monia77w1 19.02.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Raczej bardzo jasny, ale czysta biel chyba odpada. Może biały z bardzo małą domieszką żółtego. Zaraz wkleję elewację domów, którymi się inspirowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 19.02.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Raczej bardzo jasny, ale czysta biel chyba odpada. Może biały z bardzo małą domieszką żółtego. Zaraz wkleję elewację domów, którymi się inspirowałam.To ja bym raczej dążył w tym kierunku, drewno jest jasne, Więc można by trochę tą jasną elewację podciągnąć pod kolor słupów, lub spróbować je jeszcze jakoś rozjaśnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.02.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 http://images32.fotosik.pl/140/df3e7aeacd3211a4med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 19.02.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Monia, przed obrazkiem - bez kreski, po obrazku z kreską Nawet ładnie wyglądają te elewacje z białymi oknami, nie spodziewałem się Ale ciężko będzie doprowadzić drewno do tak jasnej postaci...może trochę ściemnić tynk............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.02.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 http://images25.fotosik.pl/156/66b8c5724ced09dfmed.jpg http://images30.fotosik.pl/157/589aac6324520af1med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.02.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Monia, przed obrazkiem - bez kreski, po obrazku z kreską Nawet ładnie wyglądają te elewacje z białymi oknami, nie spodziewałem się Ale ciężko będzie doprowadzić drewno do tak jasnej postaci...może trochę ściemnić tynk............. Dzięki za podpowiedz, raz mi się udaje raz nie. Co do drewna to moi sąsiedzi właśnie mają drewniane filary pokryte białą farbą. Nie wiem jaką farbą malowali ale naprawdę drewno jest świetnie pokryte. A ciemniejsza elewacja przy białych rynnach niestety będzie źle wyglądała Jeśli chodzi o wybór kolorystyczny to przerobiłam wszystkie opcje kolorystyczne, 100 raz zmieniłam zdanie i stanęło na białych. Za kilka lat większość domów będzie miała albo złoty dąb albo ciemny orzech. Białych będzie naprawdę niedużo. Poza tym łatwiej jest urządzić wnętrze przy białych oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 20.02.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Monia a słyszałaś o wybielaniu parkietu specjalnym płynem???Ładnie to wygląda i jest bardzo trendy. Na pewno dałoby się zrobić to samo ze słupami i będzie świetnie wyglądało z jasną elewacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 20.02.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Coś znalazłem dla ciebie Monia: http://www.muratordom.pl/wnetrza/zrob-to-sam/wybielanie-drewna,15617_3070.htm http://www.starwax.gejzer.pl/pasta-do-wybielania-drewna-p-62.html Co o tym myślisz??? myślę że to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.02.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Zahir, dzięki za podpowiedz. Słyszeć słyszalam ale calkiem zapomniałam o tym. Jeszcze raz dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 20.02.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Spox. od czego są przyjaciele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.02.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Spox. od czego są przyjaciele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszki 21.02.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Dzień dobry. Gaz mamy obiecany na polowe kwietnia, ale może będzie nawet w marcu. Z wykończeniówką ruszamy od początku marca. Tak więc robimy to co można, czyli na zewnątrz - podmurówka, ogrodzenie, zwozimy ziemię i rozglądam się za polbrukiem. ACC. wyłazy - Jak najbliżej kominów. My mamy wszystkie blisko siebie, Bo kominek na ścianie wewn. w pokoju dziennym, więc wyłaz jest jeden, ze stryszku. Do tego mała ławeczka kominiarska przy kotłowym i kominkowym i wystarczy. Nie ma sensu kupować firmową (fakro itp.) bo strasznie drogie, a można dostać tanio równie porządne. Czyj to pomysł z wyjmowaniem dachówek ?! To jakiś żart ? Dla wykańczających - NIE SPIESZCIE SIE Z REGIPSAMI NA PODDASZU !!!Jak ktoś już dokręcał śruby na murłatach po paru miesiącach od montażu więźby, to wie o co chodzi. Drewno strasznie wysycha i pracuje, skręca się i kurczy. Macie jak w banku popękane łączenia, choćbyście nie wiem jakie taśmy dawali. My robiliśmy regipsy 3-4 miesiące po więźbie i popękało. Doradzamy montaż płyt, ale szpachlowanie po wygrzaniu i wysezonowaniu całego budynku. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 21.02.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Do tego mała ławeczka kominiarska przy kotłowym i kominkowym i wystarczy. Nie ma sensu kupować firmową (fakro itp.) bo strasznie drogie, a można dostać tanio równie porządne. Czyj to pomysł z wyjmowaniem dachówek ?! To jakiś żart ? Nie, to nie żart. Dachówek sie nie wyjmuje (to byłoby dosyć głupie, nie sądzicie?) tylko przesuwa, spytajcie się dekarzy jak chodzą po stromych dachach. Na całej powierzchni nie ma ław kominiarskich... Ja sposób przetestowałem i jest skuteczny. Na dojście do komina muszę odsunąć całe trzy dachówki. Oczywiście, że najlepiej zainwestować w wyłaz blisko komina i dobre ławy. Ja podaje sposób oszczędnościowy na już. Potem zawsze ławy można założyć. Co do niefirmowych ław, to zdaje się że nie są takie "równie dobre". Miałem nieprzyjemność widzieć u sąsiadów taką "tanią nówkę" po wizycie robotników wykańczających komin. Facet klął jak zły szeląg, bo dużo z niej nie zostało.. No chyba że macie namiar na cos rzeczywiście dobrego. Problem właśnie polega na tym, że żeby kupić coś trwałego to trzeba przepłacic za firmówkę. Dlatego póki co zrezygnowałem z inwestycji. Kiedyś się odkuję Dla wykańczających - NIE SPIESZCIE SIE Z REGIPSAMI NA PODDASZU !!! Jak ktoś już dokręcał śruby na murłatach po paru miesiącach od montażu więźby, to wie o co chodzi. Drewno strasznie wysycha i pracuje, skręca się i kurczy. Macie jak w banku popękane łączenia, choćbyście nie wiem jakie taśmy dawali. My robiliśmy regipsy 3-4 miesiące po więźbie i popękało. Doradzamy montaż płyt, ale szpachlowanie po wygrzaniu i wysezonowaniu całego budynku. A to dobra rada.Właśnie mi kończą profile. Mówicie, żeby nie szpachlować? Ale wylewki normalnie robić? Jakie rury dawaliście do wentylacji poddasza? Sly zamontowałem wyłaz z szybą energooszczędną. Doświetla korytarz, więc nie było wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sfoti 21.02.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witam wszystkich, Dziisaj dostalem wycene prac murarskich od fundamentow po scianki dzialowe, schody i chudy beton na dole z rozporwadzeniem kanalizacji ii gorze. Zalezniem jest podniesienie scianki kolankowej o 2 pustaki oraz powiekszenie dolu o podcienie. Calosc sprawdzona ekipa wyliczyla mi na 36 000. Co o tym sadzicie?? BTW. CO doradzacie porotherm PW 24 czy solbet/ytong 500 PW 25? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 21.02.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Monia zajebisty ten Twój domek A najbardziej podoba mi się Wasze okno balkonowe - REWELACJA Pozdróweczki kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 21.02.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 No racja, Monia - okna wypas Co prawda ja nadal pozostaję zwolennikiem drewnopodobnych, ale wielkość balkonowych - miodzio. U mnie po tynkach: http://images34.fotosik.pl/152/4767f0ba9fcf1224m.jpg Górny korytarz widziany z sypialni http://images32.fotosik.pl/152/3c2325b7fd5de13cm.jpg Kuchnia widziana z salonu Wyszło mi ok.490m2 ścian tynków mokrych. Fachowcom zajęło to jakieś 10 dni. Robota ręczna, troszkę trzeba było czekać aż przeschnie. Palimy węglem - temperatura wewnątrz cały czas powyżej zera. Teraz w dwa dni prawie skończyli stelaże. Rozglądam sie za płytami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 22.02.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Kasiu i Tomku, dzieki sliczne, ciesze sie, ze rowniez Wam podoba sie moje okno. Tomku,, ile osob robilo u Ciebie tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaadi 22.02.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 WITAM WSZYSTKICH BARWNIKOW ZACZELAM NIEDAWNO JESTEM NA ETAPIE FUNDAMENTOW TAKŻE WSZYSTKO PRZEDEMNĄ,MAM PYTANIE DO MONI JAKI MASZ WYMIAR OKIENEK I GDZIE KUPIŁAS BO SĄ SLICZNE ,Z GÓRY DZIEKUJE JEŚLI MOŻNA POPROSZĘ O WPISANIE MNIE NA LISTE BUDUJEMY KOŁO BYDGOSZCZY POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 22.02.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Tomku, ile osob robilo u Ciebie tynki? A to różnie. To moja "stara" ekipa górali od stanu surowego. Jest ich tylu, że pracują na trzech budowach, więc były dni że pracowało 2, ale były i takie że było ich z ośmiu. Średnio więc pewnie ze 4 Wyszły bardzo fajne, gładziutkie. Była mała wojenka tynkarzy z elektrykiem, ale to podobno standard i niemalże zwyczaj. Odwieczny problem brzmi: kto ma obsadzać puszki... Kupe śmiechu z nimi, bo się naburmuszali jak dzieci. Chociaz górale wyrywni, więc musiałem załagodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 22.02.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 WITAM WSZYSTKICH BARWNIKOW ZACZELAM NIEDAWNO JESTEM NA ETAPIE FUNDAMENTOW TAKŻE WSZYSTKO PRZEDEMNĄ,MAM PYTANIE DO MONI JAKI MASZ WYMIAR OKIENEK I GDZIE KUPIŁAS BO SĄ SLICZNE ,Z GÓRY DZIEKUJE JEŚLI MOŻNA POPROSZĘ O WPISANIE MNIE NA LISTE BUDUJEMY KOŁO BYDGOSZCZY POZDRAWIAM agaadi, dzięki śliczne. Okna kupowałam od Jezierskiego profil Elita CT70 1800x1450 salon i pokój 1340x1760 kuchnia 2820x2340 560x1120 wszystkie fixy są w ramie i skrzydle. pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts