Hube 27.02.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Ja wczoraj dostalem propozycje 45 zl/m2 za robocizne: plyty na podwojnym stelazu + ocieplenie poddasza + zaciagniecie plyt. Wlasnie sie zastanawiam czy to ok cena czy szukac dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzisiek77 01.03.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Teraz jest pora na wiosnę i ceny które tu padają są bardzo rozbieżne ale można by było to pogodzić od 64 zł/mkw netto na gotowo pod malowanie szpachlowanie łączeń płyt, wkrętów, zacieranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek69 01.03.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 My w Kielcach płacimy za ułożenie wełny + podwójny stelaż + układanie płyt GK + szpachlowanie na gotowo 18 zł m2 jarek244 Podaj namiar na ekipę jeśli możesz oczywiście, pozdrawiam.wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian253 01.03.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Dzisiaj kupiłem wełne URSA 15 DF 40 po 22.70zł/m2 potem spotkałem kumpla który powiedzial ze ta zwykla co jest w castoramie po jakies 18zl/m2 wcale nie jest gorsza, czyzbym przepłacił??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavus 02.03.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 podnoszę temat - ile teraz (czyli w trakcie cenowego szaleństwa) płacicie za robociznę - poddasze ocieplenie wełna + folie + montaż GK + szpachla pod malowanie? Woj. śląskie Ustroń k/Cieszyna: 30Pln./m2 netto (wełna+folia+plyty karton-gips+szpachlowanie). Pozdrawiam z malowiczego Ustronia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tureek 02.03.2007 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 od 35 pln zależy od nietypowej zabudowypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 04.03.2007 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 wielkopolska, ceny tegoroczne, 25-35 zl/m2, w tym welna + folia + stelaz + plyta + szpachel + raz malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 04.03.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 zakres:-wełna 2 warstwy-stelaż metalowy-paroizolacja-płyty G-K-spoinowanie-szpachlowanie 100% całości-jednokrotne malowanie (gruntowanie) stawka: Wielkopolska ---- 35zł/m2 ----Warszawa ---- 45zł/m2 --- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigbas 14.03.2007 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam ile powinienem zapłacić tylko za robociznę: sufit- dwie warstwy płyt ze szpachlowaniem i przygotowaniem do malowania na istniejącym już pojedynczym ruszcie? Wa-wa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 14.03.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Za poddasza w Warszawie ceny dochodzą do nawet 60zł/m2 i więcej. Ja wyceniłbym w/w prace na ok. 35zł/m2 pod warunkiem że stelaż jest dobrze zrobiony i nie będzie problemów... pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 21.06.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 niezle rozrzuty...Ceny mi sie przydadza. Niedlugo startuje z tym etapem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 23.06.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Poddasze proste... 35-45zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia138 25.06.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 witam Czy 64 zł/m2 za robociznę ocieplenie poddasza (wełna 20 cm) + montaż płyt G-K (podwójnie) w okolicach Krakowa to dużo? Jakie są teraz ceny? oj sporo w przyszlym tygodniu ma przyjsc ekipa, dogadalismy sie na cene jeszcze w zimie 25 zł m2 za robocizne bez materialu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 25.06.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 witam Czy 64 zł/m2 za robociznę ocieplenie poddasza (wełna 20 cm) + montaż płyt G-K (podwójnie) w okolicach Krakowa to dużo? Jakie są teraz ceny? oj sporo w przyszlym tygodniu ma przyjsc ekipa, dogadalismy sie na cene jeszcze w zimie 25 zł m2 za robocizne bez materialu. Ciekawe czy przyjdzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia138 26.06.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Ciekawe czy przyjdzie.... przyjdzie, przyjedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 26.06.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 przyjdzie, przyjedzie hmm... 25zł/m2 doliczą po 500zł za okno dachowe... 350zł za kosz... może jeszcze do racunku dopiszą datę i jak nic 45zł/m2 ...gdybym brał 25zł/m2 to pracownikowi musiałbym płacić max 5zł/h ale te czasy mineły... no chyba że wezmę takiego stojącego pod budką z piwem a z takim to daleko nie zajdę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 27.06.2007 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Rom-Kon - kapeczkę waść przesadzasz, u mnie już taki był, co prawda nie za 25 ale za 30 pln m2, ale nic nie doliczał, ani okien dachowych, ani koszy, żadnej daty też nie doliczył... a pracowników to też nie miał z karegorii '' spod budki z piwem'' Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 28.06.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Rom-Kon - kapeczkę waść przesadzasz, u mnie już taki był, co prawda nie za 25 ale za 30 pln m2, ale nic nie doliczał, ani okien dachowych, ani koszy, żadnej daty też nie doliczył... a pracowników to też nie miał z karegorii '' spod budki z piwem'' Pozdrawiam I chyba jednak nie przesadzam... jednak nie za 25zł a za 30zł a piątak to już dużo... no i jeszcze jeśli to "szara strefa" to koszty też są mniejsze... ja czasem na samo paliwo tysiaka miesięcznie tracę a gdzie utrzymanie samochodu i narzędzia? Nie licząc ZUS-u i skarbówki... Ja poprostu nie mogę brać mniej niż 30-35zł od metra... No i jeszcze jedno szanowni inwestorzy.... jeśli chcecie by w tym kraju jeszcze miał kto pracować to też pomyślcie że ludzie chcą mieć troszkę więcej niż 800-900zł wypłaty na rękę... odemnie ludzie też uciekli bo nie mogłem im płacić tak jak np. w Danii lub Irlandii... jeszcze trochę to w Polsce zostaną już tylko ludzie pod budką z piwem... jeszcze 2 lata temu z pracą było ciężko a teraz roboty po same uszy!!! Na 3-4 brygady mógłbym robić ale skąd ludzi? Zależność jest prosta... Szanowni Inwestorzy musicie godziwie mnie opłacić abym ja mógł godziwie wynagrodzić pracowników i by im się opłaciło zostać w Polsce a nie wyjeżdżać na zachód... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia138 28.06.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 quote] I chyba jednak nie przesadzam... jednak nie za 25zł a za 30zł a piątak to już dużo... no i jeszcze jeśli to "szara strefa" to koszty też są mniejsze... ja czasem na samo paliwo tysiaka miesięcznie tracę a gdzie utrzymanie samochodu i narzędzia? Nie licząc ZUS-u i skarbówki... Ja poprostu nie mogę brać mniej niż 30-35zł od metra... No i jeszcze jedno szanowni inwestorzy.... jeśli chcecie by w tym kraju jeszcze miał kto pracować to też pomyślcie że ludzie chcą mieć troszkę więcej niż 800-900zł wypłaty na rękę... odemnie ludzie też uciekli bo nie mogłem im płacić tak jak np. w Danii lub Irlandii... jeszcze trochę to w Polsce zostaną już tylko ludzie pod budką z piwem... jeszcze 2 lata temu z pracą było ciężko a teraz roboty po same uszy!!! Na 3-4 brygady mógłbym robić ale skąd ludzi? Zależność jest prosta... Szanowni Inwestorzy musicie godziwie mnie opłacić abym ja mógł godziwie wynagrodzić pracowników i by im się opłaciło zostać w Polsce a nie wyjeżdżać na zachód... Zgadzam sie, tylko powiedz z czego cie mamy opłacic, skoro nasze pensje nie rosna w takim tempie jak pensje budowlanców?? Dobry przyklad wlasnie skonczylam etap: tynki tradycyjne w cenie 12 PLN / metr i efektem jestem zachwycona (cena i termin umowione w ubieglym roku). I ciesze sie, ze wsrod znajmoych i rodziny mam duzo budowlancow, i ze jestem juz na takim etapie, bo w tym roku to pewnie nawet na fundamenty nie byloby mnie stac. I mysle ze podobne zdanie ma kazdy, kto zostal w kraju i probuje tutaj jakos sobie radzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 28.06.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Jak rozmawiałam w lutym to ekipa za ocieplenie plus płyta GK plus malowanie - czyli na gotowo chcieli 40 zł za mkw za robocizne. Ile biora teraz nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts