tejot3 Tomek i Patka 01.07.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Wszystkie te zmiany są możliwe do wprowadzenia.Ściana między salonem schodami to ścianka działowa i nie ma żadnego problemu by ją usunąć Sam jej nie miałem przez jakiś czas, ale w końcu doszliśmy do wniosku by ją dostawić. Tam gdzie zrobiłaś wnękę do wejścia do pokoju można zrobić podciąg. Z łazienką też nie ma problemu. Pozdrawiam, Sly Ścianka - tak jak mówiłem - ok. Podciąg na tej długości to raczej po konsultacji z konstruktorem. Łazienka ? "nie ma problemu" jak się wyłoży dużoo grosza i poszerzy się ją kosztem kuchni. Ale wtedy "nie ma problemu z łazienką" = "jest problem z kuchnią", bo ta zrobi się moim zdaniem za mała. Wiatrołap tez na tym straci.. Ja absolutnie odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatarzez 01.07.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Witam, mam pytanie: czy ktoś z budowniczych zostawiał wymiary drzwi takie jak w projekcie. Bo przeglądając zdjęcia mam wrażenie , że wszystkie są niższe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 02.07.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 My mamy zredukowaną ściankę od strony salonu i wg nas to super wygląda http://profile.imageshack.us/user/gucha82/images a co do zmian to także uważamy iż mogą one być kosztowne. PS Prosimy o wpisanie na listę mieszkających Wszystkie te zmiany są możliwe do wprowadzenia.Ściana między salonem schodami to ścianka działowa i nie ma żadnego problemu by ją usunąć Sam jej nie miałem przez jakiś czas, ale w końcu doszliśmy do wniosku by ją dostawić. Tam gdzie zrobiłaś wnękę do wejścia do pokoju można zrobić podciąg. Z łazienką też nie ma problemu. Pozdrawiam, Sly Hej - dziekujemy Wszystkim za odpowiedzi. Dzieki Gucha za link ze zdjeciami, juz zdecydowalismy sie ze na 100% usuniemy ta sciane. Mam pytanie - o ile przesunelas sciane w toalecie na dole? I czy pomniejszenie kotlowni umozliwi wstawienie tam kotla na paliwo stale? Sly mozna prosic o jakies zdjecia Twojego domku? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gucha82 03.07.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Na liście zdjęć jest też rzut parteru z wymiarami to możecie sobie sprawdzić. jak pamiętam to przesunęliśmy ściankę w stronę garażu (na brodzik) i delikatnie w stronę kotłowni (miejsce na pralkę). Piec się zmieścił nawet spory po 25 kW z podajnikiem. Troszkę utrudnione jest dojście do wyczystki ale to jakoś się rozwiąże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 03.07.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Witam, mam pytanie: czy ktoś z budowniczych zostawiał wymiary drzwi takie jak w projekcie. Bo przeglądając zdjęcia mam wrażenie , że wszystkie są niższe... Ja mam otwór na drzwi 205 cm minus tynk, czyli 203,5 cm, zastanawiam się czy starczy na jakieś normalne drzwi, zwłaszcza że sam mam 194cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 04.07.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Ja zostawiłem tak jak w projekcie - dzrzwi + naświetle - 235 razem. Niestety czasu brak na wstawienie zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 04.07.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Jeśli chodzi o frontowe to mam 210cm. bez naświetla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korpi78 05.07.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 czesc, prosze o wpisanie mnie na liste budujacych (jesli jest jeszcze taka prowadzona), bo wlasnie skonczylem sciagac humus; jednoczesnie dziekuje za cenne wskazowki stalym bywalcom forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 06.07.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 czesc, prosze o wpisanie mnie na liste budujacych (jesli jest jeszcze taka prowadzona), bo wlasnie skonczylem sciagac humus; jednoczesnie dziekuje za cenne wskazowki stalym bywalcom forum OTO LISTA: Walczą z papirologią i pozwoleniem na budowę na BARWNEGO festiva - Warmia Sebastian19774 - Śląsk Rozpoczęli budowę : ag-nieszka123 -Mazury Raffyxxx -Lubin zbyszki -Zachodniopomorskie loko777 -Konin tslonce -Łódzkie Misia i Krzysiek -okolice Wrocławia andrzejek.ch -warm.-mazur. Jureklo -Warszawa monia77w1 -Sulejówek-Cisie Tejot3 (Tomek i Patka) -Warszawa Thomass28 -Toruń (Mała Nieszawka) emanuel -Warszawa landudno - Łódż - okolice ravo77 (Aga & Ravo) - Łódz - okolice Yelcyn - Kędzierzyn-Kożle sly123 - Chwaszczyno k/Gdyni konrado - ok.Warszawy klaudi092 (Klaudi i Szprotka) JutaPaz - Starogard Gdański/okolice KOdi - Rokietnica k/Poznania lukas3339 - Ostrów Wlkp. Basia i Andrzej - ok.Cieszyna Hawkinsy - Ciechanów Chodaki - Szczecin HISZPAN7711 - tomikiczi - Grudziądz zahir1000 - Opole tom68 - Jastrzębie Zdrój Basia i Gienio - woj.lubelskie kozik1 - Gdańsk agaadi - okolice Bydgoszczy Sfoti i Kaska - budujacy w Lublinie justynatom - okolice Wrocławia Rafał/Ania - Czarnocin pod Łódzią B&J - okolice Łodzi i Aleksandrowa Jarki - woj. łódzkie (Wieluń) hefalumpy-Pszczyna domik- Ostrołęka renatarzez- podkarpackie rogaliki2 - w okolicy Starogardu Gd. korpi78 - Stanica woj.śląskie Mieszkają w BARWNYM: 1- agacia - dolnośląskie Modła-Głogów !!!!! 2- arturw13 (Gosia i Artur)- Jelcz-Laskowice koło Wrocławia 3- Lahore -Warszawa Michałowice 4-JARPIS - Zachodniopomorskie 5-gucha82 - Toruń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 06.07.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Zastanawiam się czy jest sens prowadzenia dalej listy, niedługo będzie zajmować pół strony Założyłem ją aby nas bardziej zintegrować, tak się stało więc jeżeli uważacie że warto ją ciągnąć to ktoś ją będzie musiał cały czas uzupełniać, ja coraz więcej spędzam czas na budowie, a jak się przeprowadzę to przez jakiś czas nie będę miał dostępu do internetu Mam propozycję żeby zrobić mapkę budujących barwniaków coś tego typu : http://www.forum.djembe.pl/googlemap.php Jest to mapka z forum djembe.pl czyli osób grających na bębnach afrykańskich (jak ja ) Jak najedzie się na punkt i kliknie lewym na myszce pokazuje się info o osobie, sami zobaczcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gucha82 06.07.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 no my też chcielibyśmy się wpisać na listę mieszkających a mapka to fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 06.07.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 no my też chcielibyśmy się wpisać na listę mieszkających a mapka to fajna sprawa Już jesteście Tylko kto potrafi taką mapkę zrobić?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 06.07.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Myślę, że po krótkiej lekturze na stronach google maps dało by się coś takiego zmajstrować Ale ja jestem trochę pozbawiony wolnego czasu i na chwilę obecną nie podejmuję się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 07.07.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 HEJ!Mapka gotowa! http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=109420016092608552089.00045173191acf1577fc3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 07.07.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Tylko na jakiej podstawie są powpinane znaczniki, bo już po sprawdzeniu mojej okolicy się lokalizacja nie zgadza A kaludii i hiszpan budują się na dnie Bałtyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 07.07.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 czesc, prosze o wpisanie mnie na liste budujacych (jesli jest jeszcze taka prowadzona), bo wlasnie skonczylem sciagac humus; jednoczesnie dziekuje za cenne wskazowki stalym bywalcom forum OTO LISTA: Walczą z papirologią i pozwoleniem na budowę na BARWNEGO festiva - Warmia Sebastian19774 - Śląsk Rozpoczęli budowę : ag-nieszka123 -Mazury Raffyxxx -Lubin zbyszki -Zachodniopomorskie loko777 -Konin tslonce -Łódzkie Misia i Krzysiek -okolice Wrocławia andrzejek.ch -warm.-mazur. Jureklo -Warszawa monia77w1 -Sulejówek-Cisie Tejot3 (Tomek i Patka) -Warszawa Thomass28 -Toruń (Mała Nieszawka) emanuel -Warszawa landudno - Łódż - okolice ravo77 (Aga & Ravo) - Łódz - okolice Yelcyn - Kędzierzyn-Kożle sly123 - Chwaszczyno k/Gdyni konrado - ok.Warszawy klaudi092 (Klaudi i Szprotka) JutaPaz - Starogard Gdański/okolice KOdi - Rokietnica k/Poznania lukas3339 - Ostrów Wlkp. Basia i Andrzej - ok.Cieszyna Hawkinsy - Ciechanów Chodaki - Szczecin HISZPAN7711 - tomikiczi - Grudziądz zahir1000 - Opole tom68 - Jastrzębie Zdrój Basia i Gienio - woj.lubelskie kozik1 - Gdańsk agaadi - okolice Bydgoszczy Sfoti i Kaska - budujacy w Lublinie justynatom - okolice Wrocławia Rafał/Ania - Czarnocin pod Łódzią B&J - okolice Łodzi i Aleksandrowa Jarki - woj. łódzkie (Wieluń) hefalumpy-Pszczyna domik- Ostrołęka renatarzez- podkarpackie rogaliki2 - w okolicy Starogardu Gd. korpi78 - Stanica woj.śląskie Mieszkają w BARWNYM: 1- agacia - dolnośląskie Modła-Głogów !!!!! 2- arturw13 (Gosia i Artur)- Jelcz-Laskowice koło Wrocławia 3- Lahore -Warszawa Michałowice 4-JARPIS - Zachodniopomorskie 5-gucha82 - Toruń Mapke sporzadzilam na podstawie informacji z listy, jesli ktos nie ma okreslonej miejscowosci to niestety nie wiem dokladnie gdzie mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 07.07.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Tyson super, normalnie mnie znokałtowałeś klaudi i Hiszpan nie ujawnili miejsca budowy, więc wylądowali w Bałtyku Trza by jeszcze wrzucić ten link w obrazek jak ma Slygado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 07.07.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Kiedyś widziałem, taką mapkę, ale użytkownicy sami mogli dodawać "pinezki"Ewentualnie każdy może wejść na google.maps i sprawdzić dokładną lokalizację miejsca gdzie się buduje i podać dokładne współrzędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 07.07.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Teraz widać że jest nas trochę, a ile się nie ujawniło na pewno druga tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 07.07.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Teraz widać że jest nas trochę, a ile się nie ujawniło na pewno druga tyle Jak nie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts