tejot3 Tomek i Patka 18.06.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Moze ktos powiedziec ile Wam wyszlo m2 tynku na calym domu? Chodzi o tynki wewnetrzne. Tynki wew. (bez ścianek kolankowych na poddaszu) wyszły u mnie ok. 495m2. do tego karton Gipsy przy moich zmianach zajęły ok. 150m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 18.06.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Moze ktos powiedziec ile Wam wyszlo m2 tynku na calym domu? Chodzi o tynki wewnetrzne. Tynki wew. (bez ścianek kolankowych na poddaszu) wyszły u mnie ok. 495m2. do tego płyty GK zajęły ok. 150m2. (trzeba uwzględnić poprawkę róznych drobnych zmian w projekcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas3339 19.06.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 tejot3,Dzieki za opd, u mnie fachowiec wyliczyl ok. 500-520m ale bez gornej i dolnej lazienki i bez czesci scian kolankowych. Wiec chyba ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.06.2008 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Ja ze swoim tynkarzem liczyłam się na oko. Płaciłam za 600 m ale nie tynkowany był tylko sufit i jedna ściana w garazu. Ściana kolankowa podniesiona jest o 2 pustaki więc doszło trochę metrów. A wczoraj zamontowano nam POŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 20.06.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Ja ze swoim tynkarzem liczyłam się na oko. Płaciłam za 600 m ale nie tynkowany był tylko sufit i jedna ściana w garazu. Ściana kolankowa podniesiona jest o 2 pustaki więc doszło trochę metrów. A wczoraj zamontowano nam POŚ POŚ ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coolakilla 20.06.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Witam, Od pewnego czasu śledzę forum, chociaż udzielam się pierwszy raz . Wiem, że dużo już było na ten temat, ale w sumie się już w tym wszystkim pogubiłem, dlatego też proszę Was o info, czy loko777 podnosił ściankę kolankową (a jeśli tak to o ile)? Ostatnie fotki domu loko777 są naprawdę super!! Z góry dzięki Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.06.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Ja ze swoim tynkarzem liczyłam się na oko. Płaciłam za 600 m ale nie tynkowany był tylko sufit i jedna ściana w garazu. Ściana kolankowa podniesiona jest o 2 pustaki więc doszło trochę metrów. A wczoraj zamontowano nam POŚ POŚ ?! Przydomowa Oczyszczalnia Ścieków Przy naszym zużyciu wody i braku kanalizacji przez najbliższe 5 lat to dla nas zbawienie a właściwie dla naszego portfela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik1 22.06.2008 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Barwniacy, mozecie poradzic jak rozplanowac wanne na górze, aby był do niej w miare wygodny dostęp? Ile trzeba odsunąć od ścianki kolankowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 23.06.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Ja ze swoim tynkarzem liczyłam się na oko. Płaciłam za 600 m ale nie tynkowany był tylko sufit i jedna ściana w garazu. Ściana kolankowa podniesiona jest o 2 pustaki więc doszło trochę metrów. A wczoraj zamontowano nam POŚ POŚ ?! Przydomowa Oczyszczalnia Ścieków Przy naszym zużyciu wody i braku kanalizacji przez najbliższe 5 lat to dla nas zbawienie a właściwie dla naszego portfela Eeee, to gratuluję i szczerze zazdroszczę A biorąc pod uwage jak wielką wannę sobie wypatrzylismy to zazdroszczę podwójnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 23.06.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Przydomowa Oczyszczalnia Ścieków Przy naszym zużyciu wody i braku kanalizacji przez najbliższe 5 lat to dla nas zbawienie a właściwie dla naszego portfela Monia ile was POŚ kosztowała? też myślę o zamontowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 23.06.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Przydomowa Oczyszczalnia Ścieków Przy naszym zużyciu wody i braku kanalizacji przez najbliższe 5 lat to dla nas zbawienie a właściwie dla naszego portfela Monia ile was POŚ kosztowała? też myślę o zamontowaniu 6300 pln + w cenie dostaliśmy w cenie koparkę na 4 godzinki do rozgarniecia humusu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JARPIS 24.06.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 My POŚ kupiliśmy za 3400 zł, koparka 300 zł, kamień drobny 900 złł wykorzystany również do drenażu wokół budynku.Na samą oczyszczalnie wyszłoby ok 400 zł. Robocizna mąż + teść trzy dni z instrukcją w ręku. Fachowcy za sam montaz zażyczyli sobie 5200 zł. Takie czasy dyplom do szuflady i na budowę!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 24.06.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 5200 za sam montaż chyba zmienię zawód U nas 6300 z montażem ale z 22% Vatem i fakura w całosci na materiały więc trochę pieniędzy odzyskamy w US. Dodatkowo chcemy się ubiegać w Starostwie o zwrot częsci poniesionych nakładów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarki 29.06.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Witam Mam pytanie. Jakie kotły na ekogroszek macie w tej naszej malej kotłowni, co Wam udalo sie tam wcisnac o i jakiej mocy ? poilnie prosze o rade bo wkrotce musze podjac decyzje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 30.06.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Witam wszystkich milosnikow barwnego, zamierzamy z mezem zakupic ten projekt. Jestesmy prawie zdecydowani. Jednak zmienilibysmy troszke dol - zalaczam zmiany. Co o nich myslicie? Pozdrawiamyhttp://img156.imageshack.us/img156/9871/projektjn3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 30.06.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Witam wszystkich milosnikow barwnego, zamierzamy z mezem zakupic ten projekt. Jestesmy prawie zdecydowani. Jednak zmienilibysmy troszke dol - zalaczam zmiany. Co o nich myslicie? Pozdrawiamy http://img156.imageshack.us/img156/9871/projektjn3.jpg Na obrazku wszystko wygląda bardzo fajnie, ale niestety w praktyce większość tych zmian nie wyjdzie.. Likwidując łazienkę wycieliście kawałek ściany nosnej (poza tym chyba szkoda miejsca na taką wnękę), przenosząc schody przeprojektowaliście baardzo mocno strop. Łazienka w miejscu spiżarki moim zdnaiem nie ma racji bytu. Po pierwsze wiąże się to z przeprojektowaniem całej hydrauliki i kanalizacji, a to wcale nie jest takie łatwe. Miejsca na umywalkę, kibelek i prysznic to tam nie ma na pewno, chyba żeby sporo zmniejszyć i tak już małą kuchnię. Do tego dochodzi kwestia dodatkowego komina, który jak to komin kosztuje... Proponuję albo zmienić projekt albo udać sie do architekta, który pomoże wam ocenić co opłaca się zmieniać, a czego lepiej nie ruszać. Zmian w projekcie niestety nie da się przeprowadzać tak dowolnie, jakbyśmy sobie tego chcieli. Bez problemu to można jedynie przesuwać ścianki działowe. Żeby ruszyć nośną trzeba się już zastanowić bo nie zawsze się da. Przesuwanie pomieszczeń kluczowych dla domu, takich jak kuchnia, łazienka czy pom. gosp. wymaga już z reguły nakładu środków, bo jest całkowitą rewolucją w koncepcji architektonicznej danego projektu. Oczywiście jest jeden wyjątek od tych zasad - nieograniczona ilośc gotówki Jak się dobrze zapłaci, to da się dziś zrobić każdą zmianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 30.06.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz Szkoda ze moj plan sie nie sprawdzi hihii. Najbardziej zalezy nam na usunieciu sciany oddzielajacej schody od salonu aby optycznie powiekszyc salon. Schody wg projektu zaczynaja sie z lewej strony przy tej scianie. Tu http://images32.fotosik.pl/281/dfdcb556d8be9660.jpg znalazlam ze zaczynaja sie z prawej, jak to by wygladalo gdyby zrobic je od prawej, zlikwidowac sciane i je calkwicie odslonic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 30.06.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz Szkoda ze moj plan sie nie sprawdzi hihii. Najbardziej zalezy nam na usunieciu sciany oddzielajacej schody od salonu aby optycznie powiekszyc salon. Schody wg projektu zaczynaja sie z lewej strony przy tej scianie. Tu http://images32.fotosik.pl/281/dfdcb556d8be9660.jpg znalazlam ze zaczynaja sie z prawej, jak to by wygladalo gdyby zrobic je od prawej, zlikwidowac sciane i je calkwicie odslonic? Moim zdaniem likwidacja tej ścianki nie stanowi żadnego problemu. Mam wrażenie że już więcej osób o tym myślało. Odsłonięte schody od prawej będa ok. jeśli będą drewniane i ażurowe. Zresztą od lewej też będą wyglądały dobrze. Może nawet udałoby sie je zrobić tak jak wrysowaliście w swoim rzucie, tylko trzeba by policzyć gdzie się zaczną i czy dadza się tam wpasować. Warto w tym celu iść do architekta i do którejś z firm od schodów, zanim się złoży projekt do pozwolenia na budowę. Na pewno doradzą coś mądrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 30.06.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Wszystkie te zmiany są możliwe do wprowadzenia.Ściana między salonem schodami to ścianka działowa i nie ma żadnego problemu by ją usunąć Sam jej nie miałem przez jakiś czas, ale w końcu doszliśmy do wniosku by ją dostawić. Tam gdzie zrobiłaś wnękę do wejścia do pokoju można zrobić podciąg. Z łazienką też nie ma problemu.Pozdrawiam,Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gucha82 01.07.2008 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 My mamy zredukowaną ściankę od strony salonu i wg nas to super wygląda http://profile.imageshack.us/user/gucha82/images a co do zmian to także uważamy iż mogą one być kosztowne. PS Prosimy o wpisanie na listę mieszkających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts