MPCP 28.06.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 35zł/m2 robocizny: wełna, stelaż, g-k, szpachlowanie, malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 28.06.2007 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 35zł/m2 robocizny: wełna, stelaż, g-k, szpachlowanie, malowanie jak na Wawę to dobra cena..... dla inwestora..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MPCP 29.06.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 35zł/m2 robocizny: wełna, stelaż, g-k, szpachlowanie, malowanie jak na Wawę to dobra cena..... dla inwestora..... Też tak sądzę Jednak mowa tu oczywiście o prostych zabudowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 23.09.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Podbijam temat, jak teraz kształtują się ceny- małopolska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 23.09.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 nam faceci powiedzieli 25 zł/ m2 ścian i sufitów a 30 zł/m2 za skosy. Dużo czy malo? Dodam, że cena obejmuje tylko położenie płyt G-K i szpachlowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeteR.R 23.10.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 A ja po starej znajmości mam 13 zl/m2 wełna 2 warstwy + folia i taśmowanie. 33 zł/m2 g-k + szpachlowanie i gruntowanie czyli razem 46/m2 bez malowania na gotowo. Ale to lepiej bo jak będę miał zagruntowane to sobie płyty wyschną spoiny pewnie pękną jeszcze w kilku miejscach wtedy "doszpachluję" i dopiero farba na gotowo Tak sobie wymyśliłem. OO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 23.11.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 A ja po starej znajmości mam 13 zl/m2 wełna 2 warstwy + folia i taśmowanie. 33 zł/m2 g-k + szpachlowanie i gruntowanie czyli razem 46/m2 bez malowania na gotowo. Ale to lepiej bo jak będę miał zagruntowane to sobie płyty wyschną spoiny pewnie pękną jeszcze w kilku miejscach wtedy "doszpachluję" i dopiero farba na gotowo Tak sobie wymyśliłem. OO. Trochę źle myślisz... nie powinno pękać bo to później to nie jest takie zwykłe doszpachlowanie tylko poważna naprawa! Narożniki i inne strefy kontrolowanych pęknięć to owszem można doakrylować ale pęknięcia na spoinach to już poważna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej-1964 09.09.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 dziś w Chotomowie k/ Warszawy powiedzieli mi cenę 42 /m2 sądziłem ze to dużo... A czy za darmo to nie było by za drogo. A może małą dopłatę chętnie byś chciał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_ok 10.09.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 jak obecnie ksztaltuje sie cena w okolicach w-wy: ocieplenia poddasza wełną 20 cm, stelaz, plyta K-G, szpachlowanie?pozdrPiotrps. szukam ekipy do powyzszych prac !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 11.09.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 po co jechać do londynu jak w stolycy tak płacą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 11.09.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 A tak na poważnie to wszystko zależy od ilości w dachu lukarn,okien,koszów i nieprostokątnych połaci.Może sie zdarzyć że pracochłonność przy dwóch poddaszach o tym samym metrażu ale różnej budowie może być drugie tyle większa.Dlatego jedno jest wycenione na 30 drugie 60 zł / m kw.Po drugie chałturnicy i nowicjusze zaniżają swoje stawki do 25 - 30 zł za m kw w trosce o swoje wzięcie wśród klientów kosztem technologii i techniki montażu stelażu,wełny i szpachlowania czego efektem są potem mostki termiczne,pęknięcia i nierówności.Cena w ok Rzeszowa to 30-50 zł w zależności od budowy poddasza.Myśle że kwoty rzedu 70 -80 zł z am kw to już wykorzystywanie zwiekszonego zapotrzebowania na tego typu usługi w okolicach dużych miast i deficytu wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1r 13.09.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Ludzie w jakim świecie żyjecie, ceny te które są podawane na forach budowlanych to tylko wierzchołek góry lodowej, ten co powie że zrobi powyższe prace po 35-15zł/mkw to pużniej doliczy za każdą minutę straconą za obróbki lub położenie akrylu albo za pracownika któremu trzeba trzeba zapłacić, szukacie fachowców to zadzwońcie po polecanych i sprawdzonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 13.01.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 50pln za poddasze (wełna 18cm + wełna 10cm + GK pod malowanie)35pln za sufity (bez wełny) czy to dobre ceny jak na Wrocław? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askala 14.01.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 jak teraz w okolicy w-wy ceny wygladaja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzall 17.01.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 jak teraz w okolicy w-wy ceny wygladaja ? Witam cena za zabudowe z wypełnienieniem na ruszcie stalowym około 62- 65 złotych - wełna, stelaż metalowy, folia, płyta i wykończenie - przygotwane do malowania - gruntowanie (netto) plus 7 lub 22 vat. Cena obejmuje tylko robociznę Warszawa okolice Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 17.01.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Ceny w Warszawie i okolicy:- 45zł pod malowanie (2 x wełna, stelaż metalowy, folia, płyta i wykończenie)- 50zł z malowaniem na biało (preferowana opcja, można wychwycić wszelkie nierówności na pomalowanej powierzchni)- okna dachowe 100zł/szt- dachy skomplikowane ok 10-20zł/m2 drożej Ceny brutto, vat7%, gwarancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 12.02.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 A co powiecie na taką propozycję w okolicach Lublina: płyta K-G przygotowana do malowania, częściowe położenie drugiej warstwy wełny 5cm na skosach (ok.3om2) i pod płytą folia po całości za 85 zł/m2 z materiałem. Cena przyzwoita, czy szukać dalej ? Wszystko robione przez firmę, f-a VAt itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciosik 16.02.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Moja cena to 35-38 zl ze szpachlowaniem na gotowo,w gre wchodzi rownierz robota z materialem w zaleznosci od potrzeb inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19710128 17.02.2010 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Witam.Doradźcie coś dobrzy ludzie.Jestem na etapie wykańczania poddasza. Chcę położyć boazerię. To pewne.Mam położoną wełnę między krokwiami na skosach od murłaty do samego szczytu.Planuję 30 cm ocieplenia 15 już jest. Na stropie będzie między i nad jętkami więc stelaż chcę przykręcić jak najwyżej najlepiej do samych jętek. Natomiast na skosach muszę opuścić stelaż 15cm od krokwi. moje pytanie z czego najlepiej zrobić stelaż pod boazerię?? Drewniany czy metalowy?? W związku z dużą odległością na skosach od krokwi czy potrzebny jest stelaż krzyżowy?? Z góry dzięki za wszelkie informacje.Pozdrokg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 18.02.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Witajcie, właśnie zakończyłam robić poddasze 150m2, nie umawialiśmy się za metr tylko za całą pracę, na wszystko wydalam 9500zł a w tym pierwsza warstwa wełny, płyty osb jak podłoga strychu, montaż schodów dachowych, ruszt, druga warstwa wełny, folia, karton gipsy, szpachlowanie i zacieranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts