Jagna 17.06.2006 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Musisz tylko wyjąć hak - chyba, że poturlają ..... http://manu.dogomania.pl/emot/smiech.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 17.06.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Musisz tylko wyjąć hak - chyba, że poturlają ..... http://manu.dogomania.pl/emot/smiech.gif o rany julek - nie wytrzymam, chyba popuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 18.06.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Kurcze Jagna współczuję Ci.....pamiętam,ze jak ja byłam mała to u mnie przesiadywały cały dzien kolezanki i bawiły się moimi zabawkami bo mialam fajne a jedna to była na tyle chamska,ze powiedziała mojej mamie,ze ona nie przychodzi zeby bawić się ze mną tylko moimi zabawkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.06.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Kurcze Jagna współczuję Ci.....pamiętam,ze jak ja byłam mała to u mnie przesiadywały cały dzien kolezanki i bawiły się moimi zabawkami bo mialam fajne a jedna to była na tyle chamska,ze powiedziała mojej mamie,ze ona nie przychodzi zeby bawić się ze mną tylko moimi zabawkami. Aha26 mogło być gorzej. Podobno najgorsze dzieciństwo jest wtedy, gdy matka musi zawiązywać dziecku kiełbasę pod szyją, żeby chociaż psy okoliczne się z nim bawiły .... bo nikt nie chce ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 18.06.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Podobno najgorsze dzieciństwo jest wtedy, gdy matka musi zawiązywać dziecku kiełbasę pod szyją, żeby chociaż psy okoliczne się z nim bawiły .... bo nikt nie chce ..... hmmm .. niepamiętam żebym kiełbasę nosił więc źle nie było u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.06.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Aaa, to dlatego niektórzy faceci noszą na szyi (na smyczy) kluczyki od BMki - żeby dziewczynki się chciały z nimi bawić Jagna - jak po długim weekendzie? Miałaś spokój czy basen powodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 18.06.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Aaa, to dlatego niektórzy faceci noszą na szyi (na smyczy) kluczyki od BMki - żeby dziewczynki się chciały z nimi bawić kto ma do sprzedania pasek na szyje do noszenia kluczykow do 18to letniego mitsubishi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 18.06.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 ja mam, ale nie wiem czy Cię stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.06.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Panowie - uważajcie - ja zabieram kluczyki a resztę wyrzucam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nipiesniwydra 18.06.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 wpusc piranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 19.06.2006 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Jagna a może pokazałabyś ten przedmiot sasiedzkiego porządania...........( nam forumowiczom) może jest tak wspaniały ,że nie można się mu oprzec..........przystojny, wysportowany z szeroką klatą ...................masz dzieciarnie w kolejkach a może i starzy zawitaja któregoś dnia z ręcznikami i się zdziwisz. a może gdzieś na wsi na słupach wiszą ogłoszenia że otworzyli nowy basen i podano Twój adres i drobnym druczkiem , że pierwszy miesiąc za friko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 19.06.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Panowie - uważajcie - ja zabieram kluczyki a resztę wyrzucam :) dorzuć tysiaka i kluczyki twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 19.06.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 No właśnie: Jagna, zapodaj zdjęcie tego cuda. Może być bez małolatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 20.06.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Jagno poruszyłaś dość istotny problem. Sami też przymierzaliśmy do zakupu basenu na szczęście temat ten przesunie się jeszcze w czasie ale faktycznie uzmysłowiłaś mi ważną rzecz. Że jeśli na początku nie określi się twardych zasad, to niestety potem ma się problem. Dzieci rządzą się jakimiś własnymi niepisanymi zasadami i jeśli się czegoś z nimi nie ustali to postępują tak jak by wszystko im było wolno. Im człowiek chce być lepszy milszy tym bardziej to wykorzystują.Sama wiem bo wyznaję zasadę, że mój dom jest do mieszkania a nie do oglądania. Ale dzieciaki z sąsiedztwa regularnie u nas przesiadują. Nawet jeśli mąż próbuje czasami zasugerować miejsce zabawy właśnie u sąsiadów to po 15 minutach już są u nas. No cóż sama nie jestem za bardzo asertywna no i pewnie nie uczę tego dzieci. Dobrze, że jestem reformowalna i że od pewnego czasu coś z tym próbuję robić. No właśnie ale często w imię dobrej zabawy, faktu, że mam ich na oku nic nie mówię. Ja np. jestem na etapie rozwiązania problemu z długim przesiadywaniem kolegi syna 14 latka (jego wizyta potrafi się przeciągnąć do 24.00) Potrafię wyegzekwować powroty własnego dziecka na czas i tu nie ma problemu, natomiast trochę się czuję dziwnie, żeby wypraszać z domu czyjeś dziecko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 20.06.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Rozmazałam się ze śmiechu, muszę poprawić makijaż. Może zwiń to cudo na parę dni do komórki. Jest susza to wodę se na grządkę wylej. I zobaczysz co dzieciarnia będzie robić w free time. Może zapomną o Tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 20.06.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Rozmazałam się ze śmiechu, muszę poprawić makijaż. Może zwiń to cudo na parę dni do komórki. Jest susza to wodę se na grządkę wylej. I zobaczysz co dzieciarnia będzie robić w free time. Może zapomną o Tobie Raczej napiszą skargę do sołtysa, że Jagna basen zamknęła, a zaraz wakacje, że bez basenu mogą ulec demoralizacji, bo nie mają jak zagospodarować czasu... itp itd, dzieci są teraz bystre A może jakiś miejscowy działacz się odezwie w prasie. Jak to był basen, no ale oczywiście komuś przeszkadzał. I Jagna nawet nie dojdzie do słowa, że to był jej basen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 20.06.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 albo zwina jej to cudo z komorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 20.06.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Tak swoją drogą na miejscu Twoich sąsiadów nie wypuszczałbym dzieci na Twoją głowę tak zupełnie beztrosko. Ale może to ja jestem jakiś dziwny... Chociaż z drugiej strony może mama na zakupach, a tata u bliźniaczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 20.06.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Jeszce mozna SANEPIDEM postraszyć, że nie wydał zgody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 20.06.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Wiecie co temat wydaje się być śmieszny, ale taki nie jest. Sama zanim kupię pogadam z dzieciakami o grzybicy, higienie itp. sprawach. Trudno w domowych warunkach o zapewnienie tego rodzaju komfortu. Może wyolbrzymiam, ale niech dzieciak z sąsiedztwa przywlecze jakie paskudztwo. Tu nie ma mowy o bobasach ale mowa była nawet o 18 latku. Ja na przykład dzięki temu, że przeczytałam ten wątek będę mogła skutecznie obronić się przed atakiem niepowołanych intruzów. A teraz przyszła mi taka myśl, może wykorzystać takie zainteresowanie wodą i zorganizować wyjazd na basen. Może to im da do myślenia. Że ty się obawiasz, o ich zdrowie bo to domowe realia a nie basen spełniający odpowiednie normy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts