Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ocieplenie poddasza + montaż G-K

jadek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 308
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
  • 5 weeks później...
A ja po starej znajmości mam 13 zl/m2 wełna 2 warstwy + folia i taśmowanie. 33 zł/m2 g-k + szpachlowanie i gruntowanie czyli razem 46/m2 bez malowania na gotowo. Ale to lepiej bo jak będę miał zagruntowane to sobie płyty wyschną spoiny pewnie pękną jeszcze w kilku miejscach wtedy "doszpachluję" i dopiero farba na gotowo :) Tak sobie wymyśliłem. OO.

• 5 weeks później...
A ja po starej znajmości mam 13 zl/m2 wełna 2 warstwy + folia i taśmowanie. 33 zł/m2 g-k + szpachlowanie i gruntowanie czyli razem 46/m2 bez malowania na gotowo. Ale to lepiej bo jak będę miał zagruntowane to sobie płyty wyschną spoiny pewnie pękną jeszcze w kilku miejscach wtedy "doszpachluję" i dopiero farba na gotowo :) Tak sobie wymyśliłem. OO.

Trochę źle myślisz... nie powinno pękać bo to później to nie jest takie zwykłe doszpachlowanie tylko poważna naprawa! Narożniki i inne strefy kontrolowanych pęknięć to owszem można doakrylować ale pęknięcia na spoinach to już poważna sprawa.

• 9 months później...
A tak na poważnie to wszystko zależy od ilości w dachu lukarn,okien,koszów i nieprostokątnych połaci.Może sie zdarzyć że pracochłonność przy dwóch poddaszach o tym samym metrażu ale różnej budowie może być drugie tyle większa.Dlatego jedno jest wycenione na 30 drugie 60 zł / m kw.Po drugie chałturnicy i nowicjusze zaniżają swoje stawki do 25 - 30 zł za m kw w trosce o swoje wzięcie wśród klientów kosztem technologii i techniki montażu stelażu,wełny i szpachlowania czego efektem są potem mostki termiczne,pęknięcia i nierówności.Cena w ok Rzeszowa to 30-50 zł w zależności od budowy poddasza.Myśle że kwoty rzedu 70 -80 zł z am kw to już wykorzystywanie zwiekszonego zapotrzebowania na tego typu usługi w okolicach dużych miast i deficytu wykonawców

Ludzie w jakim świecie żyjecie, ceny te które są podawane na forach budowlanych to tylko wierzchołek góry lodowej, ten co powie że zrobi powyższe prace po 35-15zł/mkw to pużniej doliczy za każdą minutę straconą za obróbki lub położenie akrylu albo za pracownika któremu trzeba trzeba zapłacić, szukacie fachowców to zadzwońcie po polecanych i sprawdzonych.

• 1 year później...
jak teraz w okolicy w-wy ceny wygladaja ?

Witam

cena za zabudowe z wypełnienieniem na ruszcie stalowym

około 62- 65 złotych - wełna, stelaż metalowy, folia, płyta i wykończenie - przygotwane do malowania - gruntowanie (netto) plus 7 lub 22 vat.

Cena obejmuje tylko robociznę

Warszawa okolice

Pozdrawiam

Ceny w Warszawie i okolicy:

- 45zł pod malowanie (2 x wełna, stelaż metalowy, folia, płyta i wykończenie)

- 50zł z malowaniem na biało (preferowana opcja, można wychwycić wszelkie nierówności na pomalowanej powierzchni)

- okna dachowe 100zł/szt

- dachy skomplikowane ok 10-20zł/m2 drożej

Ceny brutto, vat7%, gwarancja.

• 4 weeks później...
A co powiecie na taką propozycję w okolicach Lublina: płyta K-G przygotowana do malowania, częściowe położenie drugiej warstwy wełny 5cm na skosach (ok.3om2) i pod płytą folia po całości za 85 zł/m2 z materiałem. Cena przyzwoita, czy szukać dalej ? Wszystko robione przez firmę, f-a VAt itd.

Witam.

Doradźcie coś dobrzy ludzie.

Jestem na etapie wykańczania poddasza. Chcę położyć boazerię. To pewne.

Mam położoną wełnę między krokwiami na skosach od murłaty do samego szczytu.

Planuję 30 cm ocieplenia 15 już jest. Na stropie będzie między i nad jętkami więc stelaż chcę przykręcić jak najwyżej najlepiej do samych jętek. Natomiast na skosach muszę opuścić stelaż 15cm od krokwi. moje pytanie z czego najlepiej zrobić stelaż pod boazerię?? Drewniany czy metalowy?? W związku z dużą odległością na skosach od krokwi czy potrzebny jest stelaż krzyżowy??

Z góry dzięki za wszelkie informacje.

Pozdro

kg

Witajcie, właśnie zakończyłam robić poddasze 150m2, nie umawialiśmy się za metr tylko za całą pracę, na wszystko wydalam 9500zł a w tym pierwsza warstwa wełny, płyty osb jak podłoga strychu, montaż schodów dachowych, ruszt, druga warstwa wełny, folia, karton gipsy, szpachlowanie i zacieranie :roll: