Slygado 24.02.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Lista całkiem spora, szkoda tylko, że tak mało osó się udziela.dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 24.02.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Lista całkiem spora, szkoda tylko, że tak mało osó się udziela.dokładnie Że już nie wspomnę o Tych co się wprowadzili a zdjęć nie wkleili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 25.02.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Obiecanki cacanki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynatom 25.02.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 witam wszystkich po długiej przerwie. Wreszcie mam w ręku pozwolenie na budowę, chumus ściągnięty i właśnie czekam na geodetę, który ma wytyczyć budynek. Już się nie mogę doczekać, aż ruszy budowa. To miłe uczucie, że wreszcie coś się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomikiczi 25.02.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 a wiesz jakie ja miałem miłe uczucie jak dostałem pozwolenie na budowe, a w tym czasie kładli płyty stropowe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravo77 26.02.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Mam dwa pytanka do tych, którzy już położyli elektrykę wewnątrz: 1. Jaki był całkowity koszt instalacji elektrycznej robota + materiały?2. Jakie punkty dodatkowe dokładaliście? (oświetlenie w okapie, taras, brama, nowinki techniczne - szukam pomysłów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomikiczi 26.02.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Ja od dwóch dni kłade elektryke sam. Narazie zrobiłem góre i wyszło mi 130 m przewodu 2,5 mm i około 100 m przewodu 1,5 mm. Punkty robie sobie sam gdzie mi jest wygodnie. To jest banalnie proste rozprowadzić kable, natomiast podłączyć przyjdzie koleś z papierami. A poniżej pare aktualnych fotek; http://images24.fotosik.pl/166/64bcb33be550d8bcm.jpg http://images29.fotosik.pl/165/56251e0e40845c7am.jpg http://images29.fotosik.pl/165/46b29cc442c9a565m.jpg http://images29.fotosik.pl/165/3c7025aa8636703cm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 26.02.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 ..... A z jakiejś lektury korzystałeś przed rozpoczęciem prac :?: Możesz coś polecić, czy tak z informacji na forum korzystałeś :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravo77 26.02.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Tomikiczi, a ocieplasz jakoś ten wyłaz na nieocieplony stryszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomikiczi 26.02.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 A więc korzystam z wiedzy własnej nabytej w szkołach, jak w kablach są kabelki kolorowe to wiadomo, że trzeba je łączyć kolorami i to wszystko. Troche jest pracy, bo ja mam ściany z rigipsu i w profilach musze je przeciągać, ale efekt jest super. Natomiast co do ocieplenia to jak już wcześniej pisałem i umieszczałem fotki to mam jentki obniżone. Między jętki będe dawał po 20 cm wełny mineralnej a przed tym kładł folie. Z góry zabije deskami żeby mieć podłoge na strychu i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravo77 27.02.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Tak, tak. Ale ja konkretnie pytałem o sam wyłaz strychowy i jego ocieplenie. Wiem że to zaledwie 0,7 m2 ale ciepło będzie sobie uciekać. A ocieplenie tych dzwiczek wyłazowych wg mnie będzie trudne, myślałem może że masz jakiś patent na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaasieek 27.02.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witam bardzo sedecznie i dołączam do sympatyków tego ładnego i zgrabnego domku Teraz pozostaje mi lektura wczesniejszych stron i podjęcie decyzji, która niestety nie jest łatwa... Pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gucha82 27.02.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witamy wszystkich po przerwie (niestety dość długiej). Stan na dziś (po 9 miesiącach budowy ): wszystko przygotowane pod kładzenie płytek i podłóg, piecyk grzeje i suszy ostro cały domek (polecamy piece na eko-groszek ) zalewamy tarasy i przy tej okazji chcemy podpytać jakie macie pomysły na wykonanie podjazdu? Możemy wrzucić jakieś zdjęcia tylko napiszcie jakie... Pozdrawiamy, Aga i Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 27.02.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Mnie teraz interesuje kwestia płytki klinkierowej. nie mogę dobrać płytki klinkierowej na kominy i na ściany w podcieniach. Za 1,5 miesiąca będą kłaść dachówkę i mają tez położyć płytki klinkierowe na kominie. Dachówka brązowa Roben'a, a pozostałe kolory tak jak w barnym w wersji podstawowej. Może już ktoś wybrał klinkier? Proszę o podpowiedzi.Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.02.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witamy wszystkich po przerwie (niestety dość długiej). Stan na dziś (po 9 miesiącach budowy ): wszystko przygotowane pod kładzenie płytek i podłóg, piecyk grzeje i suszy ostro cały domek (polecamy piece na eko-groszek ) zalewamy tarasy i przy tej okazji chcemy podpytać jakie macie pomysły na wykonanie podjazdu? Możemy wrzucić jakieś zdjęcia tylko napiszcie jakie... Pozdrawiamy, Aga i Maciek jaki wybraliście piec? Mnie niedługo czeka podjęcie decyzji ale jakos nie mogę się zebrać. Zdjęcia mile widziane. Mnie w szczególności interesuje kuchnia, salon i górna łazienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 27.02.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Ja wybrałem gazowy vitopend100 viessman'a z zamkniętą komora spalania + kominek z płaszczem wodnym 12KW CTM'a.Umowa na zrobienie całości instalacji podpisana. Pozdrawiam,Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.02.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Ja wybrałem gazowy vitopend100 viessman'a z zamkniętą komora spalania + kominek z płaszczem wodnym 12KW CTM'a. Umowa na zrobienie całości instalacji podpisana. Pozdrawiam, Sly ja niestety nie mam gazu ziemnego a gazownia mam nas głęboko w poważaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 27.02.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 A jakie paliwo planujecie. Jesli drewno to moge polecić czeskiego Atmosa - mój brat ma go od kilku lat i bardzo sobie chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.02.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 na 99% eko groszek ale piec chcę z wymiennymi rusztami. To tak na wszelki wypadek jakby ceny ekogroszku zaczęły szaleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gucha82 27.02.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 A więc piec polecił nam instalator CO i wod-kan. Piec mamy z firmy Galmet 25 KW. Narazie jesteśmy zadowoleni, chociaż jeszcze nie wszedł w normalny cykl - grzejemy na maxa (150 kg groszku na tydzień ) Fajne sterowanie: temeratura w pomieszczeniu, pogodówka, programowanie tygodniowe i dzienne. Ruszta można dokupić i grzać tradycyjnie (po wyjęciu ogranicznika płomieni) Koszt: 6 000 A co do zdjęć.... konkretne ujęcia czy ogół? Mamy kilka modyfikacji np. mniejsze przejście pomiędzy kuchnią a salonem oraz półotwarte schody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts