hania123 19.03.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 20zł/m² Termoizolacja 45zł/m² konstrukcja na wieszakach do poddaszy ("grzybki"), folia, płyta. 5zł/m² spoinowanie 45zł/m² ścianka kolankowa 15zł/mb obsadzanie narozników aluminiowych 4zł/m² gruntowanie pod szpachlowanie (ławkowcem z naturalnego włosia) 17zł/m² szpachlowanie całopowierzchniowe ze szlifowaniem 6zł/m² gruntowanie gładzi "na biało" 8zł/m² malowanie jednym kolorem 10z/łm² malowanie drugim kolorem ( bez holki czyli tego paska przy suficie) Akrylowanie zwykle 4zł/mb ale zazwyczaj robię to w cenie. właśnie szukam fachowca do ocieplenia i te poszczególne wyliczenia to mnie, budującej po raz pierwszy i niewiele się na tym znam, nić nie mówi, ale jak ktoś poda cenę za metr kw. to wtedy wiem , czy to jest dużo czy mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 19.03.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Od włożenia wełny, do pomalowania na gotowo masz jakieś 105zł/m² netto bez materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 19.03.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Panuje tu istny wyścig szczurów. Jest to, jedna z nielicznych podanych tu wycen z jednoczesnym pokazaniem etapów zabudowy. Cenę pozostawię bez komentarza. Prace zostały wykonane w sposób niedbały i niezgodny ze sztuką. - np. końcowy etap to jakieś pozorowane - czasochłonne, kosztowne i ryzykowne na przyszłość - szukanie oszczędności - mnijeszych kawałków płyt już nie było, - paroizolacja i szczelność nie istnieją a pomieszczenia jak widać z wentylacją mechaniczną - zastosowano jedynie folię pod okładziną g-k - izolacyjnośc akustyczna nie istnieje, - przy montażu ścianek zbagetelizowano ugcięcia, - nośność i sztywność ścian i sufitów nie istnieje. Pozostaję z nadzieją, że jestem w błędzie i doradca techniczny Lafargegips /bo chyba tej firmy użyto materiałów/ rozwieje ponad wszelką wątpliwość moje czarne chmury. Pozdrawiam. O przepraszam jeżeli kogoś uraziłem tym iż umieściłem odnośniki do zdjęć - gwoli ścisłości na życzenie klienta wszędzie zastosowana została płyta 9 mm w podwójnej warstwie na przemian. Jak dotąd nie ma żadnych spękań i zarysowań, sztywność jest odpowiednia jak i wszelkie zasady paroizolacji szczelnej zostały zachowane. Izolacja akustyczna jest ponadnormatywna i spełnia całkowicie normy. Badanie kamerą termowizyjną nie wykazało żadnych ubytków ciepła. Zdjęcia umieszczone w albumach są poglądowe i nie stanowią dokładnej relacji z wykonywanych prac. Łatwo jest kogoś oczernić i napisać iż coś jest niedbale zrobione nie znając szczegułów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 20.03.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 https://picasaweb.google.com/msbud1/Poddasze#5539048781562312610 kolego, w pierwszym lepszym albumie z twoich wykonów zauważyełm następujące błędy wykonawcze:1. Tam gdzie zostały wykonane otwory na drzwi brak profili UA ( wzmacnianych). 2. Wiele profili CW zostało skręconych z profilami UW pchełkami.3. Przy takiej połaci sufitu stosuje się konstrukcje krzyżowąPominę podwójne krycie płytą 9mm.Polecam szkolenia u producentów systemów suchej zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 20.03.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 https://picasaweb.google.com/msbud1/Poddasze#5539048781562312610 kolego, w pierwszym lepszym albumie z twoich wykonów zauważyełm następujące błędy wykonawcze: 1. Tam gdzie zostały wykonane otwory na drzwi brak profili UA ( wzmacnianych). 2. Wiele profili CW zostało skręconych z profilami UW pchełkami. 3. Przy takiej połaci sufitu stosuje się konstrukcje krzyżową Pominę podwójne krycie płytą 9mm. Polecam szkolenia u producentów systemów suchej zabudowy. Jak już wspomniałem zdjęcia są poglądowe ad.1. profile ua zostały zamontowane prze przykryciem wszystkiego płytą gk zaraz przy profilach cw ad.2. profile cw zostały skręcone z profilami uw montażowo ad.3. tu się zgodzę ale na życzenie klienta pozostała taka konstrukcja ze względu na konieczność zachowania odpowiedniej wysokości pomieszczeń co do szkoleń - posiadam certyfikaty i nie muszę się tu wcale tłumaczyć pozdrawiam i zapraszam do podzielenia się swoimi efektami prac panie kolego właścicielu firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 21.03.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Ściany działowe powinienes kręcić do opłytowanego sufitu. Będzie ci po prostu łatwiej a paroizolacja będzie szczelna. pozdrawiam i zapraszam do podzielenia się swoimi efektami prac panie kolego właścicielu firmy No dobra dobra http://www.youtube.com/watch?v=2XycOVx91hs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STALID 22.03.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Ściany działowe powinienes kręcić do opłytowanego sufitu. Będzie ci po prostu łatwiej a paroizolacja będzie szczelna. Z drugiej strony sufit jest dobrze podzielić na mniejsze płaszczyzny. Przy dużych powierzchniach już się robi dylatacje. Filmy i robota spoko, ale muzykę to chyba bierzesz do nich z filmów dokumentalnych z lat 80-tych Czy szpachlując piórem na wysięgniku robi się to dobrze, bo w końcu daleko jest głowa od tego sufitu? Jakiej gładzi używasz? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 22.03.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Z drugiej strony sufit jest dobrze podzielić na mniejsze płaszczyzny. Przy dużych powierzchniach już się robi dylatacje. I ja zawsze jestem tego samego zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIY 22.03.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Z drugiej strony sufit jest dobrze podzielić na mniejsze płaszczyzny. Przy dużych powierzchniach już się robi dylatacje. Podział ściankami na jednym stelażu sufitu nie daje dylatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIY 22.03.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 O przepraszam jeżeli kogoś uraziłem tym iż umieściłem odnośniki do zdjęć - gwoli ścisłości na życzenie klienta wszędzie zastosowana została płyta 9 mm w podwójnej warstwie na przemian. Jak dotąd nie ma żadnych spękań i zarysowań, sztywność jest odpowiednia jak i wszelkie zasady paroizolacji szczelnej zostały zachowane. Izolacja akustyczna jest ponadnormatywna i spełnia całkowicie normy. Badanie kamerą termowizyjną nie wykazało żadnych ubytków ciepła. Zdjęcia umieszczone w albumach są poglądowe i nie stanowią dokładnej relacji z wykonywanych prac. Łatwo jest kogoś oczernić i napisać iż coś jest niedbale zrobione nie znając szczegułów. Pozdrawiam Brak wiedzy i wciskanie bubla tylko po to by zarobić, zawsze można wytłumaczyć 'bo klient tak chciał'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 22.03.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Brak wiedzy i wciskanie bubla tylko po to by zarobić, zawsze można wytłumaczyć 'bo klient tak chciał'. eee tam, lepszy jest tekst ze profile UA sa tuz za CW ( jeżeli tak jest to jest to kolejny błąd wykonawczy). Poczytaj kolego Mysza o tym jak sie je montuje. Jak nie chcesz żeby ci się profile przesuwały kupuj profile RIGISTIL Rigipsa. Generalnie nie kupuję bajki o potrzebie robienia dylatacji. Nie denerwuj sie na mnie czy na DIY tylko przyjmij to jako naukę. Człowiek uczy się całe życie. Filmy i robota spoko, ale muzykę to chyba bierzesz do nich z filmów dokumentalnych z lat 80-tych muzyka to m.in J.S. Bach i E. Grieg. Brawo Jasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STALID 23.03.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Cieszy mnie, że słuchasz takiej poważnej muzyki. Pozdrawiam Tomasz Staliś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R123 03.05.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Witam podaj namiary na swoją ekipę ,może być mail ,lub telefon - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldzki 03.05.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 (edytowane) Od włożenia wełny, do pomalowania na gotowo masz jakieś 105zł/m² netto bez materiałów No 105zł m2 bez materiałów to przypadkiem nie zadużo. Ja licze to tak doświadczony monter który umnie zorganizować prace i zna sie na robocie. Jest w stanie srednio na gotowo wykonać 8m2 dziennie czyli w Pana przypadku zarabia 840zł na dzień z czego Pan mu płaci 11zl na godzine 9/10 godzin chłop pracuje i ma około 110zł a gdzie reszta no niechPan nie tłumaczy że ZUS i PODATKI. Przy średniej 8m2 na dzień a tyle można zrobić bo sam to robie wystarczy stawka 29zł m2 za prace bez szpachlowania i 12zł za szpachlowanie 5 zł za malowanie i mamy na gotowo za około 45zł m2mysle że jest to adekwatna stawka do kosztów gdzie trzeba doliczyć amortyzacje narzedzi rusztowań koszty transpotu podatki i ZUS oraz małe zaplecze na okres zimowy Edytowane 3 Maja 2011 przez Waldzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldzki 03.05.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 (edytowane) Zgodze sie że na zdjęciach są braki wiedzy szkoleń a tłumaczenie że naprzykład klijent tak chciał czy są to zdjęcia poglądowe albo że coś niedbale zrobione no niestety to lepiej nic niewklejać i sie doszkolić troszke Pan niestety przedstawił swoją prace nie kogoś Brak wiedzy i wciskanie bubla tylko po to by zarobić, zawsze można wytłumaczyć 'bo klient tak chciał'. Edytowane 3 Maja 2011 przez Waldzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldzki 03.05.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Zdecydowanie pierw stawiamy scianki do samej góry z wykonaniem odpowiedniego stelża do krokwi z zachowaniem odpowiednich łączęń dyletacyjnych i wykanczamy a potem oddzielnie sufity No i te stelaze pojedyńcze to dopiero porażka Podział ściankami na jednym stelażu sufitu nie daje dylatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 04.05.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 (edytowane) No 105zł m2 bez materiałów to przypadkiem nie zadużo. Ja licze to tak doświadczony monter który umnie zorganizować prace i zna sie na robocie. Jest w stanie srednio na gotowo wykonać 8m2 dziennie czyli w Pana przypadku zarabia 840zł na dzień z czego Pan mu płaci 11zl na godzine 9/10 godzin chłop pracuje i ma około 110zł a gdzie reszta no niechPan nie tłumaczy że ZUS i PODATKI. Przy średniej 8m2 na dzień a tyle można zrobić bo sam to robie wystarczy stawka 29zł m2 za prace bez szpachlowania i 12zł za szpachlowanie 5 zł za malowanie i mamy na gotowo za około 45zł m2mysle że jest to adekwatna stawka do kosztów gdzie trzeba doliczyć amortyzacje narzedzi rusztowań koszty transpotu podatki i ZUS oraz małe zaplecze na okres zimowy Czy Pan na głowę upadł?Po kosztach może sobie inwestor sam zrobić. Ja z tego żyję człowieku Edytowane 4 Maja 2011 przez ZygmuntRolicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hania123 19.05.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Czy Pan na głowę upadł?Po kosztach może sobie inwestor sam zrobić. Ja z tego żyję człowieku przykro mi, ale to ja upadłabym na głowę , gdybym miała płacić 105zł za robociznę!!!!!! Mam już zrobione poddasze za 40zł /m, poddasze przygotowane do malowania, kto chce, niech płaci.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 20.05.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 (edytowane) przykro mi, ale to ja upadłabym na głowę , gdybym miała płacić 105zł za robociznę!!!!!! Mam już zrobione poddasze za 40zł /m, poddasze przygotowane do malowania, kto chce, niech płaci.. przykro mi, ale to ja upadłbym na głowę , gdybym miał płacić 40zł za robociznę!!!!!! Mam już zrobione poddasze za friko, poddasze przygotowane do malowania, kto chce, niech płaci. Dzięki CI Rom-Kon za twoje bezcenne rady. Teraz już oba wątki są tak zaśmiecone ,że w zasadzie wystarczy czytać same początki. Edytowane 20 Maja 2011 przez darsalam literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 22.05.2011 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 przykro mi, ale to ja upadłabym na głowę , gdybym miała płacić 105zł za robociznę!!!!!! Mam już zrobione poddasze za 40zł /m, poddasze przygotowane do malowania, kto chce, niech płaci.. Za niską ceną idzie zazwyczaj niska jakość. Pojmijcie to w końcu drodzy inwestorzy, że nikt nie będzie robił za dniówkę 50zł. Dlatego upycha sie wełnę byle jak, paroizolacja moze być z dziurami, a płyty docina się tak, żeby było łatwiej i szybciej. Kto z was stoi nad wykonawca i sprawdza? @Darsalam- za friko to znaczy co? zrobiłeś sam? No to nie za friko bo wtedy mogłeś być w pracy i zarabiać pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts