ravo77 29.02.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 gucha82 Brawo! Świetnie się prezentują wnętrza. Czy to są tynki cementowo-wapienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 01.03.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 witam wszystkich po długiej przerwie. Wreszcie mam w ręku pozwolenie na budowę, chumus ściągnięty i właśnie czekam na geodetę, który ma wytyczyć budynek. Już się nie mogę doczekać, aż ruszy budowa. To miłe uczucie, że wreszcie coś się dzieje. Walczą z papirologią i pozwoleniem na budowę na BARWNEGO Jarki - woj. łódzkie (Wieluń) rogaliki2 - w okolicy Starogardu Gd. Rozpoczęli budowę : ag-nieszka123 -Mazury Raffyxxx -Lubin zbyszki -Zachodniopomorskie loko777 -Konin tslonce -Łódzkie Misia i Krzysiek -okolice Wrocławia Lahore -Warszawa Michałowice andrzejek.ch -warm.-mazur. Jureklo -Warszawa monia77w1 -Sulejówek-Cisie Tejot3 (Tomek i Patka) -Warszawa Thomass28 -Toruń (Mała Nieszawka) emanuel -Warszawa gucha82 - Toruń - okolice landudno - Łódż - okolice ravo77 (Aga & Ravo) - Łódz - okolice Yelcyn - Kędzierzyn-Kożle sly123 - Chwaszczyno k/Gdyni konrado - ok.Warszawy klaudi092 (Klaudi i Szprotka) - arturw13 (Gosia i Artur)- Jelcz-Laskowice koło Wrocławia agacia - dolnośląskie Modła-Głogów JutaPaz - Starogard Gdański/okolice JARPIS - Zachodniopomorskie KOdi - Rokietnica k/Poznania lukas3339 - Ostrów Wlkp. Basia i Andrzej - ok.Cieszyna Hawkinsy - Ciechanów Chodaki - Szczecin HISZPAN7711 - tomikiczi - Grudziądz zahir1000 - Opole tom68 - Jastrzębie Zdrój Basia i Gienio - woj.lubelskie kozik1 - Gdańsk agaadi - okolice Bydgoszczy Sfoti i Kaska - budujacy w Lublinie justynatom - okolice Wrocławia Mieszkają w BARWNYM: 1- agacia - dolnośląskie Modła-Głogów !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
festiva 01.03.2008 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Walczą z papirologią i pozwoleniem na budowę na BARWNEGO Jarki - woj. łódzkie (Wieluń) rogaliki2 - w okolicy Starogardu Gd. To dzień objawień chyba Ale to bardzo dobrze. Mam nadzieję, że znajdzie się więcej odważnych w najbliższym czasie, a także fajnie by było, aby każdy nowy napisał o swoich pomysłach Pozdrawiam. Sylwetriani Witam, jestesmy na etapie adaptacji projektu - C132a, planujemy rozpoczęcie budowy w połowie maja. Lokalizacja WARMIA - chętnie wymienimy się uwagami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 02.03.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Walczą z papirologią i pozwoleniem na budowę na BARWNEGO Jarki - woj. łódzkie (Wieluń) rogaliki2 - w okolicy Starogardu Gd. festiva - Warmia Rozpoczęli budowę : ag-nieszka123 -Mazury Raffyxxx -Lubin zbyszki -Zachodniopomorskie loko777 -Konin tslonce -Łódzkie Misia i Krzysiek -okolice Wrocławia Lahore -Warszawa Michałowice andrzejek.ch -warm.-mazur. Jureklo -Warszawa monia77w1 -Sulejówek-Cisie Tejot3 (Tomek i Patka) -Warszawa Thomass28 -Toruń (Mała Nieszawka) emanuel -Warszawa gucha82 - Toruń - okolice landudno - Łódż - okolice ravo77 (Aga & Ravo) - Łódz - okolice Yelcyn - Kędzierzyn-Kożle sly123 - Chwaszczyno k/Gdyni konrado - ok.Warszawy klaudi092 (Klaudi i Szprotka) - arturw13 (Gosia i Artur)- Jelcz-Laskowice koło Wrocławia agacia - dolnośląskie Modła-Głogów JutaPaz - Starogard Gdański/okolice JARPIS - Zachodniopomorskie KOdi - Rokietnica k/Poznania lukas3339 - Ostrów Wlkp. Basia i Andrzej - ok.Cieszyna Hawkinsy - Ciechanów Chodaki - Szczecin HISZPAN7711 - tomikiczi - Grudziądz zahir1000 - Opole tom68 - Jastrzębie Zdrój Basia i Gienio - woj.lubelskie kozik1 - Gdańsk agaadi - okolice Bydgoszczy Sfoti i Kaska - budujacy w Lublinie justynatom - okolice Wrocławia Mieszkają w BARWNYM: 1- agacia - dolnośląskie Modła-Głogów !!!!! ****************************** Coś mi się wydaje , że w tym roku sezon budowlany obrodzi w dużą ilość Barwnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 02.03.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Coś mi się wydaje , że w tym roku sezon budowlany obrodzi w dużą ilość Barwnych To będzie zdecydowanie Barwny Rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 02.03.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witaj festiva w barwnym świecie, miłego udzielania się w Grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sfoti 02.03.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam, Powolutku przymierzamy sie do zakupu materiałow oraz kalkulacji kosztow na rok 2008 stad moje pytanie..? Czy moglby ktos sie podzielic ze mna kosztorysem/kalkulacja, chetnie potem podziele sie zakualiuzowanymi cenami dla Lublina? Z gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gucha82 02.03.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 gucha82 Brawo! Świetnie się prezentują wnętrza. Czy to są tynki cementowo-wapienne? Tak, kładzione ręcznie, filcowane, koszt ok 35 zł/m2 ale na to już nie daje się gładzi Po pomalowaniu mają delikatną strukturkę, są szorstkie ale nam się to bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gucha82 02.03.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Jeżeli chodzi o koszty to ciężka sprawa. Bardzo dużo zależy od materiałów wykończeniowych oraz standardu. My wyszliśmy z założenia że domu nie buduje się za często , nie oszczędzaliśmy na oknach, drzwiach, instalacjach, kominach, piecu, itp. itd. Koszt orientacyjny (tzw. stan deweloperski): 330 000 zł ale na pewno można taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 02.03.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 grucha82, dzięki śliczne za porady odnośnie pieca i zdjęcia. Domek prezentuje się ślicznie. Nam trochę do Was daleko Cały czas czekamy na tynkarzy a właściwie na porządną wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gucha82 02.03.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 grucha82, dzięki śliczne za porady odnośnie pieca i zdjęcia. Domek prezentuje się ślicznie. Nam trochę do Was daleko Cały czas czekamy na tynkarzy a właściwie na porządną wiosnę. nie ma za co , piec jest naprawdę super, jedyne co jest uciążliwe to dosypywanie paliwa, mały worek można samemu ale duży to juz we dwie osoby... a tutaj zdjęcia dla zainteresowanych ścianką kolankową: http://img118.imageshack.us/img118/6618/20070920173815dscn0933hv2.th.jpg http://img266.imageshack.us/img266/7140/20070929130811dscn0994up8.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.03.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam Wszystkich Do dłuższej nieobeności i ja daję znaki życia. Ale ostatnie miesiące to tylko praca, budowa .... budowa, praca i tak 7 dni w tygodniu . Ale wyniki widać. U mnie właśnie ekipa kończy tynki wewnętrzne z płyt KG i na budowę lada chwila wchodzą kafelkarze. http://images34.fotosik.pl/164/9ef9c131713c2901m.jpg http://images34.fotosik.pl/164/b8ca864366a4107em.jpg Zamówiłem właśnie drzwi wewnętrzne. W najbliższym czasie schody (drewniane). Na budowę wjechała też kostka brukowa - ten element drożeje obecnie z powodu wzrostu cen cementu (przynajmniej na Kujawach). Jak na drożdżach rośnie też ogrodzenie od frontu (pozostałe 3 strony już zrobione). W tym tygodniu podpisuję jeszcze aneks do kredytu na małe zwiększenie kasy. Niestety wykończeniówka to studnia bez dna.... Z ostatniej chwili ..... Kujawy właśnie minął orkan EMMA i nad budową właśnie zaświeciła tęcza.... http://images29.fotosik.pl/169/feb9c98dbc7e5d6em.jpg Pozdro dla Wszystkich Thomass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 02.03.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 thomass28 jakie koszta przewidujecie na zakończenie budowy :?: Cały dół macie w karton gipsach :?: Opłacało się bardziej :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.03.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Thomass 28 napisał: jakie koszta przewidujecie na zakończenie budowy :?: Cały dół macie w karton gipsach :?: Opłacało się bardziej :?: Na razie wydałem niecałe 300 tys. - w tym piec, kostka brukowa, część kafelek. Do wydania została robocizna za tynki, ułożenie kostki, elektrykę. Liczę że z zabudową kuchni, schodami, ułożeniem kafelek, pomalowaniem i ogrodzeniami zmieszczę się około 400-430 tys. Ale przy wykończeniówce to może być różnie jak coś wpadnie w oko - chociaż staram się nie szaleć (kompromis pomiedzy jakością i ceną). Odnośnie tynków na dole to zostało mi dużo łat z dachu, drugą kwestią jest to, iż mam 24 cm suproexu i 15 cm styropianu więc warto aby ściany zewnętrzne mogły nieco oddychać. Pomiędzy płytą KG i suporeksem jest 3-4 cm szczeliny powietrznej więc jest to dodatkowa izolacja powietrzna i ściany mogą trochę oddychać - co nie ma miejsca przy tynkach gipsowych. Odnośnie kosztów to były minimlanie wyższe - ale za to miałem niższe koszty elektryki ponieważ obyło się bez kucia bruzd pod kable. Per saldo wyszło porównywalnie. Pozdr Thomass28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 02.03.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 400-430 tys. też tyle mi wychodziło przy założeniu, że materiały są ze średniej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gucha82 03.03.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Thomass 28 napisał: Odnośnie tynków na dole to zostało mi dużo łat z dachu, drugą kwestią jest to, iż mam 24 cm suproexu i 15 cm styropianu więc warto aby ściany zewnętrzne mogły nieco oddychać. Pomiędzy płytą KG i suporeksem jest 3-4 cm szczeliny powietrznej więc jest to dodatkowa izolacja powietrzna i ściany mogą trochę oddychać - co nie ma miejsca przy tynkach gipsowych. Odnośnie kosztów to były minimlanie wyższe - ale za to miałem niższe koszty elektryki ponieważ obyło się bez kucia bruzd pod kable. Per saldo wyszło porównywalnie. Pozdr Thomass28 U nas przed tynkami kładli instalacje i nie trzeba kuć bruzd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatarzez 03.03.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Thomass śliczne to zdjęcie z tęczą! Czy możesz mi napisać , bo jak dotąd nikt mi nie odpowiedział- ile zużyliście suporeksu na ściany zewnętrzne i wewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tslonce 05.03.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam, pytanko do Grucha 82, interesuje mnie jak umieściliście punkty oświetleniowe w nida gips na poddaszu (szczególnie w łazience) , pod kątem przedostawania się pary wodnej pod płytę kartonowo gipsową.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tslonce 05.03.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Ja budowałem z solbetu . Ściany zewnętrzne napewno około 950 szt.Ściany działowe o ile pamietam około 400 szt.Budowa zgodna z projektem bez pdnoszenia ścianki kolankowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatarzez 05.03.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Tslonce, bardzo dziękuję za informację! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts