Rifu 15.06.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Witam.Zapraszam do forum nt. ??? - mojego problemu.W jesieni ur. ociepliłem i otynkowałem dom tynkiem typu si-si (slikatowo-krzemowy). Ale wykonawca zwlekając z nakładaniem tynku wykonał go przy pierwszych przymrozkach zapewniając mnie o braku jakichkolwiek przeciwwskazań. Na wiosnę okazała się że w niektórych miejscach ( szczególnie w miejscach oddzielających poszczególne płaszczyzny ) tynk ODPADA ( a właściwie odstaje od ściany). Złożyłem reklamację. Zapropnowano mi podklejanie tynku jakąś żywicą. ??? CZY JEST KTOŚ KTO MA DOŚWIADCZENIE Z TEGO TYPU PROBLEMAMI. BĘDĄ WDZIĘCZNY ZA POMOC. Mam blisko 300 m2 tego co ja mam z tym teraz zrobić? Proszę o dyskusję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 15.06.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Przenies watek do wymiany doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 11.07.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Złoż reklamację na piśmie i zarządaj usuniećia wady prze wymianę tynku.Metoda naprawy powinna mieć aprobatę techniczną. Nikt takiej nie ma. Odwalili fuchę, chcąsię wykpić najmniejszym kosztem.Nie daj się zrobić w konia. NIE ISTNIEJE METODA NAPRAWY TYNKU PRZEZ PODKLEJANIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr B. CDS 15.07.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 trzeba zdejmować stary, zmarznięty i niezwiązały tynk z podłożem po czym nałozyć jeszcze raz. najlepiej jest zeskrobać odpoadające płaty tynku następnie przeszpachlowac całe ściany klejem, zagruntować i dopiero wtedy kłaść tynk strukturaln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts