ave 16.06.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Wywieś na płocie ogłoszenie: basen czynny w sobotę od 9.00 do 10:30 dodając: czyszczenie : tu: grafik wymiana filtrów co tydzień składka 24,50 od osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 16.06.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 odkupie ten basen za połowe ceny ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 16.06.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 odkupie ten basen za połowe ceny ...... z pływakami?!?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 16.06.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 oczywiscie ale dojazd do Poznania w własnym zakresie - transfer z dworca PKP lub lotniska gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 16.06.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Albo zaproą nas do tego basenu, niech zobaczą jak się należy kulturalnie bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 16.06.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 odkupie ten basen za połowe ceny ...... Rezi cos kupuje .. Zaraz sie kolejka ustawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 16.06.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 [quote="Zochna"]odkupie ten basen za połowe ceny ...... Rezi cos kupuje .. Zaraz sie kolejka ustawi a może tym razem licytacja? Daję tę połowę co Rezi +0,08! z wiborem lub bez.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 16.06.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Nefer, dzięki! Przeczytałam i mam pewne uwagi. Niektórymi się podzielę: 3. Masz prawo do przedstawiania innym swoich próśb — dopóki uznajesz, że druga osoba ma prawo odmówić. Co będzie jak odmówią?!!! 2) Asertywność a inne typy zachowań Rozpoczynaj zdania od takich wyrażeń: „Cieszyłbym się, gdyby...” Ok, poćwiczę: "Cieszyłabym się gdybyście wreszcie do k...nędzy przestali przyłazić tu i syfić do mojego basenu!" Dobrze mi idzie? „Czy mogłabyś...” 4) ASERTYWNOŚĆ FIZYCZNA Asertywność fizyczna – to umiejętność przekazywania swym wyglądem zewnętrznym i zachowaniem, że potrafisz walczyć w obronie swoich praw i że to ty kontrolujesz sytuację. Jak się zachowywać asertywnie fizycznie? - chodź równym i pewnym krokiem - nieznacznie machaj ramionami podczas chodzenia macham znacznie jak ich widzę.... - chodź z podniesioną głową ok - rejestruj wszystko lub prawie wszystko, co się wokół ciebie dzieje nie mogę cały czas rejestrować, bo mnie trafia po pięciu minutach... - krótko, ale uważnie przyglądaj się mijanym osobom ooo, tak! niech wiedzą gówniarze, że mamuśka jest niezadowolona! - sprawiaj wrażenie czujnego - gdy rozmawiasz z drugą osobą patrz jej prosto w oczy nie mogę bo oni mają gęby pod wodą - mów z przekonaniem nic nie mówię. zgrzytam zębami. - dobrze się ubieraj we własnym ogródku? w upał? Nefer, litości!!! - uśmiechaj się - bądź uprzejmy jeszcze jestem, ale nie wiem jak długo - mów w równym tempie - mocno ściskaj dłoń, gdy kogoś witasz lub żegnasz .... To może na tyle. A tak na poważnie, to kiedyś nawet mieliśmy w pracy kurs asertywności. Jak widać, powinno się odświeżać takie wiadomości. Naprawdę żyłoby się nam łatwiej, gdybyśmy tak potrafili postępować. Dzięki Nefer. Masz rację. Chyba za bardzo się przejmuję nimi i ich rodzicami.... Jagna taki ważny temat poruszyłaś, a ja świnia popłakałam się ze śmiechu, Facio zresztą też. A propo: Czy mogę przyjechać w sobotę na basen od 9.00 do 10.30. Ale za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 16.06.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 zapraszam do kolejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 16.06.2006 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Dlaczego akurat sobota?! W sobotę to ja mam wolne i mogę zechcieć szanowne cielsko pomoczyć. Proponuję godziny pływania we wtorki w godz. 8:00 - 8:15 Po pierwsze jestem wtedy w pracy, brama zamknięta, jak przelezą przez płot to policję naślę. Albo lepiej psami poszczuję, bo policji jeszcze też się spodoba i będzie się chciała kąpać. Tylko ja mam psy łagodne...http://manu.dogomania.pl/emot/gruebel.gifPo drugie na piętnaście minut im się może nie opłaci, a ja sumienie będę miała czyste - w końcu zapraszałam, nie?Rezi - proszę Cię bardzo - odsprzedam. Nawet pływakom pierwszy tydzień dojazdów zasponsoruję. Pod jednym warunkiem: że kupisz razem z wodą! http://manu.dogomania.pl/emot/zeby.gif Bo co ja z tymi litrami na raz zrobię?Na zimę mamy już pomysł - przed przymrozkami wsadzamy duży hak. Hak zamarza a wtedy dźwigiem wyciągamy lód i zwijamy basen. Na wiosnę wkładamy lód z powrotem i czekamy aż rozmarznie. Bajecznie proste i nie trzeba wody wypompowywać! http://manu.dogomania.pl/emot/Szczerbaty.gifCo do opłat za wstęp i grafik czyszczenia - jesteście genialni!!! Myślę, że jeszcze dopiszę cotygodniowe koszenie działki w ramach rekompensaty za straty moralne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 17.06.2006 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Jestem osikana ze śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 17.06.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Na zimę mamy już pomysł - przed przymrozkami wsadzamy duży hak. Hak zamarza a wtedy dźwigiem wyciągamy lód i zwijamy basen. Na wiosnę wkładamy lód z powrotem i czekamy aż rozmarznie. Bajecznie proste i nie trzeba wody wypompowywać! to jest swietny pomysl Jagna Na uzyskanym wsadzie basenowym powinniscie zorganizowac dzieciaczkom lodowisko . W ten sposob mlodziez w kazdym sezonie bedzie zagospodarowana , nie bedzie rozrabiac, a Wy bedziecie miec satysfakcje i duzo radosci Ja bym tez chetnie pojezdzila - z tym ze moge tylko w soboty od 9.00 do 12.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 17.06.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Jagna,bardzo dobrze cię rozumiem, trudno jest być asertywnym w sąsiedztwie po prostu powiedz "dziś się nie kąpiemy bo przyjeżdża rodzina" i nie przejmuj się tym że rodzina nie przyjeżdża - sąsiedzi powinni zrozumieć. Swoją drogą - trochę źle wychowani jeśli nie widzą że ci przeszkadzają. Nie rozumiem jak można udawać że nie ma problemu. Chyba że są przekonani że wszystko jest OK. Trzeba ich wyprowadzić z błędu i tyle. Albo dać reklamówkę z praktikera o basenie za 199 PLN ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 17.06.2006 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Na uzyskanym wsadzie basenowym powinniscie zorganizowac dzieciaczkom lodowisko . W ten sposob mlodziez w kazdym sezonie bedzie zagospodarowana , nie bedzie rozrabiac, a Wy bedziecie miec satysfakcje i duzo radosci Ja bym tez chetnie pojezdzila - z tym ze moge tylko w soboty od 9.00 do 12.00 No....ja nie jestem pewna z tymi łyżwami....Wszystko mi porysujecie i potem jak to będzie latem wyglądało - basen z taką wodą porysowaną... http://manu.dogomania.pl/emot/maruda.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 17.06.2006 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Albo dać reklamówkę z praktikera o basenie za 199 PLN ... O! Nie omieszkam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 17.06.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 super rozumiem sytuację. Z jednej strony chcę, aby koledzy przychodzili do syna /pograja w piłkę na łące, mam ich na oku itp/ z drugiej strony szlag mnie trafia, jak zdepczą jakąś roslinkę trzeba wyznaczyć dyzury: - poniedziałek - pingiel u wojtka - wtorek - noga u jarka - środa - lody u bliźniaczek - czwartek basen u Julka - piatek - ojciec tadka zabiera gromadę na wycieczkę - sobota - roboty ogrodowo-domowe. w niedzielę - do koscioła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 17.06.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 ale najlepsza ta środa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.06.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Na uzyskanym wsadzie basenowym powinniscie zorganizowac dzieciaczkom lodowisko . W ten sposob mlodziez w kazdym sezonie bedzie zagospodarowana , nie bedzie rozrabiac, a Wy bedziecie miec satysfakcje i duzo radosci Ja bym tez chetnie pojezdzila - z tym ze moge tylko w soboty od 9.00 do 12.00 No....ja nie jestem pewna z tymi łyżwami....Wszystko mi porysujecie i potem jak to będzie latem wyglądało - basen z taką wodą porysowaną... http://manu.dogomania.pl/emot/maruda.gif Możesz też zaoszcządzić miejsce na działce - proponuję wsad basenowy przenieść na jakąś drogę gminną (najlepiej nie kolidująca z Twoą dorgą do pracy". W końcu nie ma przepisu na temat przechowywani wkładów basenowych w formie lodu. NIech się gmina pomartwi co z tym lodem zrobić, a dzieci jakiś czas pojeżdżą - z dala od Twojej działki. A co do godzin pływania dla gawiedzi. Proponuję je ustalić na 3.00 - 4.00 rano. Tylko niezwykle zdesperowany młodzian będzie w stanie podnieść się z łóżka o tej porze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 17.06.2006 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 - środa - lody u bliźniaczek w niedzielę - do koscioła Majka, on jeszcze nie ma nawet trzynastu lat! No, ale skoro tak, to w niedzielę mus do kościoła, żeby się mogli wyspowiadać ze środy.... ...proponuję wsad basenowy przenieść na jakąś drogę gminną ... Nefer, kobito, na jakim Ty świecie żyjesz? Przecież zaraz mi mój wsad ukradną!!! Swoją drogą nie wiem czy Redakcja nie powinna przyznać Zochnie jakiejś nagrody za nowe pojęcie "wsad basenowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.06.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Nefer, kobito, na jakim Ty świecie żyjesz? Przecież zaraz mi mój wsad ukradną!!! Musisz tylko wyjąć hak - chyba, że poturlają ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts