Nefer 15.06.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Zgadzam sie w 100 % ( jako żona, która mało nie może :)) No to podtrzymalas mnie na duchu,myslalem ze bede mial juz przechlapane.Dziex Nefer always welcome :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 16.06.2006 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 andre, duży pieniądz rodzi ZACHCIANKI a nie potrzeby a to ogromna różnica No nie wiem, człowiek bogaty musi swoje bogactwo pokazać inaczej chyba czuje się źle. Ale wracając do tytułu wątku. Przypadkiem koło sklepu słyszałem takie słowa starszej kobiety do jej znajomej (obie nie wyglądały na zamożne): - Patrz pani, kupiłam chleb, mleko, papierosy i pieniędzy nie ma... drożyzna.. Bogata kobieta skoro stać ją na puszczanie pieniędzy z dymem. Te paierosy kosztowały dwa albo trzy razy więcej niż chleb i mleko!!! Ciekawe, że w środowiskach gdzie najczęściej brakuje od 1 do 1 na papierosy i alkohol zawsze są pieniądze. Od 20 lat nie palę, przez ten czas nie puściłem z dymem ok. 40 tysięcy złotych. Czy ktoś przy zdrowych zmysłach podpalił by stertę banknotów wartości 40 tysięcy złotych? albo chociaż banknot 200-u złotowy (chyba tyle mniej więcej przeciętny palacz wydaje miesięcznie na papierosy)? ... tiiia ... wychodzi na to, że nie jestem przy zdrowych zmysłach ... miast wrzucać miesięcznie do "świnki" około ... policzmy: papierosy i cygara ?pln + piwo, winko, szkocka i inna wóda ?pln ... hmmm ... palę około 40 lat, ... popijam sobie grubo ponad 30 lat ... taaaaa ... trochę by się nazbierało (wcześniej jednak paliłem mniej i taniej piłem) ... ... można jeszcze: ... oszczędzać na jedzeniu, ubraniu, energii, wakacjach, książkach (jedną już mam), ... itd, itp, ... tylko PO CO ... każdy, (przy zdrowych i niezdrowych zmysłach) niech wydaje SWOJE pieniądze na co ma ochotę (nawet gdyby miał kaprys podpalać 100-tu dolarówkami cygara po 50 za sztukę i gasić je w winku za 2000usd flaszka) pozdrawiam niezmiernie serdecznie "doły społeczne" http://www.chefpaul.net/smiles/smoke1.gif ps - jestem już w wieku, iż preferuję "Escalade" nad "Corvette" (no i trochę tańszy jest ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 16.06.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 ... tylko PO CO ... każdy, (przy zdrowych i niezdrowych zmysłach) niech wydaje SWOJE pieniądze na co ma ochotę (nawet gdyby miał kaprys podpalać 100-tu dolarówkami cygara po 50 za sztukę i gasić je w winku za 2000usd flaszka) Zgadza się, tylko niech później nie dulczy, że na życie mu brakuje..., a niestety na okrągło słyszę takie gadki i widzę gości z petem w ustach i butelką piwa w garści... niech nie marudzą, że nie mają za co żyć to się przestanę czepiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 16.06.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 ... tylko PO CO ... każdy, (przy zdrowych i niezdrowych zmysłach) niech wydaje SWOJE pieniądze na co ma ochotę (nawet gdyby miał kaprys podpalać 100-tu dolarówkami cygara po 50 za sztukę i gasić je w winku za 2000usd flaszka) Zgadza się, tylko niech później nie dulczy, że na życie mu brakuje..., a niestety na okrągło słyszę takie gadki i widzę gości z petem w ustach i butelką piwa w garści... niech nie marudzą, że nie mają za co żyć to się przestanę czepiać. no ja to słyszę lepsze..."nie mamy kasy, firma bankrutuje" a po tygodniu nowa fura dla żonki pod chatą...ale w końcu to mnie mój kłopot - tylko po co tak narzekają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 16.06.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 jak to mowią ...punkt widzenia sie zmienia zależnie od stanu w kieszeniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 16.06.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 A mnie to jakoś zwisawszy i powiewawszy - jakos wystarczy mi to co mam...pewnikiem dziwnym jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nipiesniwydra 18.06.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 ja jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 19.06.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Ja odpowiem przewrotnie: my nie jestesmy biedni, my tylko nie mamy pieniedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 19.06.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Bogaty czlowiek ( rozumiem ze o kase chodzi bo tak wynika z postu autora) to ten, ktorego jak zapytasz ile ma kasy w portfelu , potrafi ci odpowiedziec z dokladnascia do tysiaca ,w zwykly dzien, kiedy nie ma do zalatwienia specjalnych zakupow to o mnie ... ja potrafie zawsze powiedziec ile mam w portfelu z dokladnoscia do tysiaca Ja tez, ja tez! 0 lub 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 19.06.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Bogaty czlowiek ( rozumiem ze o kase chodzi bo tak wynika z postu autora) to ten, ktorego jak zapytasz ile ma kasy w portfelu , potrafi ci odpowiedziec z dokladnascia do tysiaca ,w zwykly dzien, kiedy nie ma do zalatwienia specjalnych zakupow to o mnie ... ja potrafie zawsze powiedziec ile mam w portfelu z dokladnoscia do tysiaca Ja tez, ja tez! 0 lub 1 dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.06.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 No niech trochę pomyślę... Ten któremu wystarczy tyle ile potrzebuje. Ten który nie potrzebuje więcej niż ma. Ten który dając dostaje. Ten co ma tylko przyjaciół. Ten co codziennie znajduje cos za co powinien dziękować. Ten co wszędzie ma ojczyznę. Ten który w osamotnieniu nie jest samotny. Ten co wszędzie widzi piękno. Ten który jest cierpliwy. Ten który jest odważny. Ten ktoremu zawiść jest obca. Ten co w sobie znajduje spokój a w innych zrozumienie. No i jeszcze taki jeden którego nie znacie wiec nie napisze o nim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.06.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Ja jestem bogaty. Mam żonę, mam. Mam dziecko, mam. Mam psa, no może sukę. I kłopotów mam niby mniej a jednak. Jak budować? Kim budować? Z czego budować? .... jeszcze parę budować... No i najważniejsze Za co budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 22.06.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Kto według Was jest BOGATY ? ten który usmiecha się do siebieuśmiecha się z rzeczy niepozornychcieszy się z rzeczy błachychten który obdarza innych uśmiechemten który jest obdarzany uśmiechem przez innychjest miły dla innych ludziinni ludzie są mili dla niegopotrafi słuchac innych ludzii ludzie z nim chcą rozmawiać ten który potrafi robic rzeczy bez znaczenia i ten który dosstrzega rzeczy bez znaczeniaten dla którego czas płynie wolno i ten który na wszystko może znaleźć czas czy to definicja szczęścia czy bogactwa ?a moze to jedno i to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avisek 23.06.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 bogaty jest ten, ktory nie wiem juz co z pieniedzmi ma robic, nie umie ich umiejetnie rozdysponowac, pieniadze nim rzadza, przejmuja nad nim wladze, co nie pozwala mu trzezwo patrzec na pewne sprawywbrew pozorom im kto bogatszy tym bardziej liczy kazda zlotowke, oczywiscie ta nie wydana na siebie - ale na przyklad na swoich pracownikow jesli chodzi o jakies kwoty to nie wiem, ponoc bogatym mozna zostac niezaleznie od przychodow (oczywsicie nie moga byc one za niskie) ale zaleznie od tego ile kto wydaje a ile porafi odlozycz mojego otoczenia znam ludzi ktorzy zarabiaja niewiele ale potrafia oszczedzac, inni zas maja niezle zarobki ale nie maja oszczednosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 23.06.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 jak to kto banalna odpowiedz np. Bil Gates( o ile dobrze napisałam) a i ten leszcz z Samoobrony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.06.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Podobno byly czasy , kiedy bogaci rozdawali swoj majatek biedakom . podobno Kopernik była kobietą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 24.06.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Podobno byly czasy , kiedy bogaci rozdawali swoj majatek biedakom . podobno Kopernik była kobietą ... nie od podobno odkrył Amerykę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramsey1981 26.06.2006 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 to ja dodam jeszcze swoje 3 grosze. Bogactwo, to absolutnie nie wysokosc miesiecznych zarobkow, tylko majatek. Za bogata mozna uznac osobe, ktore od dzis przestaje pracowac i jest w stanie utrzymac swoj poziom zycia przez nastepne 20-30 lat bez pracy, albo wrecz do konca swoich dni. Koniec kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 26.06.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Podobno byly czasy , kiedy bogaci rozdawali swoj majatek biedakom . podobno Kopernik była kobietą ... nie od podobno odkrył Amerykę.... Ten co odkryl Ameryke to malo ze plynal nie wiedzac gdzie,odkryl nie wiedzoial co,to jeszcze wszystko zrobil za kase zony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.06.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Podobno byly czasy , kiedy bogaci rozdawali swoj majatek biedakom . podobno Kopernik była kobietą ... nie od podobno odkrył Amerykę.... Ten co odkryl Ameryke to malo ze plynal nie wiedzac gdzie,odkryl nie wiedzoial co,to jeszcze wszystko zrobil za kase zony. To mi sie podobalo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts