzilo to byl plaski kawalek blachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 29.10.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 (edytowane) Jestem już po ociepleniu poddasza.Za robociznę płaciłem 23zł/m2 + 300zł prace dodatkowe (wełna 2x15cm, przykręcenie płyt G-K do stelaży, spoinowanie, sufit docelowo przygotowany pod malowanie). Prace wykonywała polecona ekipa.Wielkość poddasza to 163m2, 5 okien dachowych, schody strychowe montaż. Podsumowując: u mnie cena m2 poddasza materiał+robocizna wyszła w granicach 81zł/m2 (materiały ze średniej półki: wełna URSA SILVER DF39 30cm, taśmy narożnikowe "amerykańskie" medium "zielone", spoinowanie Knauf UNIFLOT lub CEKOL C-40, gładź CEKOL C-45, schody strychowe FAKRO LWK). Wiem, że można zrobić drożej, bo inna zaufana ekipa chciała 60zł/m2 za swoje prace. Dla porównania inni znajomi płacą swojej ekipie za ocieplenie 28zł/m2 pod tzw malowanie. Edytowane 29 Października 2012 przez sailor_man Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 29.10.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 23 zł .............................................................................................................no to faktycznie chyba qrwa mamy kryzys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts