Dyletant 11.03.2003 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Widziałem w jakimś piśmie zachodnim zdjęcie izolacji cieplnej dachu (wyglądało to jak styro) układanej (przyklejanej???) NA DESKOWANIU. Niestety pismo było szwedzkie, więc z literek nic dla mnie nie wynikało. Czy ktoś zna tę metodę ocieplenia? Wady? Ceny? Info o materiałach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 12.03.2003 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 W systemie thermomur są kształtki styropianowe przybijane do krokwi od góry.Deskowanie w ogóle nie jest wymagane.Warunek to rozstaw krokwi 60cm.Pokryciem moze byc dachówka albo blachodachówka przystosowana do rozstawu łat 33cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dyletant 12.03.2003 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Krokwie co 60 cm to odpada - musiałbym przeprojektować więźbę. Naprawdę nikt nie widział ani nie słyszał o ociepleniu na deskowaniu??? Pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dyletant 15.03.2003 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2003 Podciągam wątek. Nie wierzę, aby nikt nie widział tego, o czym mówię. Może jednak ktoś się odezwie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winston 16.03.2003 03:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2003 Nam zrobiono kalkulację ocieplenia dachu(200 m. kw.)kształtkami styropianowymi. Koszt takich kształtek to 11000 zł. Dach w domku LMP 42 (biuro Projektowe Lipińscy z Wrocka). Chyba zdecydowanie taniej będzie w tradycji(wełna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 17.03.2003 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Opisywano takie systemy w Muratorze, czytałem o tym kiedyś.Mój sąsiad tak zrobił: na blachę, przykleił styropian, i pokrył go jakąś masą. Oczywiście nie osobiście, tylko zrobiła to firma!!!.Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts