kuba1r 18.02.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 fajnie wyszło jeżeli z materiałem ta cena to pgratulować, prawdopodobnie robili więcej prac temu zeszli z ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19710128 19.02.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 witamchcę położyć na poddaszu deskę 20mm lub 14mm wykonana jak boazeria lepsza grubsza??co do rusztu to drewniany łaty 40 x 50 tylko czy dawać prostopadle wzmocnienia(ruszt krzyżwy zapobiegł by może w więkrzym stopniu ewentualnym odkształceniom choć przy desce 20mm niewiem czy ma to sens) ??pozdrokg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacenty76J7 21.02.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 W lubelskim zrobię poddasze za 35złm2 wraz z jednokrotnym malowaniem.Tylko robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19710128 21.02.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 W lubelskim zrobię poddasze za 35złm2 wraz z jednokrotnym malowaniem.Tylko robocizna. Człowieku oszczędź reklam i wypowiadaj się na temat!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 21.02.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 W lubelskim zrobię poddasze za 35złm2 wraz z jednokrotnym malowaniem.Tylko robocizna. Człowieku oszczędź reklam i wypowiadaj się na temat!! No tu akurat wypowiedź jest na miejscu... pytanie za ile - nie tylko do inwestorów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joakow66 22.02.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 okolice Jastrzębia Z. za ok. 140 metrów poddasza : wełna 15 + 5 , płyty , szpachlowanie 70 zł od metra /kw / z materiałem/ , sama robocizna 20 zł wełna i 7 zł płyty , w sumie ze schodami na strych zapłaciliśmu 9.600 zł na gotowo , robili szybko i sprawnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 24.02.2010 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 okolice Jastrzębia Z. za ok. 140 metrów poddasza : wełna 15 + 5 , płyty , szpachlowanie 70 zł od metra /kw / z materiałem/ , sama robocizna 20 zł wełna i 7 zł płyty , w sumie ze schodami na strych zapłaciliśmu 9.600 zł na gotowo , robili szybko i sprawnie . ...a mogę zapytać w ile dni i ile osób zrobili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek777 25.02.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 W Sieradzu za wyżej wymieniony zakres prac biorę około 50 zł, więc chyba dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1984 26.02.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 W Sieradzu za wyżej wymieniony zakres prac biorę około 50 zł, więc chyba dużo. Myśle ze 50zł to jest normalna cena, ja biore od 45-60zł w calym kraju. Co prawda można też brac po 30zł nie zatrudniajac nikogo i robiąc samemu ale w ten sposób te osoby same nam robią taki los. W przyszłym roku bedą brać po 25 i dalej bedziemy musieli dostosowywać do nich swoje ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.02.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 50zł/m2? Bozia wam rozum odjął? Oj przeginacie! Na GetUp-ie za płytę oferują 15zł/m2!!! oto ogłoszenie: poszukuję ekip i podwykonawców do g/k duże powierzchnie praca w warszawie od poniedziałku płatne 15zł za m2 tel 79273XXXX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1984 27.02.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 No tak tylko ze biorąc po 15zł za m2 to pracownicy albo dostają po 7zł za m2 albo po 50zł dniówki a gdzie reszta opłat. Mysle ze co do cen w naszym kraju można by cały czas dyskutować i temat by sie nie skończył. Co do tego zlecenia tez takie widziałem i nawet tego nie komentuje ale naturalne są reakcje innych odpowiadajacych na takie zlecenie np. Za takie pieniądze to sobie sam rób itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.02.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 (...) naturalne są reakcje innych odpowiadajacych na takie zlecenie np. Za takie pieniądze to sobie sam rób itp. hehe oczywiście odpowiedzi na oferty są ukryte no cóż... sam na tą ofertę odpowiedziałem w podobny sposób ...ogólnie wszystkie giełdy wykonawców to jakiś poroniony pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1984 27.02.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Giełdy to dobre rozwiązanie bo masz ułatwiony dostęp do zleceń tylko licytujący jakby nie schodzili na psy by było ok. Ostatnio składałem oferte na tynki maszynowe cem-wap za 14zł (w szczycie sezonu 16-17zl) to dostałem odpowiedź ze już nieaktualne bo wybrał oferte za 8zł i ze dostane ta robote jak ją przebije Później taki inwestor wchodzi na forum Muratora i się pyta co ma zrobić bo ma na ścianach fale Dunaju albo wzieli zaliczke i więcej ich nie widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 27.02.2010 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Taa... albo malowanie kolorami za 3.50... Weź tu przebij tą ofertę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes69 28.02.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 50zł/m2? Bozia wam rozum odjął? Oj przeginacie! Na GetUp-ie za płytę oferują 15zł/m2!!! oto ogłoszenie: poszukuję ekip i podwykonawców do g/k duże powierzchnie praca w warszawie od poniedziałku płatne 15zł za m2 tel 79273XXXX Tutaj facet szuka jeleni którzy beda robili za 15 zł jako podwykonawcy,a on skasuje inwestorów po normalnych stawkach.I jest prawie pewne ze po skończonej pracy zadzwoni do tych ze jeleni i oznajmi im ze trzeba było cos poprawic i wszystkiego im nie wypłaci. Znam to z własnego doswiadczenia gdy pracowałem przy tynkach jako podwykonawca.Jak się potem okazało kazdej ekipie obciął po 2 tys razy 8 brygad ? Ładna sumka.Człowiek cały czas się uczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 28.02.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 ...a teraz nadal jesteś jeleniem czy szukasz jeleni? ...bywałem podwykonawcą ale na dosyć zdrowych warunkach - zwyczajowe 10%. Chociaż bycie naganiaczem to też nie jest łatwo... mój naganiacz wpuścił sznurków na robotę i wtopił się na 17tysiaków... co z tego że im nie wypłacił jak musiał praktycznie drugi raz zrobić tą robotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes69 28.02.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 ...a teraz nadal jesteś jeleniem czy szukasz jeleni? ...bywałem podwykonawcą ale na dosyć zdrowych warunkach - zwyczajowe 10%. Chociaż bycie naganiaczem to też nie jest łatwo... mój naganiacz wpuścił sznurków na robotę i wtopił się na 17tysiaków... co z tego że im nie wypłacił jak musiał praktycznie drugi raz zrobić tą robotę... Ha ha ha b. śmieszne.Poszedłem na te bloki bo zaczynając na własny rachunek trudno o nawał zleceń ze o zimie nie wspomnę.Ale wiotki opadają jak robota dawno odebrana a ten dzwoni po miesiącu ze własnie ci urwał i poprawic nie przyjezdzaj bo....nie ma na to czasu i juz poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia... 01.03.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Przepraszam że się wtrące ale sama dawałam kiedyś na getup-ie ogłoszenie o zleceniu ocieplenia poddasza (wełna,folia,płyta kg na stelażu) i przyznam że rozbieżność cenowa była wręcz ogromna (15-90zł.m2)Spotkałam się wtedy z totalną irytacją wykonawców gdy pisali również ''WYKONAM ZA DARMO'' Przyznam że wcale mnie to nie dziwiło.Co do mojego wyboru była to średnia cenowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 09.03.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Oj chłopaki. Za bezcen pracujecie Mi właśnie wyceniono prace (okolice Warszawy): *poddasze 78m *wełna 20+folia+czerwone płyty *12 tysięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 09.03.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Ocieplenie 30cm+płyty kg 45zł na gotowo,dach dwuspadowy.Dodatkowo obróbka okien dachowych.Ścianki działowe 35złm2,dodatkowo przygotowanie otworów drzwiowych.Suche tynki 12m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts