tomikiczi 03.06.2008 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam. Jeżeli ktoś rozważa zakup bramy garażowej to polecam segmentową z Allegro. Na miejscu w firmie produkującej i montującej bramy wycenili mi taką brame z montażem za 3900. Natomiast na allegro zapłaciłem z transportem 2000 i sam zamontowałem. Nie jest to żadna filozofia - zobaczcie sami: http://pl.youtube.com/watch?v=MWVD3uhIWBA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bakłarzan 03.06.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 fajowy domek loko, ciagle mysle na projektem C132, budowac??? czy ktos ma jakas wiedze na temat wersji energoszczednej ec132, czy warto inwestowac w rekuperator??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.06.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 U mnie będzie rekuperator ale nie ze wzgledu na oszczędności lecz komfort wentylacji. Szczerze powiedziawszy to nawet nie liczyłam ile mozna zaoszczędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 04.06.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 U mnie będzie rekuperator ale nie ze wzgledu na oszczędności lecz komfort wentylacji. Szczerze powiedziawszy to nawet nie liczyłam ile mozna zaoszczędzić. W prospektach twierdzą że do 60%, ale prawda oscyluje w okolicach 40% strat ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafałAnia 04.06.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Pierwszy krok zrobiony - fundamenty wylane czy jest może ktos na podobnym etapie? Tak, my jesteśmy na tym samym etapie. We wtorek wchodzi ekipa i działamy dalej. Życzymy powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatarzez 04.06.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 U na s też fundamenty wylane, pod koniec czerwca ruszamy z murami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 04.06.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 To jak się wszyscy chwalą to i ja. Mamy już wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogaliki2 05.06.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 My też jesteśmy na etapie fundamentowym, zatem proszę przepisać nas na liście Rafał, Ania, Renatarzez jak wygląda Wasz kalendarz budowalny, tzn. kiedy zamierzacie mieć stan surowy otwarty i czy zostawiacie budynek w takim stanie na zimę, czy ciągniecie budowę non stop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 05.06.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Mam już "Karton-Gipsy" !!! W sobotę zakładają mi gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 05.06.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Mam już "Karton-Gipsy" !!! W sobotę zakładają mi gaz. A zdjęcia gdzie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 05.06.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 OTO LISTA: Walczą z papirologią i pozwoleniem na budowę na BARWNEGO festiva - WarmiaSebastian19774 - Śląsk Rozpoczęli budowę :ag-nieszka123 -MazuryRaffyxxx -Lubinzbyszki -Zachodniopomorskieloko777 -Konintslonce -ŁódzkieMisia i Krzysiek -okolice Wrocławiaandrzejek.ch -warm.-mazur.Jureklo -Warszawamonia77w1 -Sulejówek-CisieTejot3 (Tomek i Patka) -WarszawaThomass28 -Toruń (Mała Nieszawka)emanuel -Warszawagucha82 - Toruń - okolicelandudno - Łódż - okoliceravo77 (Aga & Ravo) - Łódz - okoliceYelcyn - Kędzierzyn-Kożlesly123 - Chwaszczyno k/Gdynikonrado - ok.Warszawyklaudi092 (Klaudi i Szprotka)JutaPaz - Starogard Gdański/okoliceKOdi - Rokietnica k/Poznanialukas3339 - Ostrów Wlkp.Basia i Andrzej - ok.CieszynaHawkinsy - CiechanówChodaki - SzczecinHISZPAN7711 -tomikiczi - Grudziądzzahir1000 - Opoletom68 - Jastrzębie ZdrójBasia i Gienio - woj.lubelskiekozik1 - Gdańskagaadi - okolice BydgoszczySfoti i Kaska - budujacy w Lubliniejustynatom - okolice WrocławiaRafał/Ania - Czarnocin pod ŁódziąB&J - okolice Łodzi i AleksandrowaJarki - woj. łódzkie (Wieluń)hefalumpy-Pszczynadomik- Ostrołękarenatarzez- podkarpackierogaliki2 - w okolicy Starogardu Gd. Mieszkają w BARWNYM:1- agacia - dolnośląskie Modła-Głogów !!!!!2- arturw13 (Gosia i Artur)- Jelcz-Laskowice koło Wrocławia3- Lahore -Warszawa Michałowice4-JARPIS - Zachodniopomorskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafałAnia 06.06.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 My też jesteśmy na etapie fundamentowym, zatem proszę przepisać nas na liście Rafał, Ania, Renatarzez jak wygląda Wasz kalendarz budowalny, tzn. kiedy zamierzacie mieć stan surowy otwarty i czy zostawiacie budynek w takim stanie na zimę, czy ciągniecie budowę non stop? Koniec sierpnia planujemy miec już dach, wstawiamy okna dachowe, natomiast na dole deskujemy i czekamy do marca. Mimo, że materiały są całkiem dobrej jakości zamierzamy poczekac żeby budynek trochę odstał. - fundamenty - 2 tyg musi odstac - bloczki + hudziak - 1 tydz. (aktualnie) - ok 20 czerwca - wynoszą budynek w górę - 10 lipiec - strop - 20 lipiec wieniec - koniec lipca - więźba i kominy - sierpień - dach. A jak to wygląda u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomikiczi 06.06.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Tak to raczej nie będzie kolorowo, są jeszcze przypadki losowe tj. choroby, wypadki itd. Poza tym jak to było u nas popieprzyli płyty stropowe, zrobili inne i zaś przesunięcie terminu. Brać pod uwagę należy także pogodę, a lipiec zapowiadają ulewny. Nie kracze, lecz z doświadczenia wie, że jak jest budowa to terminy lecą na łeb i szyję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravo77 06.06.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Tak, dokładnie. Ja planowałem identyczny harmonogram jak u Ciebie na 2007, a ledwie zdążyłem z dachówką przed zimą (dekarze robili obróbki jak już spadł śnieg). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bakłarzan 06.06.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 no tak rekuperator to przede wszystkim urzadzenie do wentylacji, dopiero pozniej do odzyskiwnia strat ciepla ....yyy.. albo odwrotnie . Narazie nie mam zdolnosci kredytowej wiec moge jeszcze troszke poczekac i pomyslec nad kupnem projektu. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafałAnia 07.06.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Czyli jesteśmy optymistami..... Mamy nadzieje jednak, że obejdzie się bez większych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 07.06.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 To jak się wszyscy chwalą to i ja. Mamy już wylewki Hej Moniczka Super, że masz już wylewki... Lecimy z koksem równiutko Buźka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 07.06.2008 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 To jak się wszyscy chwalą to i ja. Mamy już wylewki Hej Moniczka Super, że masz już wylewki... Lecimy z koksem równiutko Buźka kasia Właśnie byłam u Ciebie i widziałam. Wyleweczki miodzio Z niecierpliwością czekam na wykończeniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 08.06.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 A ja u Kasi dawno nie byłem, ale zaraz Cię odwiedzę Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarki 08.06.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Nasza mała galeria http://picasaweb.google.pl/xbinek/Dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts