Jarki 10.08.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Mam dylemat, musze wybrac piec a nie wiem jakiej mocy. Jestem zainteresowany piecem zebca, ale nie wiem jaka dobrac moc, 15 czy 20 kw, oczywiscie ekogroszek z zasobnikiem. Roznica cenowa jest niewielka, na plus 20kw przemawia dodatkow ruszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 11.08.2008 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 15 kW może być za mały. Ja bym brał 20 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 11.08.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 mam pytanko dla tych którzy wylali już posadzki i mieli w garażu taki sam poziom wylewki jak w całym domu, jaki gruby dawaliście w garażu styropian i jaki rodzaj. Czy mogę dać 10cm styropian EPS 100 (stara20ka) i na to posadzka 6cm z włóknami i bez siatki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 11.08.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 U mnie garaż jest nieogrzewany i nie dawałam styropianu wiec ciężko mi powiedzieć czy wylewka 6 cm jest wystarczająco gruba. Napewno będzie bardziej twarda jeśli użyjesz włókien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 12.08.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 mam pytanko dla tych którzy wylali już posadzki i mieli w garażu taki sam poziom wylewki jak w całym domu, jaki gruby dawaliście w garażu styropian i jaki rodzaj. Czy mogę dać 10cm styropian EPS 100 (stara20ka) i na to posadzka 6cm z wiórami bez siatki ? Ja miałem garaż na równo. Pod wylewki dawałem styrodur 10cm, 3 cm styropianu i wylewkę z siatką. Teraz mam mały stopień i garaż mam trochę wyżej. Niezależnie jednak od rodzaju izolacji termicznej upierałbym się żeby dawac mikrozbrojenie.. Koszt żaden, a ryzyko duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 12.08.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Dzięki za odzew, daję włókna w posadzkę na całym domu, zakupiłem też siatkę zbrojeniową tylko na garaż i pod akwarium. Mam kratkę ściekową po środku garażu więc tam posadzka będzie miała 6cm a po bokach i przy bramie będzie mieć 7-8cm. Takie plany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 12.08.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 A jak z progiem pod bramą garażową ? dawaliście jakiś? wiem że można zatopić w posadzce kontownik, tak gdzieś słyszałem, nie podcieka wtedy pod bramę. ale ponoć musi być zatopiony w betonie żywicznym czy coś takiego. Macie taki próg??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 13.08.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 A jak z progiem pod bramą garażową ? dawaliście jakiś? wiem że można zatopić w posadzce kontownik, tak gdzieś słyszałem, nie podcieka wtedy pod bramę. ale ponoć musi być zatopiony w betonie żywicznym czy coś takiego. Macie taki próg??? Ja nie mam zadnego progu. W garażu mam spadek od bramy do odwodnienia, które ciągnie sie wzdłuż osi garażu (na srodku - pomiedzy kołami). A z zewnątrz spadek podjazdu będzie w druga stronę. Od góry terakotę dociska gumowa uszczelka bramy - woda więc nie ma prawa sie dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 20.08.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Co tu taka cisza? już tydzień bez postu Muszę się pochwalić, udało mi się kupić parkiet przemysłowy teak-a za 32zł m2 Teraz leży w salonie u koleżanki, czeka do następnego lata aż posadzki mi wyschną na pieprz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.08.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Co tu taka cisza? już tydzień bez postu Muszę się pochwalić, udało mi się kupić parkiet przemysłowy teak-a za 32zł m2 Teraz leży w salonie u koleżanki, czeka do następnego lata aż posadzki mi wyschną na pieprz. To tylko pogratulować A czy on nadaje się na podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 21.08.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Ponoć tak, mimo to nie daję do łazienki, będzie w salonie, kuchni i korytarzu, tam gdzie podłogówka jednak będą kafle które lepiej przewodzą ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 21.08.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Ponoć tak, mimo to nie daję do łazienki, będzie w salonie, kuchni i korytarzu, tam gdzie podłogówka jednak będą kafle które lepiej przewodzą ciepło. Mnie na samą mysl o parkiecie klepka Merbau staje w gardle. A robimy tylko korytarz i salon. Zaraz mam spotkanie z parkieciarzem, który zbada nam wilgotnośc w pomieszczeniach. Kupujemy olejowany Merbau po ok. 90zł/m2 W pomieszczeniach z podłogówką dajemy terakotę. I tu pytanie - połozylismy dosyc cienka spoinę (1,5), a potem doszły mnie słuchy że w przyszłości fuga może pekać przy zbyt małych odległościach między płytkami.. Wiem że zdania są podzielone. Mój glazurnik twierdzi, że jeszcze mu się nie zdarzyło, żeby fugi pękały. Mimo wszystko mnijesza fuga, to łatwiejsze utrzymanie podłogi w czystości o aspektach wizualnych nie wspominając. Jakie macie zdanie w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 21.08.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 też planuję 1,5mm ale dobrą elastyczną fugę np.MAPEI ponoć poradzi sobie z tym problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gucha82 21.08.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 jedynie Mapei, przy okazji, czy mógłby ktoś podać koszt wykonania tynku zewnętrznego? takiego do malowaniaa także wykonania podbitki, my planujemy jednak z PCV w kolorze brąz lub złoty dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 21.08.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 też jestem ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 22.08.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Prawie wszędzie dawałem Mapei. Całkiem dobry jest też włoski Kerakoll (kleje i fugi). Czasami trafiają sie jednak płytki w kolorach, w których w Mapeiu nie ma szans dobrac fugi, na szczęście jednak to rzadkość. Co do podbitek to polecam Gamrat. Jako jedyni maja ciekawe podbitki drewnopodobne po normalnych cenach. U mnie w składach prawie wszędzie jest tylko Orobel, który moim zdaniem ma po prostu brzydkie kolory. Ich podbitki nie mają faktury drewna i w ogóle go nie przypominają. Jak znajdowałem ładną drewnopodobną podbitkę (o wyglądzie zblizonym do tego z czego robią okna PCV imitujące drewno), to kosztowało to jakieś makabryczne pieniądze. Gamrat jest minimalnie droższy od Orobela, a dużo, dużo ciekawszy. Minusem jest ograniczony wybór kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik_30 27.08.2008 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Proszę o pomoc - ile zamówić cegły pelnej na kominy? nie mogę się doszukać tej informacji w zestawieniu materiałów w projekcie...dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomikiczi 28.08.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Witam. Dzisiaj wprowadzamy się do naszego Barwnego. Rodzinka się nam powiększyła. Przybył jeden chłopak i wszystko jest w porządku. kasik_30 - a nie zastanawiałeś się nad kominem systemowym? Wychodzi dużo taniej, a w sirodku masz ceramike. Narazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 28.08.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Witam. Dzisiaj wprowadzamy się do naszego Barwnego. Rodzinka się nam powiększyła. Przybył jeden chłopak i wszystko jest w porządku. będą foty :?: gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korpi78 29.08.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 podwojne gratulacje tomikiczi, moze nakreciles juz jakis nowy filmik o barwnym z tej szczególnej okazji ,ten ostatni jak dla mnie byl niezly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts