Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ocieplenie poddasza + montaż G-K

jadek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 308
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

podnoszę temat -

ile teraz (czyli w trakcie cenowego szaleństwa) płacicie za robociznę - poddasze ocieplenie wełna + folie + montaż GK + szpachla pod malowanie?

Woj. śląskie Ustroń k/Cieszyna: 30Pln./m2 netto (wełna+folia+plyty karton-gips+szpachlowanie).

Pozdrawiam z malowiczego Ustronia

• 2 weeks później...
  • 3 months później...
witam

Czy 64 zł/m2 za robociznę ocieplenie poddasza (wełna 20 cm) + montaż płyt G-K (podwójnie) w okolicach Krakowa to dużo? Jakie są teraz ceny?

oj sporo

w przyszlym tygodniu ma przyjsc ekipa, dogadalismy sie na cene jeszcze w zimie 25 zł m2 za robocizne bez materialu.

Ciekawe czy przyjdzie.... :wink:

przyjdzie, przyjedzie

hmm... 25zł/m2 doliczą po 500zł za okno dachowe... 350zł za kosz... może jeszcze do racunku dopiszą datę i jak nic 45zł/m2 :lol: ...gdybym brał 25zł/m2 to pracownikowi musiałbym płacić max 5zł/h ale te czasy mineły... no chyba że wezmę takiego stojącego pod budką z piwem a z takim to daleko nie zajdę...

Rom-Kon - kapeczkę waść przesadzasz,

u mnie już taki był, co prawda nie za 25 ale za 30 pln m2,

ale nic nie doliczał, ani okien dachowych, ani koszy, żadnej daty też nie doliczył...

a pracowników to też nie miał z karegorii '' spod budki z piwem''

Pozdrawiam 8)

I chyba jednak nie przesadzam... jednak nie za 25zł a za 30zł a piątak to już dużo... no i jeszcze jeśli to "szara strefa" to koszty też są mniejsze... ja czasem na samo paliwo tysiaka miesięcznie tracę a gdzie utrzymanie samochodu i narzędzia? Nie licząc ZUS-u i skarbówki... Ja poprostu nie mogę brać mniej niż 30-35zł od metra... No i jeszcze jedno szanowni inwestorzy.... jeśli chcecie by w tym kraju jeszcze miał kto pracować to też pomyślcie że ludzie chcą mieć troszkę więcej niż 800-900zł wypłaty na rękę... odemnie ludzie też uciekli bo nie mogłem im płacić tak jak np. w Danii lub Irlandii... jeszcze trochę to w Polsce zostaną już tylko ludzie pod budką z piwem... jeszcze 2 lata temu z pracą było ciężko a teraz roboty po same uszy!!! Na 3-4 brygady mógłbym robić ale skąd ludzi? Zależność jest prosta... Szanowni Inwestorzy musicie godziwie mnie opłacić abym ja mógł godziwie wynagrodzić pracowników i by im się opłaciło zostać w Polsce a nie wyjeżdżać na zachód...

quote]

I chyba jednak nie przesadzam... jednak nie za 25zł a za 30zł a piątak to już dużo... no i jeszcze jeśli to "szara strefa" to koszty też są mniejsze... ja czasem na samo paliwo tysiaka miesięcznie tracę a gdzie utrzymanie samochodu i narzędzia? Nie licząc ZUS-u i skarbówki... Ja poprostu nie mogę brać mniej niż 30-35zł od metra... No i jeszcze jedno szanowni inwestorzy.... jeśli chcecie by w tym kraju jeszcze miał kto pracować to też pomyślcie że ludzie chcą mieć troszkę więcej niż 800-900zł wypłaty na rękę... odemnie ludzie też uciekli bo nie mogłem im płacić tak jak np. w Danii lub Irlandii... jeszcze trochę to w Polsce zostaną już tylko ludzie pod budką z piwem... jeszcze 2 lata temu z pracą było ciężko a teraz roboty po same uszy!!! Na 3-4 brygady mógłbym robić ale skąd ludzi? Zależność jest prosta... Szanowni Inwestorzy musicie godziwie mnie opłacić abym ja mógł godziwie wynagrodzić pracowników i by im się opłaciło zostać w Polsce a nie wyjeżdżać na zachód...

Zgadzam sie, tylko powiedz z czego cie mamy opłacic, skoro nasze pensje nie rosna w takim tempie jak pensje budowlanców??

Dobry przyklad wlasnie skonczylam etap: tynki tradycyjne w cenie 12 PLN / metr i efektem jestem zachwycona (cena i termin umowione w ubieglym roku). I ciesze sie, ze wsrod znajmoych i rodziny mam duzo budowlancow, i ze jestem juz na takim etapie, bo w tym roku to pewnie nawet na fundamenty nie byloby mnie stac. I mysle ze podobne zdanie ma kazdy, kto zostal w kraju i probuje tutaj jakos sobie radzic.