sly123 25.07.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 A jak juz będziesz miał te 160 to przypilnuj fachowców by Ci je zamontowali na odpowiedniej wysokości.Moi 'fahofcy' zrobili pierwsze dwa okna tak, że dolną krawędz miałem na wysokosci oczu i straciłem piekny widok na jezioro. Na drugi dzień poprawiali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatarzez 25.07.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 A klamka u góry czy u dołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 26.07.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Ja mam u góry (fakro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatarzez 26.07.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 I dostajesz do klamki bez problemu? A okna Fakro masz z szybą hartowaną czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 26.07.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Właśnie, jakie szyby dawaliście do okien bo ja dałem niehartowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 28.07.2008 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 sorry pomyłka. Myślałem "na dole" napisałem "u góry".Oczywiście fakro z klamką na dole.Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 28.07.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Zestaw szybowy 4H – 16 – 4T, nawiewnik V10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik_30 28.07.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Witam serdecznie wszystkich budujących. Śledzimy Forum Barwnego praktycznie od poczatku... jako "czytacz" ale skoro zaczynamy również budowę tego wspaniałego domu czas się ujawnić. Nadszedł czas na naszego BARWNIAKA. Mam wrażenie, że od mojego ostatniego wpisu (w dzienniku budowy) pod koniec kwietnia minęły lata świetlne. Tyle rzeczy sie dzieje na raz, ale jesteśmy co raz bliżej wbicia symbolicznej łopaty. Geodeta wchodzi za tydzień, zaraz po nim ekipa zaczyna kopać. Także stan na dziś wyglada następująco: pozwolenie ostateczne jest, działka posprzątana, wyrównana, studnia wywiercona, garaż dla ekipy postawiony, tablica informacyjna wbita. Brakuje tylko toalety, ale przyjedzie... Koszt stanu który jest z dokumentami, pozwoleniami etc. - 15 tys. złotych a na działce nic jeszcze nie ma.....okrutne pieniądze ach...Tym którzy już mieszkają w Barwnym z całego serca gartulujemy, za Tych co budują trzymamy kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 28.07.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Witaj kasik i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 28.07.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Zestaw szybowy 4H – 16 – 4T, nawiewnik V10 sorry sly ale ja jakoś mało kumaty jestem w tych symbolach chodzi mi, czy to są hartowane okna czy nie ? czy w czasie gradu tylko ja trzęsę majtam, a może jest jeszcze ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 28.07.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Według Fakro symbol 4H – 16 – 4T oznacza szybę zewnętrznę hartowaną, wewnętrzną z szybą niskoemisyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian19774 31.07.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam,mam pytanie do forumowiczów gdyż jesienią ruszamy z budową Barwnego i jesteśmy obecnie na etapie projektowania zmian : czy ktoś z budujących przeniósł łazienkę znajdującą się wg projektu przy garażu do pomieszczenia gospodarczego przy tarasie? W tym momencie przy garażu zostaje jedno duże pomieszczenie gospodarcze a łazienka jest pod schodami. Zapewne konieczna jest wówczas zmiana pionu wody oraz rozwiązanie schodów pod którymi znajdowałyby się drzwi wejściowe do łazienki. Czy taka zmiana jest opłacalna i wogóle mozliwa?Dzięki za podpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafburz 31.07.2008 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam wszystkich. My zaczęliśmy budowę Barwnego wariant I dwa tyg temu i jak na razie idzie jak po maśle, ale chciałbym prosić o radę. W projekcie mamy stalową konstrukcję podtrzymującą dach. Czy może ktoś zlecał wykonanie podobnej konstrukcji gdzieś w okolicach Warszawy? Jak ten element został rozwiązany w waszych projektach? Wszystkie sugestie i rady mile wdziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.08.2008 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Witaj Rafburz W wersji podstawowej nie ma tej stalowej konstrukcji. Jedyną osobą, która może Ci chyba pomóc jest kasik_30. Trzymam kciuki, żeby dalej tak gładko szło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafburz 01.08.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Zapomniałem dodać, że budujemy dom Barwny C132 aL wariant I z 2 garażami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravo77 01.08.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Sebastian19774, jeśli budujesz Barwnego w wersji podstawowej, to pomieszczenie gospodarcze pod schodami ma 2,13m2 więc jak na łazienkę z pełnym wyposażeniem trochę mało. Ale toaletka się zmieści. Jeśli chodzi o rozwiązanie kanalizacji, to jeśli się nie mylę, wystarczy rozprowadzenie rury kanalizacyjnej do tego pomieszczenia pod chudziakiem. Konieczne też będzie odpowietrzenie tej części kanalizacji, prowadząc rurę (już o mniejszej średnicy) po krokwi aż na stryszek, a potem podłączając do kominka dachowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogaliki2 05.08.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Witam wszystkich. My zaczęliśmy budowę Barwnego wariant I dwa tyg temu i jak na razie idzie jak po maśle, ale chciałbym prosić o radę. W projekcie mamy stalową konstrukcję podtrzymującą dach. Czy może ktoś zlecał wykonanie podobnej konstrukcji gdzieś w okolicach Warszawy? Jak ten element został rozwiązany w waszych projektach? Wszystkie sugestie i rady mile wdziane. Witaj! My też budujemy Barwnego Wariant I. Natomiast konstrukcję stalową zamieniamy na drewnianą. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lahore 05.08.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Co do okien - polecam 160 cm, dobrze doświetlają pokoje, w łazience mamy jedno i też się sprawdziło - mieszkamy już trzy miesiące. Co do nagrzewania pomieszczeń wydaje mi się, że 140 czy 160 nie robi różnicy - poddasze będzie się nagrzewać. Dlatego machneliśmy sobie markizy zewnętrzne - dwa pokoje mamy na południowy zachód i jest ok. Pozdrawiam walczących na placu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafałAnia 05.08.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Witamy wszystkich budujących. U nas też narazie bez większych poślizgów. Idzie gładko. Mury juz stoją. W przyszłym tygodniu ekipa rusza z więżbą. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravo77 06.08.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 lahore, sprawdzają się te markizy zewnętrzne? Faktycznie mniej się nagrzewa? Jeśli masz Fakro, to z jaką przepuszczalnością światła wybrałeś, 1% czy 10%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts