Gość 12.03.2003 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 W dodatku "Instalacje w domu" wyczytałem, że:- rury z wodą układa się zawsze tak, żeby ta z ciepłą była nad tą z zimną; dlaczego tak się to robi? czy dotyczy to tylko układania na płaszczyznach pionowych?- poziomych odcinków przewodów kan. nie wolno układać na twardej powierzchni; dlaczego? i jak poprawnie ułożyć taki przewód jeśli musi biec w poprzek łazienki, w wylewce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 12.03.2003 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 On 2003-03-12 07:31, Anonymous wrote: W dodatku "Instalacje w domu" wyczytałem, że: - rury z wodą układa się zawsze tak, żeby ta z ciepłą była nad tą z zimną; dlaczego tak się to robi? Chodzi o to, że z ciepłej wody zawsze troche ciepła ucieka w górę, i dlatego po dłuższym czasie bezruchu wody w rurach ta zimna mogłaby się ogrzać. A nie powinna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.03.2003 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 dziękuję, kgadzina. a co a propos p-tu 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.03.2003 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 - poziomych odcinków przewodów kan. nie wolno układać na twardej powierzchni; dlaczego? i jak poprawnie ułożyć taki przewód jeśli musi biec w poprzek łazienki, w wylewce? nikt nie zna odpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 13.03.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 Kanalizacje uklada sie "w powietrzu" zeby zachowac spadki. Nie mozna jej klasc na betonie - na twardej powierzchni bo nie bedzie spadku. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.03.2003 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 dzięki. myslałem, że ma to jakis zwiazek z rozszerzalnoscia cieplna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts