wiellkopolska 12.08.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Za niską ceną idzie zazwyczaj niska jakość. Pojmijcie to w końcu drodzy inwestorzy, że nikt nie będzie robił za dniówkę 50zł. Dlatego upycha sie wełnę byle jak, paroizolacja moze być z dziurami, a płyty docina się tak, żeby było łatwiej i szybciej. Kto z was stoi nad wykonawca i sprawdza? @Darsalam- za friko to znaczy co? zrobiłeś sam? No to nie za friko bo wtedy mogłeś być w pracy i zarabiać pieniądze. ceny u nas to już od 30 zł (kamikadze). Sprawdzona ekipa bierze od 35 do 45 zł za robociznę. Dużo zależy w jakim terminie. W zimie biorą mniej. Pewna firma istnieje od 2001 roku. Pewnie ZUS płaci tylko właściciel. W zeszłym roku w listopadzie robili u znajomego za ... 40 zł, ale to był remont - trzeba było ściągnąć starą płytę. Robiło 2 ludzi. Pokoje były przygotowane do pracy. Inwestor sam wyciągną wszystko z pokoi i rozłożył folie w pokojach i przedpokojach. Okien dachowych brak. 1 dzień - demontaż starej k-g i wełny + przywiezienie materiałów. 2 dzień włożyli wełnę między krokwie i jętki, coś pomierzyli. 3 i 4 dzień stelaże + druga warstwa (5 lub 10 cm wełny). 5 dzień płyta k-g. Wrócili po 5 dniach i zaszpachlowali w pół dnia. Razem 5 i pół dnia. Zrobili 70m2. Ich dzień pracy to 10-12h. Zarobili 2800zł. Co daje 254zł na osobę na dzień. Koszt własny niewielki bo i narzędzi dużo nie trzeba. Z 220zł zostaje na osobę. Jak porobią 24 dni w miesiącu to zarobią ponad 5 tys osoba. Im wystarcza!! Faktura możliwa za dopłatą VAT. Zrobione ok 9 msc temu. Bez defektów po czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 12.08.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 220 to juz w Kaliszu fajna dniówka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 16.08.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 przecież jak ceny podane tutaj są za wysokie,a sama robota jest tak prosta że nie warto za nią uczciwie zapłacić,to drodzy inwestorzy zakasać rękawy i do ...dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 30.09.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 u mnie ekipa powiedziała 45 zł/m2 ze szpachlowaniem pod malowanie. Podobno zajmują sie tylko suchą zabudową. Pewnie ich wezmę, najpierw wylewki te 45 zł to sama robocizna oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 03.10.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 45-55zł/m2 w zależności od dachu... Mazowieckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robee 20.10.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 ja zima biore 35zł i dach nie robi roznicy. zaczyna się, a za pare dni jakiś ktoś powie że robi na zimę za 10 złm2 tylko aby starczyło na chleb i zupę chmielową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 21.10.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 ja za 35 z materiałem i jeszcze odgarnę śnieg z podjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 22.10.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Zimą oczywiście 10% taniej i malowanie na biało w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 30.10.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Zimą oczywiście 10% taniej i malowanie na biało w cenie .. a nie mógłbyś zimą zrobić za darmo ? (no bo już nie chcę przesadzać żebyś coś dopłacił - chociaż w sumie czemu nie, w końcu to ZIMA hehe) powiedz mi jeszcze czy w mroźną zimę bierzesz mniej niż w raczej ciepłą i czy ilość śniegu ma wpływ na cenę wykonania przez Ciebie poddasza..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 30.10.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Panowie spokojnie . Nie ma co ukrywać że zimą trudniej o klienta, trzeba zgadzać się na negocjacje w granicach rozsądku... Swoją drogą w tym roku jakoś ogólnie cienko ze zleceniami. Gdyby nie starzy klienci to chyba trzeba by pomyśleć o zmianie branży. Z ogłoszeń telefonów niewiele, jak już ktoś zadzwoni to chce bym pracował za miskę zupy... ehh Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 31.10.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 ...dla mnie to obniżanie cen to strzelanie sobie w kolano... jakie znaczenie ma to czy pracujesz latem czy zimą? zimą lżej Ci się robi? masz niższe koszty? o co chodzi z tą słynną zimą??? ile czasu pracuje się na przyzwoitą opinię, ile czasu zbiera się doświadczenia i uczy do perfekcji zawodu? każdy wie, że latami i dlatego idiotyzmem jest zjeżdżanie z cenami do poziomu "ziutków" , którzy za bardzo nie wiedzą co robią i wydaje im się, że za pół ceny zrobią szybko i dobrze... uważam, że firmy, które są na rynku już od kilku lat nie powinny się dać wciągać w zabawę pod tytułem "kryzys" i w zjazdy cenowe, no chyba że znudził się im już taki sposób zarobkowania i chcą szybko zbankrutować... ja uważam, że roboty jest tyle co było (może poza kilkoma miesiącami, które były oficjalnym początkiem "kryzysu", ale to było dwa lata temu) a ceny zjechały w wariackim tempie... kto na tym zyskał? niedługo będziecie moi drodzy koledzy robili na prawdę za miskę ryżu (już nawet chińczycy chcą więcej za swoją pracę) ...zastanówcie się do czego prowadzą Wasze pomysły marketingowe... trochę odbiegłem od tematu więc w kwestii poddasza: paniczu możesz mi wyjaśnić jakie materiały wchodzą w skład Twojego poddasza za 95 zł? i lekkiej zimy życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 01.11.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 (edytowane) Zimą robi się taniej ponieważ ekipy z prac typowo budowlanych wchodzą do środka. Inwestorzy też mniej chętnie wykonują remonty zimą. Chyba nie muszę mówić co się z tym wiąże... W szarej strefie nie jestem koledzy, moje ceny są takie jakie są. Z tych cen da się godnie wyżyć. Od 10 lat pracuje w budownictwie, od 6 lat na własny rachunek. Płacę też wszystkie urzędy. Mam wystarczające doświadczenie w pracy by nie zastanawiać się pół dnia z fajkiem w mordzie jak się do czegoś zabrać i jak to powinno wyglądać. Materiał na poddasze za 95zł/m2, dach dwuspadowy, jedno okno dachowe, bez lukarn:-wełna isover 15+5-płyta z włóknem-profile co 40cm, wieszaki "grzybki"-szpachle, gipsy cekol-grunt śnieżka, emulsja jedynka, acryl-w-nie zapominam o sznurkowaniu, fizelinie, paroizolacji-wykonanie w zgodzie ze sztuką, wykonuję osobiście (czyli dokładnie) malowane natryskowo, odbiór końcowy powierzchni z żarówką -na wszystko faktura 8%, gwarancja 24mies Mam jeszcze napisać w jakich cenach mam materiał? Pozdrawiam oburzonych Edytowane 1 Listopada 2011 przez panicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 02.11.2011 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 ...myślałem, że napiszesz po ile kupujesz (pewnie zaraz powiesz , że to tajemnica handlowa i masz tanio bo dużo bierzesz ) tak czy inaczej nasze technologie muszą się znacznie różnić bo ja nie odważyłbym się zaofertować poddasza za 95 z materiałem bo musiałbym od razu iść z tą ofertą po kredyt do banku żeby mieć z czego dokładać... poza tym idzie zima więc opuść jeszcze do 85 bo murarze i dekarze już Ci depczą po piętach pałąjąc chęcią wejścia na wykończeniówkę na zimę... (sorki, nie mogłem się powstrzymać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pafka73 12.11.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Ciekawa dyskusja, a ja właśnie szukam wykonawcy ocieplenia poddasza w domku jednorodzinnym jest tego około 130 m2 do zrobienia (interesuje mnie kompleksowa usługa) miejsce budowy w Łodzi (domek z 2 oknami dachowymi + jeden świetlik dachowy) z 2 lukarnami. Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę przesłać wiadomość na priv.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praca_praca2000 16.11.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Przepraszam,ale sporo czasu nie bywalem na tym forum.Moze dlatego,ze wiecej tu kłótni,niż treści. Zapewne ta oferta jest juz nieaktualna,a jesli jest inaczej-prosze o kontakt,np. prv.Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 20.11.2011 03:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 ...myślałem, że napiszesz po ile kupujesz (pewnie zaraz powiesz , że to tajemnica handlowa i masz tanio bo dużo bierzesz ) tak czy inaczej nasze technologie muszą się znacznie różnić bo ja nie odważyłbym się zaofertować poddasza za 95 z materiałem bo musiałbym od razu iść z tą ofertą po kredyt do banku żeby mieć z czego dokładać... poza tym idzie zima więc opuść jeszcze do 85 bo murarze i dekarze już Ci depczą po piętach pałąjąc chęcią wejścia na wykończeniówkę na zimę... (sorki, nie mogłem się powstrzymać) A Ty pewnie wolisz siedziec w domku w zimie za "0" niz pracowac za nizsza stawke ..... oczywiscie , ze w zimie jest taniej bo o prace trudniej ... sama poszukuje wykonawcy do ocieplenia poddasza w tym sezonie i nie ukrywam , ze licze na zaplacenie mniejszej stawki NO BO ZIMA !!!!!! Ty patrzysz z pozycji wykonawcy , a ja z pozycji inwestora ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 20.11.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Dobry wykonawca zawsze robotę ma, ten kiepski, robi za niższą stawkę, rozwiesza ogłoszenia na słupach i roznosi po klatkach. Dobry wykonawca poprawia po zimie to co zepsuł ten co robił za niższą stawkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 20.11.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Dobry wykonawca zawsze robotę ma, ten kiepski, robi za niższą stawkę, rozwiesza ogłoszenia na słupach i roznosi po klatkach. Dobry wykonawca poprawia po zimie to co zepsuł ten co robił za niższą stawkę. Pozdrawiam Ma ten ktory odpowiednio " umie sie sprzedac " .... przykladem jest moj wykonawca ocieplenia domu .... gosc solidny , sensowny UCZCIWY !!!!! zna sie na swojej pracy co z tego jak medialnie nie za bardzo .... i to Go gubi . Ceny rewelacyjne i jakos mozna ..... nie zawsze ten co duzo chce umie dobrze wykonac swoja prace . Trzeba sie cenic , ale nie przeceniac Panowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samurajj 20.11.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Jeżeli wełna podwójnie, folia, stelaż podwójnie, płyta podwójnie i gipsowanie oczywiście wszystko zrobione perfekt to zapłaćcie te 64 bo warto większość chce zaoszczędzić 1000-2000zł a potem łzy Wiem że robią nawet po 22 od metra i oczywiście są najlepsi he he ( kto nie jest...) poślijcie parę fotek tych mistrzów po 20-30zł i opiszcie materiały użyte .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 20.11.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 No to Panowie poprosze o wycene prac u mnie .... Welna Isover dwie warstwy 18 + 10 w niektorych miejscach 18 + 5 , folia paroizolacyjna ze srebrnym ekranem , plyta ( w niektorych miejscach podwojnie ) , szpachlowanie , szlifowanie ..... generalnie przygotowanie pod malowanie .... Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts