monia77w1 29.08.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Tomiczki, gratulacje i czekamy na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik_30 30.08.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Fundament zalany, tarasik 20m2 wykopany i zalany, od poniedziałku ocieplenie i za kilka dni....wjeżdża poroton Czy mogę już nie śmiało porosić o dopisanie do listy budujących barwniaka? Kasia i Quato, Poznań - Smochowice Dziekuje bardzo i postaram się pilnie wstawić kilka fotek. Pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafałAnia 05.09.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Witajcie. Oto nasze postępy : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2d87719e95655564.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2c469a1ba9110442.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e36d4a5d9e2f4beb.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3fae6131d0273ab4.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/52fac203a95375dc.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fb7fbc1b984c7d7e.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7bd46b40ca5ce23a.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/13d09b94e36fc6d4.html Wszystko idzie zgodnie z planem. Powodzonka dla pozostałych barwniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gucha82 11.09.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witajcie, Mamy pytanie, jak wykończyliście fundamenty z zewnątrz. My mamy styropian i z zewnątrz folię kubełkową. Teraz chcielibyśmy wykonać tynk aż do poziomu gruntu, jak jednak zakończyć folię która wystaje ponad grunt? I drugie pytanko, jak macie rozwiązany wyjazd z garażu: czy daliście płytki także na zewnątrz? czy może wykonywaliście podjazd z betonu?prosimy o podpowiedź Pozdrawiamy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrado 11.09.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 gucha82folie kubełkową wywinąłem do środkatak że na nej potem murowana jest ściana a folia zamkniętam.in. chroni styropiana w garażu będa płytkizrobiłem chudziak potem styropian i wylewkamam wylewkę pod katem w stronę bramy tam jest odpływ kanalizacyjnypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 11.09.2008 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 są listwy do zakończenia folii kubełkowej. można ją wtedy zakończyć na wysokości gruntu i dalej co się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korpi78 12.09.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 ja mam takie wlasnie listwy koszt w psb 9pln/2m chociaz widzialem gorszej jakosci w castoramie za 27pln, folie kubelkowa zakonczylem tymi listwami na wysokosci gruntu, a powyzej dam tynk lub plytki klinkierowe, listwy zabezpieczaja rowniez przed dostaniem sie pod nie tynku,betonu lub innego syfu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 12.09.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 I drugie pytanko, jak macie rozwiązany wyjazd z garażu: czy daliście płytki także na zewnątrz? czy może wykonywaliście podjazd z betonu? prosimy o podpowiedź Chyba juz o tym pisałem, ale się chętnie powtórze - nie polecam dawać płytek na zewnątrz garażu. Płytki powinny dochodzi do uszczelki pod drzwiami. Na zewnątrz układa się kostką - są do tego specjalne kostki bauma dużo niższe niż normalne. Jeśli da się płytki na zewnątrz, to oprócz tego że wygląda to co najmniej dziwnie (ale to oczywiście kwestia gustu) to jest niepraktyczne. Takie płytki za czasem odpadną lub popękają, szczególnie po dużych mrozach. Właściwie to każde płytki w polskich warunkach wcześniej czy później odpadają - pytanie tylko kiedy. Po prostu mamy za duże róznice temperatur między latem a zimą. Więc trzeba się z tym pogodzić, albo przeprowadzić na południe europy;) Sam kładłem taras i ganek z płytki klinkierowej, ale licze się z tym za za kilka lat(może więcej) trzeba będzie poprawiać. Jednak w garażu jest gorzej bo tam działają dużo większe siły i naprężenia, więc wystawianie płytek na mróz jest dużo bardziej ryzykowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gucha82 12.09.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 dzięki za wszystkie odpowiedzi, tejot3 a czy miałbyś jakieś zdjęcie jak masz wykonany wyjazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 12.09.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 dzięki za wszystkie odpowiedzi, tejot3 a czy miałbyś jakieś zdjęcie jak masz wykonany wyjazd? Chętnie, tylko ja mam dopiero położone płytki w garażu, a kostki jeszcze nie ułożyłem Musze się wstrzymywać, bo nie mam jeszcze docelowego prądu i dopóki nie wiem, czy kabel w ziemi jest na pewno dobrze położony, to nie chcę ryzykować... To chyba z tym zdjęcem lepiej się wstrzymac czas jakiś, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszki 16.09.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Pozdrowienia dla wszystkich bubulacych BARWNEGO. Od lipca mamy gaz - to byl podstawowy warunek zamieszkania. Sierpien to wykonczeniowka - kuchnia, dolna lazienka i panele na dole i gorze. Mieszkamy od polowy sierpnia. Potwierdzila sie sluszosc wszystkich przerobek, ktore wprowadzilismy. Jestesmy bardzo zadowoleni i szczesliwi. Domek to jednak inne zycie. Wolnoc Tomku... Nie wychodzimy na forum, bo na razie nie mamy internetu (pisze goscinnie). Po za tym uwazamy , ze sprawy wykonczeniowe sa tak indywidualne, ze nie warto sie przelicytowywac. Kazdy wykancza tak jak chce, za ile chce i w jakim otoczeniu chce mieszkac. To sprawy tak osobiste, ze ocenianie kogokolwiek nie ma sensu. Doradzac sobie mozna na poziomie stanu surowego, czy pewnego poziomu wykonczeniowki, a to gdzie ktos postawi scianke, czy jakie mu sie podobaja okna .... Koszty ? 300 tys kredytu i jeszcze ze 200 z kieszeni. I tak oceniamy w przyblizeniu koszty przy srednim standarcie. Czekaja nas w tym roku jeszcze rynny i polbruk, moze brama, i to wszystko. Reszta stopniowo, malymi krokami. Jakies zdjecia za okolo miesiac. Zobaczycie, jakie czekaja was numery przy rejestracji budynku. To dopiero zabawa z biurokratami. A wyznaczanie do opodatkowania w gminie powierzchni urzytkowej... Horror i groteska w jednym. Bez Pana Biryllo (serdeczne podziekowania) nie dalbym rady. Zyczymy wszystkim budujacym Powodzenia. Najtrudniejsze chwile bedziecie najmilej wspominac. Co nas nie zabije to nas wzmocni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 16.09.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Gratuluję zbyszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 17.09.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Zbyszki, gratulacje ale te Wasze 500 tysiecy z lekka mnie załamuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JARPIS 17.09.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Przyłączam się do gratulacji Zbyszki. My numer z gminy budynku już mamy. Wczoraj złożyłam dokumenty o zakończeniu budowy w starostwie. Czekamy na pozwolenie na użytkowanie. Mają na to dwa tygodnie. Cieszyliśmy się jak dostaliśmy pozwolenie na budowę, ale uczucie zakończenia tego maratonu papierologii sięgnęło zenitu. Ale udało się. Powodzenia i wytrwałości dla wszystkich budujących, bo WARTO!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 17.09.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Zbyszki, gratulacje - nie mogę się doczekać fotek ale te Wasze 500 tysiecy z lekka mnie załamuje Nie tylko Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robys 19.09.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Witam wszystkich Barwniaków Kiedyś ktoś pytał o konstrukcję stalową, która występuje w tej wersji Barwnego, dlatego chciałbym sie pochwalić na jakim etapie jest mój Barwny wariant I http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b7b6a8f343e0fe1b.html Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiorek 19.09.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Witam.My budyjemy Barwnego III,który również ma konstrykcję stalową.Mam pytanie,ile Was w sumie wyniosła ta konstrukcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robys 20.09.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Za całośc niestety 16500zł cena obejmowała już transport i zamontowanie na budynku. Miałem jednak wyceny nawet powyżej 20000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiorek 20.09.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Dzięki za odpowiedź. Wygląda na to,że mojemu facetowi należy się duży buziak! On jak zaczął dowiadywać się o koszty tej konstrukcji to się załamał,firmy faktycznie tyle "wołały",więc zaczął kombinować po znajomości i wyszło nas to około 4tyś. Spora różnica,co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robys 20.09.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Gratulacje, w mojej okolicy niestety nie było takiej możliwości. Nie było szans aby zrobić to na dzień dzisiejszy taniej. Znalazłem jeszcze jednego Barwnego w tym wariancie zbudowanego w mojej okolicy parenaście miesięcy temu. Właścicielka powiedziała mi, że po znajomości kosztowało ją to wtedy około 13000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts