Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kora - jaka grubość warstwy ?!?!?

Recommended Posts

• 2 weeks później...

Kochani,

ja sobie ostatnio kupiłem rozdrabniarkę do gałęzi i o ile mogę to mam z tych ścinkw swoją ściółkę. Ona oodobnie rozkłada się jak ta korowa, ale bardziej się rzuca w oczy. dlatego tą ze ścinek przykrywamy tą korową i jes dwa razy grubiej. I tu już chwasty mają bardziej utrudnione zadanie. ogólna grubość ścółki to 5-8cm podobnie jak u hanki55.

Kochani,

ja sobie ostatnio kupiłem rozdrabniarkę do gałęzi i o ile mogę to mam z tych ścinkw swoją ściółkę. Ona oodobnie rozkłada się jak ta korowa, ale bardziej się rzuca w oczy. dlatego tą ze ścinek przykrywamy tą korową i jes dwa razy grubiej. I tu już chwasty mają bardziej utrudnione zadanie. ogólna grubość ścółki to 5-8cm podobnie jak u hanki55.

Słońce Najdroższe :D

Nie każdy jest tak doświadczonym ogrodnikiem jak Ty.

Więc dodaj, proszę, że mielone ścinki pobierają z gleby azot i wyjaławiają podłoże, więc koniecznie trzeba zwiększyć nawożenie azotowe lub wcześniej choć 2-4 miesiące kompostować wióry np. z mocznikiem!

Ja też mielę wszystkie gałęzie z liśćmi ( Agastek'iem 2500 kupionym za 250 zł na allegro), tylko wcześniej wrzucam to na kompostnik i podsypuję mocznikiem, by zaczęło sie rozkładać i "wpiło" azotanki :D

A rozdrabnicz do gałęzi - to WSPANIAŁA RZECZ!!!!

Wcześniej miałam Alko, ale on był...jak Syrenka przy Toyocie :D